20.5 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Άφησε ξανά το στίγμα του στην Κύπρο ο Λίβανος (vid)

Ο Γιάννης Λίβανος αποτελεί έναν εξαιρετικά προικισμένο προπονητή ο οποίος έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής όλα αυτά τα χρόνια, δουλεύοντας σε αρκετές Ελληνικές ομάδες με επιτυχία.

Πριν από δυο χρόνια έγινε ο νεαρότερος Έλληνας προπονητής ο οποίος εργάζεται ως head coach στο εξωτερικό, αναλαμβάνοντας τα ηνία της ΕΝΠ (Ένωση Νέων Παραλιμνίου) όπου άφησε πίσω του σημαντικό έργο, με αποκορύφωμα την ανάδειξη αρκετών νέων παικτών, αλλά και την είσοδο στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Έκτοτε, και αφού ασχολήθηκε ενεργά με την ακαδημία της Παραμυθιάς που έκανε εντυπωσιακά αποτελέσματα, μεσούσης της φετινής αγωνιστικής περιόδου ανέλαβε τις τύχες του ΑΠΟΠ. Παρέλαβε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, με την ομάδα της Πάφου να μετράει 9 συνεχόμενες ήττες, και με εξαιρετικά εύστοχες κινήσεις, τις αλλαγές των ξένων και παρά το σχετικά πολύ μικρό μπάτζετ, κατάφερε να αφήσει και εκεί στο στίγμα του.

Ανέδειξε πάρα πολλά παιδιά από τις ακαδημίες του συλλόγου, με τον 16χρονο Γιώργο Πορφυρίδη να επωμίζεται ηγετικό ρόλο από ένα σημείο και μετά τον Χαράλαμπο Δημητρίου να έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής, αλλά και άλλα παιδιά ακόμη και νεαρότερης ηλικίας να παίρνουν ρόλο και χρόνο (Ηρόδοτος Σασακάρος, Γιώργος Νικολαΐδης και Στέλιος Σοφοκλέους). Συν τις άλλοις άγγιξε την είσοδο στα πλέι οφς του πρωταθλήματος παρότι ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ, με την πρόκριση να χάνεται στις λεπτομέρειες σε ένα παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Φυσικά αυτό έχει μικρή σημασία για τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος εξελίσσεται διαρκώς και αποτελεί ένα πολύ δυνατό χαρτί στη νέα γενιά των Ελλήνων προπονητών. Αποτελεί έναν άνθρωπο τον ειδικών αποστολών, ο οποίος ξέρει να παίρνει από τους παίκτες με την προσωπικότητα που έχει, και με την σκληρή δουλειά και την μεθοδικότητα του είναι μετρ στην ανάδειξη νεαρών παιδιών, το οποίο έκανε στην Κύπρο και στις δυο ομάδες που εργάστηκε, έχοντας ικανότητα στη ανάδειξη νέων ταλέντων.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ