23.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρουμελιώτης στο basketa.gr : «Ο Έσπερος επενδύει σε νέους αθλητές»

Ο Έσπερος Λαμίας λανσάρει μια νέα πρόταση στο φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, έχοντας δημιουργήσει μια νεανική ομάδα, η οποία έχει εμπλουτιστεί από κάποιους έμπειρους αθλητές, και παίκτες που γνωρίζουν την ιδιοσυγκρασία της.

Ένας από αυτούς είναι ο 28χρονος γκαρντ, Γιώργος Ρουμελιώτης, ο οποίος μετά από ένα χρόνο διακοπής επέστρεψε στην ομάδα της Φθιώτιδας, και στην σπουδαία νίκη απέναντι στην Δόξα Λευκάδας ήταν εκπληκτικός, έχοντας 28 πόντους με 7 τρίποντα. Ο αθλητής, ο οποίος έμαθε το μπάσκετ στην ομάδα του Πλάτωνα με δάσκαλο τον Ντίνο Καλαμπάκο, και έχει αγωνιστεί στην Β' Εθνική με το Ψυχικό, και σε Λοκρό Αταλάντης, Τελεθριακό και Έσπερο Λαμίας, μίλησε στο basketa.gr για την αξία της νίκης και το πως ήρθε η ανατροπή απέναντι στη Δόξα, σε μια αναμέτρηση που κράτησε 50 αγωνιστικά λεπτά.

Επίσης αναφέρθηκε στους λόγους της επιστροφής του, στο εγχείρημα που επιχειρεί φέτος ο Έσπερος, αλλά και την αισιοδοξία του για αίσια συνέχεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί τον δεύτερο σκόρερ της ομάδας της Λαμίας με 15,9 πόντους σε 9 αγώνες, ενώ έχει και τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα (32).

Πραγματοποίησες σπουδαία εμφάνιση, και βοήθησες την ομάδα σου να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη απέναντι στη Δόξα Λευκάδας. Σε ένα παιχνίδι που κράτησε 50 λεπτά, καταφέρατε να πάρετε τη νίκη με  ανατροπή. Περιέγραψε μας την προσωπική σου επίδοση, και πόσο καθοριστική ήταν η νίκη για τον Έσπερο που έχει μείνει πίσω βαθμολογικά : «Καταφέραμε να φτάσουμε σε μια πάρα πολύ μεγάλη νίκη, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Ο καθένας από εμάς έδωσε το κάτι παραπάνω. Η βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε δεν είναι αντιπροσωπευτική και δυσκολεύει το έργο μας από εδώ και πέρα καθώς δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για άσχημα αποτελέσματα. Η νίκη αυτή όμως μας δίνει μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια», για να συνεχίσει μιλώντας για το παιχνίδι : «Δεν ξεκινήσαμε καλά την αναμέτρηση και αυτό φάνηκε από τη στιγμή που κυνηγούσαμε συνέχεια από τα πρώτα λεπτά. Βάλαμε μεγάλα καλάθια στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι με πολύ καλές άμυνες. Το καλάθι του Στογιάνοβιτς το τέλος της κανονικής διάρκειας έστειλε το παιχνίδι στην πρώτη παράταση, κάτι που μας έκανε να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Σε προσωπικό επίπεδο, μετά από μια σεζόν στην Τελεθριακό και στην Α' ΕΣΚΑΣΕ, επέστρεψες στον Έσπερο, και στην Β' Εθνική. Ποιος ήταν ο λόγος της επιστροφής σου : «Η αποχώρηση μου από την ομάδα της Λαμίας ήταν καθαρά για επαγγελματικούς λόγους. Δεν θα μπορούσα να μην επιστρέψω καθώς υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις με τη τη διοίκηση του Εσπέρου, τον προπονητή, αλλά και τον κόσμο που μας στηρίζει».
 
Ο Έσπερος δημιούργησε μια ομάδα με νεανικό στοιχείο. Πόσο δύσκολο είναι να μπορέσει να είναι ανταγωνιστικό στο φετινό πρωτάθλημα, και πόσο αισιόδοξος είσαι για την πορεία σας: «Ο Έσπερος δίνει τη δυνατότητα στα νέα παιδιά και επενδύει σε αυτά, και αυτό είναι προς τιμήν του προπονητή και της διοίκησης, καθώς λίγες ομάδες στηρίζονται στα νέα παιδιά. Σαφώς είναι δύσκολο γιατί το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής είναι πολύ δυνατό και παράλληλα χρειάζεται χρόνος για να δέσουμε γιατί είμαστε μια νέα ομάδα από θέμα ηλικίας αλλά και προσώπων. Είμαι αισιόδοξος, διότι υπάρχει ταλέντο και πολύ όρεξη για δουλειά, με το αποτέλεσμα απέναντι στην Δόξα Λευκάδας να μας δείχνει το δρόμο».

Ο Έσπερος βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στην Β' Εθνική. Ήσουν από τους παίκτες που τον βοήθησαν να βρεθεί σε αυτό το επίπεδο. Τι διαφορές συνάντησες στην επιστροφή σου : «Οι διαφορές που συνάντησα βρίσκονται στα νέα πρόσωπα της ομάδας, αλλά περισσότερο στους στόχους της. Τότε ο μοναδικός στόχος ήταν η άνοδος στην Β' Εθνική, ενώ τώρα έχουμε ως στόχο την παραμονή σε ένα πρωτάθλημα που απαρτίζεται από αξιόλογος ομάδες και έμπειρος παίκτες που προέρχονται από μεγαλύτερες κατηγορίες. Προσωπικά ελπίζω να πατήσουμε πάνω σε αυτή τη νίκη και στα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν, μέχρι τη διακοπή των εορτών.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ