23.1 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Έδειξαν τα «δόντια» τους οι Πέλικανς (vids)

Αντίδραση έβγαλαν οι Πέλικανς, μειώνοντας σε 2-1 την ημιτελική σειρά για τη Δύση με τους Ουόριορς με το επιβλητικό 119-100 και δείχνοντας πως μπορούν να τους ανταγωνιστούν.

Οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς μοιάζουν πιο ικανοί να εμφανίσουν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, τους οποίους υπέταξαν με 119-100 στο μεταξύ τους Game 3 για τα ημιτελικά των playoffs στο ΝΒΑ, αποκτώντας την ελπίδα. Με μία πεντάδα παικτών για τους «Πελεκάνους» να κάνει εξαιρετική δουλειά, η σειρά μειώθηκε στο 2-1 κι εκείνοι ελπίζουν σύντομα η πίεση να περάσει ξανά στην πλευρά των «Πολεμιστών».

Εν αρχή... ην ο Άντονι Ντέιβις, ο οποίος είχε 33 πόντους με 15/27 σουτ και 18 ριμπάουντ, ενώ 16 πόντους με 13 ριμπάουντ σημείωσε ο Νίκολα Μίροτιτς. Όλα αυτά, σε μία «διαστημική» βραδιά του Ραζόν Ρόντο, που μπορεί να είχε μόλις τέσσερις πόντους, αλλά μάζεψε επίσης 10 ριμπάουντ και μοίρασε 21 ασίστ. Στην αντίπερα όχθη, ο Κλέι Τόμπσον (26 π., 9/22 σουτ, 7 ρ.) και ο Κέβιν Ντουράντ (21 π., 8/18 σουτ), ήταν εκείνοι που διακρίθηκαν, με τον Ντρέιμοντ Γκριν να φτάνει κοντά στο triple double με 11 πόντους, 12 ριμπάουντ και εννέα ασίστ.

Το παιχνίδι

Μετά από ένα ισορροπημένο παιχνίδι περίπυ 6.5 λεπτών, ο Χιλ ανέλαβε δράση για τους Πέλικανς, ώστε εκείνοι να πάρουν «αέρα» 13 πόντων στη διάρκεια της πρώτης περιόδου (30-17), που τελικά μειώθηκε στους εννέα στο τέλος του δωδεκαλέπτου, με κάρφωμα του Γκριν (30-21). Κλαρκ και Μίροτιτς ανέλαβαν δράση στη συνέχεια, ώστε το προβάδισμα να παραμείνει στο πλευρό των «Πελεκάνων», την ίδια στιγμή που μοναδική σταθερά των Ουόριορς έμοιαζε να είναι ο Τόμπσον, κάτι που αποτελούσε θετικό νέο βάσιε της διαφοράς έξι πόντων, με την οποία οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια (62-56). 

Οι μεγάλοι προαναερθέντες πρωταγωνιστές των Πέλικανς, όμως, είχαν τις λύσεις, ώστε η ομάδα τους να παραμείνει στο «τιμόνι» και, μάλιστα, να «εκτοξεύσει» την απόσταση στο επίπεδο των 25 πόντων, με βολές του Ντέιβις στα περίπου δύο λεπτά προ του τέλους της τρίτης περιόδου (90-65). Το παιχνίδι κρίθηκε εκεί, επί της ουσίας, αφού ποτέ δεν φάνηκε να έχει πιθανότητα να γυρίσει, με τους δύο προπονητές να έχουν την ευκαιρία να κάνουν διαχείριση, εν όψει του πιθανώς κρισιμότατου για τη σειρά Game 4.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ