20 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χρήστος Σερέλης: Προπονητής… παντός καιρού!

Ο Χρήστος Σερέλης θα συνεχίσει για 16η σερί χρονιά στον πάγκο του Λαυρίου, μετά και τη σύμπραξη με την Κύμη, και το Basketa.gr καταγράφει τα έργα και τις ημέρες του ανθρώπου, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του συλλόγου.

Όταν η διοίκηση τον προσλάμβανε το 2004, ίσως να μην ήξερε μέχρι πού μπορούσε να την οδηγήσει. Ίσως να μην ήξερε, ότι θα γινόταν ο «αρχιτέκτονας» των μεγάλων της επιτυχιών, όπως η ίδια έχει τονίσει στη δημοσίευση της ανανέωσης της συνεργασίας τους το προηγούμενο καλοκαίρι.

Μετά από 15 χρόνια, όμως, θα γινόταν κατανοητό πως είναι ο άνθρωπος, που θα έμενε... παντός καιρού στο σύλλογο. Ο Χρήστος Σερέλης είναι τελικά... η ιστορία του Λαυρίου.

Η προσπάθεια ξεκίνησε και το 2007 ήρθαν τα πιο απτά αποτελέσματα, όταν μετά από αλλεπάλληλες ατυχίες, που δεν έφερναν για λεπτομέρειες την άνοδο από τη Γ' Εθνική, το ρεκόρ 24-2 ήρθε να τη δώσει χωρίς να αμφισβητηθεί η κυριαρχία της ομάδας.

Η ομάδα χρειάστηκε άλλα τρία χρόνια, για να περάσει στο επόμενο «βήμα». Όλα κι όλα, στο Λαύριο κανείς και ποτέ δεν ήταν βιαστικός. Όλα γίνονταν σωστά και μεθοδικά, για να έρθει κάπως έτσι ο τίτλος το 2010 και μαζί η επόμενη πρόκληση στην Α2.

Εδώ δεν χρειάστηκαν τρία χρόνια, πάντως, αλλά πέντε, για να περάσει... στην επόμενη πίστα η ομάδα. Και ίσως μια μικρή... αγωνιστική αδικία. Κι αυτό, γιατί το 2015 το Λαύριο έχει «συντρίψει» τον Αρκαδικό όσες φορές τον έχει βρει, αλλά η άνοδος χάνεται για λεπτομέρειες, με τους Τριπολιτσιώτες να ανεβαίνουν μαζί με την Καβάλα.

Αυτή η... μικρή αδικία αποκαθίσταται το ίδιο καλοκαίρι, με τον ΚΑΟΔ να αποχωρεί και τη μεγάλη στιγμή να έρχεται. Το Λαύριο είναι έτοιμο για την Basket League. Μέσα σε λίγες μέρες κάνει τις μεταγραφές του, εμπιστεύεται τον Χρήστο Σερέλη και, τελικά, καλά κάνει. Έτσι κι αλλιώς, ομάδες που σέβονται τους ανθρώπους που τους έφεραν στην απόλυτη καταξίωση πετυχαίνουν στο τέλος, όπως ο Προμηθέας με τον Μάκη Γιατρά.

Παρουσία στα playoffs, φιγουράρισμα στις κορυφαίες θέσεις της Basket League και μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση πέρυσι. Όλα αυτά τα χρόνια, διατηρώντας έναν «κορμό» ακόμη και για τους ξένους στη μεγάλη κατηγορία, τους ίδιους ανθρώπους που απέδωσαν όλο αυτό το σπουδαίο έργο και μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα. Κάπως έτσι, το Λαύριο μπήκε στις συνειδήσεις όλων, ως μια δύναμη μπασκετική.

Και για ακόμη μία φορά, μια αδικία έμελλε να αποκατασταθεί. Η χρονιά, βέβαια, δεν πήγε καλά, καθώς μάλλον η ομάδα δεν ήταν έτοιμη για το ευρωπαϊκό όνειρο και το πλήρωνε συνέχεια. Είχε, όμως, την τύχη στα χέρια της και η αποχώρηση του Παναθηναϊκού με την Κύμη έμοιαζε να την καταδικάζει.

Για ακόμη μία φορά, το Λαύριο βρίσκει τρόπο να βγει στον αφρό. Η σύμπραξη με την Κύμη φέρνει μεν άτομα από την Εύβοια στην Ανατολική Αττική, αλλά η ιεραρχία της επιτυχίας δεν «χαλάει». Ο Χρήστος Σερέλης, δίπλα του έρχονται ο Ισίδωρος Κουτσός με πολύ καλά δείγματα ως πρώτος προπονητής και ο εμβληματικός ηγέτης του Λαυρίου, Σάκης Γιαννακόπουλος.

Το ταξίδι συνεχίζεται για 16η σεζόν. Και ο Χρήστος Σερέλης μαζί με το Λαύριο αποδεικνύουν, όπως πάντα, τι γίνεται όταν μια προσπάθεια είναι αληθινά σοβαρή...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ