29.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Άνετος… με “εξωγήινο” ΛεΝτέι (pics)

Στην πιο μαγική βραδιά του Ζακ ΛεΝτέι, ο Ολυμπιακός πήρε μία μεγάλη και επιβλητική νίκη, επικρατώντας επί της Μπούντουτσνοστ με 92-70. Ένα άκρως επιθετικό δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετό για να χαρίσει στους "ερυθρόλευκους" το πολυπόθητο αποτέλεσμα.

H Μπούντουτσνοστ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και τα έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, ο οποίος δυσκολεύτηκε αρκετά να πάρει προβάδισμα. Η λύση ήρθε από τα χέρια του Νίκολα Μιλουτίνοφ που έβαλε τους "ερυθρόλευκους" μπροστά στο σκορ με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα (8-6, 3'). Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τζίκιτς συνέχισε να πιέζει, ισοφαρίζοντας μάλιστα τον Ολυμπιακό (8-8, 4' και 10-10, 4'), ωστόσο ο Βασίλης Σπανούλης και ο Ζακ ΛεΝτέι είχαν άλλες βλέψεις για το πρώτο δεκάλεπτο, δίνοντας στους Πειραιώτες κεφάλι στο σκορ. Το τελικό 25-20 της περιόδου, διαμόρφωσε ο Γιάνις Τίμα με εύστοχο σουτ τριών πόντων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα φάνηκε να αλλάζει, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει καλύτερα πατήματα και να αυξάνει σιγά σιγά τη διαφορά του. Ένα επιθετικό κρεσέντο του Ζακ ΛεΝτέι, έφτασε τη διαφορά στο +6 (32-26, 12'). Το σερί των "ερυθρολεύκων" συνεχίστηκε, με τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, να κάνει το 40-30 και να διαμορφώνει τη μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα. Στα τελευταία λεπτά της περιόδου, η Μπούντουτσνοστ, φάνηκε να αντιδρά, μειώνοντας στο -7, και κάνοντας το τελικό 44-37 του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι και εκτοξεύθηκε μπροστά, με πρωτεργάτη τον Ζακ ΛεΝτέι. Ο Αμερικανός πήρε φωτιά στην τρίτη περίοδο, σκοράροντας του 15 από τους 32 πόντους των "ερυθρολεύκων", μοιράζοντας ασίστ και μαζεύοντας ριμπάουντ που σταδιακά δημιούργησαν μία ασφαλή διαφορά 21 πόντων (70-49, 28'). Το επιθετικό κρεσέντο του Ολυμπιακού συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος της περιόδου, με τον πρωταγωνιστή Ζακ ΛεΝτέι να διαμορφώνει το τελικό 76-51 της περιόδου με δύο εύστοχες βολές.  

To "ερυθρόλευκο" πάρτι συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τη διαφορά να φτάνει στο +27 ήδη από τα μισά της περιόδου (84-57, 35'). Ο "μαγικός" ΛεΝτέι συνέχισε να ανεβάζει τους ρυθμούς και να οδηγεί τον Ολυμπιακό σε μία επιβλητική νίκη απέναντι στους πρωταθλητές της Αδριατικής. Το τελικό 92-70 διαμόρφωσε ο Σάσα Βεζένκοφ με εύστοχο σουτ δύο πόντων.  

ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ:

Τα έκανε όλα απόψε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Ζακ ΛεΝτέι. Σκόραρε, μοίρασε ασίστ μάζεψε ριμπάουντ και έκανε career high. Ο Αμερικανός σέντερ, σκόραρε 28 πόντους, ενώ παράλληλα είχε 8 ριμπάουντ και 1 ασίστ, και αναδείχθηκε σε "ηγέτης" του Ολυμπιακού για τη νίκη απέναντι στην ομάδα του Αλεξάνταρ Ντζίκιτς.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε απόλυτα τις παραπάνω κατοχές που συγκέντρωσε από τα επιθετικά ριμπάουντ. Έχοντας 7 επιθετικά ριμπάουντ, έναντι των 3 της Μπούντουτσνοστ, οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν το επιθετικό τους σερί. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Δεκάλεπτα: 25-20, 44-37, 76-51, 92-70



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ