20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

«Έγκλημα» και τιμωρία στο Τελ Αβίβ

Ο Παναθηναϊκός για μία ακόμα φορά ήταν θλιβερός στα ριμπάουντ και ηττήθηκε στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 88-79, πραγματοποιώντας τραγική εμφάνιση στο τελευταίο δεκάλεπτο .

Η «ομάδα του λαού» έφτασε στο 11-4 κι εδραιώθηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, την ώρα που οι «πράσινοι» έπεσαν στο 9-6 και είναι στην πρώτη εξάδα, χάνοντας όμως την ευκαιρία για να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους πρωταθλητές Ελλάδας που προηγήθηκαν με 29-13 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κυριαρχώντας στα ριμπάουντ πλησίασαν στο ημίχρονο στους τρεις πόντους (43-36).

Παρ' όλα αυτά στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έμεινε μπροστά στο σκορ και το 65-69 που έγραφε ο φωτεινός πίνακας στο 30' ήταν λίγο μπροστά στην ανωτερότητα του «τριφυλλιού» μέχρι εκείνο το σημείο. Από τη στιγμή που δεν τους «σκότωσε» όμως, οι 9 παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρήκαν τις λύσεις και πήραν μία μεγάλη νίκη με 88-79, κάνοντας το 8Χ8 στη «Μενόρα Μιβταχίμ Αρίνα».

ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ: Ο Σκότι Ουίλμπεκιν με 23 πόντους ηγήθηκε για τους νικητές, αλλά οι άνθρωποι που κράτησαν τη Μακάμπι ζωντανή ήταν ο Κουίνσι Έισι και ο Οθέλο Χάντερ. Οι δύο Αμερικανοί κυριάρχησαν στις δύο ρακέτες παρά το γεγονός ότι ήταν απελπιστικά μόνοι λόγω της απουσίας του Ταρίκ Μπλακ. Για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι Ντεσόν Τόμας και Ιωάννης Παπαπέτρου.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα ριμπάουντ αποτέλεσαν το σημαντικότερο συστατικό της νίκης των πρωταθλητών Ισραήλ. Η Μακάμπι έκανε... πλάκα στις δύο πλευρές του παρκέ και τελείωσε τον αγώνα με 42 ριμπάουντ (21-21), ενώ οι «πράσινοι» με 10 λιγότερα! 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ