15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έβγαλε αντίδραση η Ζενίτ

Μετά την οριακή ήττα στο Μόναχο, η Ζενίτ αντέδρασε και έδειξε την ανωτερότητά της απέναντι στη Ζαλγκίρις με 77-65, με το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ να αποδεικνύει γρήγορα ξανά, ότι βαδίζει με σίγουρα «βήματα» προς την οκτάδα και για ένα καλό πλασάρισμα.

Τα πρώτα 7.5 λεπτά εξελίχθηκαν σε έναν αγώνα ανάμεσα σε... Πονίτκα και Ζαλγκίρις, με το σκορ να είναι ισόπαλο στο 10-10 και ορισμένα μακρινά σουτ να φέρνουν ένα «ελαφρύ» προβάδισμα στη Ζενίτ στο τέλος της πρώτης περιόδου (17-14). Οι Λιθουανοί, από τη δική τους πλευρά, έβγαλαν ως... άσο από το μανίκι τον Γιοκουμπάιτις, για να ισορροπήσουν πάλι την κατάσταση, χωρίς να μπορέσει κάποια ομάδα να ξεφύγει μέχρι το ημίχρονο, αφού οι Ρώσοι έβρισκαν λύσεις από μακριά και οι φιλοξενούμενοι ακουμπούσαν με αποτέλεσμα την μπάλα στη ρακέτα (36-36).

Όταν η μπάλα πέρασε και στον Γκουντάιτις, το παιχνίδι των παικτών του Πασκουάλ έγινε πληρέστερο, κάτι που άρχισε ήδη να φαίνεται στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου (47-41), με συνέπεια να αρχίσουν να παίρνουν τον πρώτο λόγο και να βάζουν τη Ζαλγκίρις σε πιο δύσκολη θέση (56-49). Με τους υπόλοιπους επίσης να έχουν βρει ρυθμό, η διαφορά «εκτοξεύθηκε» για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο στο τετράλεπτο για τη λήξη (68-56), τελειώνοντας ουσιαστικά εκεί το παιχνίδι, αφού η Ζενίτ είχε τις απαντήσεις και όσες φορές η αντίπαλός της προσπάθησε να αντιδράσει.

Δεκάλεπτα: 17-14, 36-36, 56-49, 77-65

ΔΙΔΥΜΟ ΓΚΑΝΙΑΝ: Η Ζενίτ είδε τους Ματέους Πονίτκα (15 π., 6 ρ.) και Αρτούρας Γκουντάιτις (15 π., 8 ρ.) να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, με τη δική τους συνεργασία να είναι αυτή, που εξασφάλισε την επιστροφή στις επιτυχίες, αν και ο πρώτος είχε περισσόερη διάρκεια στο παιχνίδι του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Μπορεί η Ζαλγκίρις να είχε επτά παραπάνω κατοχές, με ένα παραπάνω επιθετικό ριμπάουντ και έξι λιγότερα λάθη, αλλά τα τραγικά της ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς (44.2% δίποντα και 27.8% τρίποντα) έναντι εκείνων της Ζενίτ, που ήταν φυσιολογικά (66.6% δίποντα, 33.3% τρίποντα), δε θα μπορούσαν να της επιτρέψουν να πιστεύει στην νίκη και περισσότερες ευκαιρίες να μάζευε.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ