22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Περιστέρι ήταν… λιοντάρι και πανηγυρίζει μεγάλη πρόκριση

Το Περιστέρι πανηγυρίζει μια μεγάλη πρόκριση για την φάση των "16" του BCL, με το 78-75 επί της Μπάμπεργκ να έχει θριαμβευτικό τόνο, αφού μια κατάθεση ψυχής και μπασκετικής τακτικής έφερε σερί 6-0 στο τελευταίο ενάμισι λεπτό, την ανατροπή και τους πανηγυρισμούς. Εκπληκτικό παιχνίδι, 40λεπτο σασπένς, αλλά δίκαιο φινάλε και του αγώνα και της συνολικής προσπάθειας για την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου που έπαιξε χωρίς Ξανθόπουλο και Βασιλόπουλο.

Το Περιστέρι έλεγε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πλήρωσε τα χαμένα ριμπάουντ. Η ελληνική ομάδα πήρε διψήφια διαφορά στο 5', 14-4, ξανά στο 9', 23-13, έκλεισε το δεκάλεπτο με 23-18, ξέφυγε με 41-33 στο 18', αλλά πήγε στο ημίχρονο μόνο με έναν πόντο υπέρ του. Το 41-40 οφειλόταν κυρίως στα 13-20 ριμπάουντ, η Μπάμπεργκ πήρε ανέλπιστους πόντους από τα επιθετικά, αν και το Περιστέρι στεκόταν καλά και με αρκετούς δραστήριους παίκτες, όπως Γκρέι, Χάτσερ, Μόουζες και Μορέιρα. O Τέιλορ είχε κάνει την μεγαλύτερη ζημιά από πλευράς Μπάμπεργκ με 14 πόντους.

Η κατάσταση ζόρισε για το Περιστέρι στο τρίτο δεκάλεπτο επειδή χαλάρωσε η άμυνα. Από το 49-45, η Μπάμπεργκ βρήκε εύκολα σουτ αλλά και διαδρόμους για διεισδύσεις, το Περιστέρι έχασε την ισορροπία του και με σερί 1-11 το σκορ στο 26' ήταν 50-56. Η είσοδος του Καράμπελα έδωσε παλμό και ένταση, η αντεπίθεση άρχισε και στην λήξη της περιόδου το Περιστέρι ήταν στο +1, 59-58.

H τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε... ρώσικη ρουλέτα, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με το Περιστέρι να συνεχίζει να πληγώνεται από τα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρναν οι αντίπαλοι και όλα να δείχνουν ότι το φινάλε θα γραφόταν από μεγάλες αποφάσεις, μεγάλες προσωπικότητες και μεγάλη... δόση τύχης. Ο Γκρέι με ατομική ενέργεια - σπεσιαλιτέ στα 12'' έκανε το 77-75, από το 72-75 που ήταν το σκορ στο 38'40'', οι Γερμανοί πήραν τάιμ άουτ, το Περιστέρι έπαιξε καλή άμυνα στην επαναφορά και η μεγάλη πρόκριση ήταν γεγονός.

ΣΦΡΑΓΙΔΑ: Το Περιστέρι είχε πολλούς μεγάλους πρωταγωνιστές στο ματς, όμως, το... τσαμπουκαλίδικο καλάθι του Στίβεν Γκρέι για το 77-75 του δίνει το πιο λαμπερό από τα πολλά παράσημα που πρέπει να μοιραστούν.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι δύο ομάδες σούταραν από 23 βολές, το Περιστέρι έβαλε 17, η Μπάμπεργκ 13. Τέσσερις λιγότερες, σε ματς που τελείωσε με διαφορά τριών πόντων και... να η διαφορά.

  Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ