18.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τα διαρκείας βάζουν σε σκέψεις τον Αγγελόπουλο

Ο προβληματισμός στην ΑΕΚ αυτό τον καιρό είναι αρκετά έντονος. Όχι από τα πρώτα δείγματα γραφής που έχει καταθέσει η ομάδα στο γήπεδο. Οι τραυματισμοί και η κακή εικόνα στο φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα είναι πράγματα που συμβαίνουν σε μια προετοιμασία και ασφαλώς δεν αποτελούν σε αυτή τη φάση κριτήριο για το τι θα δούμε στη συνέχεια από τον Λούκα Μπάνκι και τους παίκτες του. Χρόνος για δουλειά υπάρχει ακόμα αρκετός και τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα. 

Εκείνο που βάζει σε σκέψεις είναι η στάση που κρατούν οι φίλοι και οπαδοί της ΑΕΚ απέναντι στην ομάδα, όπως αυτή μπορεί να αποτυπωθεί στη ζήτηση που παρουσιάζουν τα εισιτήρια διαρκείας. Αν κάποιος έκανε λόγο για αδιαφορία, δεν θα έπεφτε και πολύ έξω.

Οι κάρτες διαρκείας της σεζόν 2018-19 έχουν τεθεί σε κυκλοφορία εδώ και 2,5 μήνες, από τις 25 Ιουνίου. Στο διάστημα αυτό έχουν διατεθεί μόλις και μετά βίας 700. Και τούτο παρόλο που οι τιμές είναι ίδιες με τις περσινές, σε κάποιες περιπτώσεις δε και μειωμένες κατά 50%. Παρόλο επίσης που η ΑΕΚ επανήλθε πέρυσι δυναμικά στο προσκήνιο με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδα και-κυρίως-του Basketball Champions League, το οποίο καλείται να υπερασπιστεί τη νέα σεζόν. Παρόλο που έφερε το καλοκαίρι προπονητή επιπέδου Ευρωλίγκας (Μπάνκι), έκανε τη δεύτερη μεγαλύτερη μεταγραφή φέτος στην Ελλάδα μετά από αυτή του Παπαπέτρου (Ματσιούλις) και έφερε έναν ακόμα παίκτη Ευρωλίγκας (Σαντ-Ρος). 

Την ίδια ώρα η ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ έχει διαθέσει πάνω από 14.000 διαρκείας προερχόμενη από μια σεζόν που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας και με μοναδικό δέλεαρ για το κοινό τη συμμετοχή στο Champions League. Σημαντικό μεν, αλλά χωρίς να έχει κάνει ηχηρές μεταγραφές, που παραδοσιακά “ψήνουν” τον κόσμο και χωρίς να έχει αλλάξει ιδιαίτερα σε σχέση με πέρυσι.

Η σύγκριση επίσης με τα άλλα ισχυρά brand names της Basket Leagues είναι δυσμενής. Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη διαθέσει 5.300 διαρκείας, ο Ολυμπιακός έχει φτάσει τα 4.000, ενώ στον Άρη, μολονότι η διάθεση των διαρκείας άρχισε την περασμένη εβδομάδα, εκτιμούν πως θα φτάσουν τα 1400 που πούλησαν και πέρυσι αν δεν τα ξεπεράσουν.

Η χαμηλή ζήτηση των εισιτηρίων διαρκείας δεν είναι καινούριο φαινόμενο στην ΑΕΚ. Κάθε καλοκαίρι το ενδιαφέρον των φίλων της Ένωσης είναι πολύ περιορισμένο κι αυτό έχει αντανάκλαση στην εικόνα των κερκίδων του ΟΑΚΑ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Άδειες, πλην ελαχίστων, μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού, εξαιρέσεων. Κάθε καλοκαίρι ο προβληματισμός του Μάκη Αγγελόπουλου είναι μεγάλος. Φέτος όμως αγγίζει τα όρια της απογοήτευσης.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ βλέπει ότι δεν μπορεί να πείσει τον κόσμο να αγκαλιάσει το εγχείρημά του κι αυτό τον ενοχλεί αφάνταστα. Βλέπει ότι ούτε καν η περσινή σεζόν με τις δύο κούπες δεν έδωσαν το ερέθισμα στους φίλους της ΑΕΚ να σταθούν πιο κοντά στην ομάδα μπάσκετ. Κι αρχίζει πια να σκέφτεται διάφορα πράγματα.

Συνεργάτες του που μιλούν μαζί του καθημερινά ισχυρίζονται ότι για την ώρα δεν έχει εκφράσει τάσεις αποχώρησης από την ΚΑΕ και από το μπάσκετ. Τέτοιο θέμα για την ώρα δεν υπάρχει. Δεν αποκλείουν ωστόσο να υπάρξει κάποια στιγμή, εφόσον η ΑΕΚ συνεχίζει να παίζει μπροστά σε άδειες εξέδρες. Κι εφόσον δεν προχωρήσει ούτε το θέμα του γηπέδου, το οποίο φαίνεται να έχει κολλήσει στην απόφαση της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει συνολικά τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος του ΟΑΚΑ και όχι μεμονωμένα.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος δείχνει να αναζητά ένα καινούριο κίνητρο πέρα από τη δική του αγάπη για την ΑΕΚ. Κι αυτό μόνον ο κόσμος με την έμπρακτη συμπαράστασή του μπορεί να δώσει...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ