21.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Έδρες, παλιόφιλοι και… μια «Βασίλισσα» (vids)

Η Ευρωλίγκα βρίσκεται, ήδη, ένα «βήμα» από το κλείσιμο του πρώτου γύρου της, με την κατάσταση να μην είναι καθόλου ευνοϊκή για τον Παναθηναϊκό, μετά την νέα ήττα από την Αρμάνι του... πρώην Μάικ Τζέιμς, ενώ η Ρεάλ μένει απτόητη στο μονοπάτι των επιτυχιών, την ώρα που Χίμκι και Ζαλγκίρις πήραν μεγάλες εντός έδρας ανάσες.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε για τη μεγάλη ανατροπή στο φινάλε, αλλά η Αρμάνι Μιλάνο θα έφευγε νικήτρια από το ΟΑΚΑ με 86-83. Οι «πράσινοι», στο πρώτο παιχνίδι της εποχής μετά τον Τσάβι Πασκουάλ, με τον Γιώργο Βόβορα να είναι μάλλον υπηρεσιακός μέχρι τον Ρικ Πιτίνο, εμφάνισαν λογικά τα ίδια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, αλλά το αποτέλεσμα είναι αρκετά δυσάρεστο, με εντός έδρας ήττα από άμεσο ανταγωνιστή κι έναν... παλιόφιλο, τον Μάικ Τζέιμς, να κερδίζει ένα «κανονάκι» για τη συνέχεια, σε ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι έχουν φρικτά παράπονα από τους διαιτητές.

Η Χίμκι βρέθηκε πολύ κοντά στο «έμφραγμα», αλλά τελικά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Νταρουσάφακα με 85-84. Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα φάνηκε για 30 λεπτά να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, αλλά στο τέλος οι Τούρκοι έκαναν την ανατροπή, μετά από ουκ ολίγα λάθη των αντιπάλων τους, για να σώσει τους Μοσχοβίτες με τις εύστοχες βολές του ο Τζόρνταν Μίκι, κρατώντας τους ζωντανούς για την οκτάδα.

Ίσια βάρκα... ίσια πανιά είναι το ρεκόρ της Ζαλγκίρις στο 7-7, μετά την επικράτηση με 80-73 έναντι της Μακάμπι. Παίρνοντας ώθηση από την καλή τους άμυνα και με αρκετά μεγάλη ευστοχία από μακριά, οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κέρδισαν μια σημαντική «μάχη», στην προσπάθεια το τέλος του πρώτου γύρου να τους βρει στην πρώτη οκτάδα, με τους Αρτούρας Μιλάκνις και Λέο Βέστερμαν να κάνουν τη διαφορά.

Η Ρεάλ συνεχίζει τη σπουδαία της πορεία, περνώντας και τη δοκιμασία του Μονάχου με 82-72. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, είχαν τις απαντήσεις, όταν η Μπάγερν μείωσε ακόμη και στους δύο πόντους τη διαφορά, για να αποδείξουν ξανά το... διαφορετικό επίπεδο, όπου ανήκουν, μένοντας μόνοι τους στη δεύτερη θέση με μόλις δύο ήττες σε 14 αγώνες.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 20/12:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Αναντολού Εφές 102-84
Ολυμπιακός-Γκραν Κανάρια 98-77
Μπουντούτσνοστ-Φενέρμπαχτσε 65-89
Μπασκόνια-Μπαρτσελόνα 70-77

Παρασκευή 21/12:

Χίμκι-Νταρουσάφακα 85-84
Ζαλγκίρις-Μακάμπι Τελ Αβίβ 80-73
Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης 72-82
Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο 83-86

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.

Δείτε το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ