16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Οριακός ο αγώνας με ΠΑΟΚ

Μετά τις ήττες στις πρεμιέρες της σε πρωτάθλημα και Basketball Champions League η ΑΕΚ αρχίζει να μπαίνει σε φάση εσωστρέφειας. Τα πρώτα αποτελέσματα δεν δικαιώνουν την καλή εικόνα των φιλικών κι επειδή το αποτέλεσμα είναι εν τέλει αυτό που μετράει, έχει αρχίσει να υφέρπει γκρίνια και να μπαίνει πίεση μεγαλύτερη από αυτή που δικαιολογείται σε τούτη τη φάση της σεζόν.

Υπό αυτή την έννοια ο εντός έδρας αγώνας του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ, αλλά και ο επόμενος με τη Νίμπουρκ στην Τσεχία για το BCL χαρακτηρίζονται οριακοί. Αν η ΑΕΚ τους πάρει, η ηρεμία θα αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό και η ομάδα θα συνεχίσει στο δρόμο που έχει χαράξει εξ αρχής ελπίζοντας σε ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση. Αν τους χάσει όμως, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν σπασμωδικές αντιδράσεις ως συνέπεια των ισχυρών κλυδωνισμών που θα υπάρξουν.

Δικαιολογίες για τα άσχημα αποτελέσματα στα επίσημα παιχνίδια υπάρχουν και είναι αρκετές και βάσιμες. Οι τραυματισμοί δεν άφησαν τον Λούκα Μπάνξι να δουλέψει όπως ήθελε στην προετοιμασία και να φτιάξει τη χημεία της ομάδας. Τον Χάουαρντ Σαντ Ρος, που έχει ρόλο-κλειδί στα πλάνα του, ειδικά τα αμυντικά, δεν τον έχει δει σχεδόν καθόλου. Τραυματίστηκε στο πρώτο φιλικό στο Ζλάτιμπορ και από τότε δεν έχει ξαναπαίξει. Δεν θα παίξει ούτε με τον ΠΑΟΚ, μάλλον ούτε και με τη Νίμπουρκ και θα γίνει προσπάθεια να επιστρέψει στον αγώνα με το Ρέθυμνο.

Από εκεί και πέρα, ωστόσο, οι πρώτοι επίσημοι αγώνες έχουν βγάλει στην επιφάνεια και κάποια δομικά προβλήματα. Για παράδειγμα, ο Εξέβιερ Ράταν Μέις είναι καλός παίκτης, αλλά δεν είναι πλέι μέικερ. Ο Μάλκολμ Γκρίφιν δεν είναι ούτε πλέι μέικερ ούτε σούτινγκ γκαρντ. Αποτέλεσμα αυτού είναι η ΑΕΚ να έχει ως μόνο καθαρόαιμο πόιντ γκαρντ τον Βασίλη Ξανθόπουλο. Αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε δύο. 

Δεν υπάρχει, επίσης, ένας παίκτης που θα πάρει την μπάλα και θα τη βάλει στο καλάθι, όπως έκαναν πέρυσι ο Μάνι Χάρις και ο Κέβιν Πάντερ. Ο Ράταν Μέις προσπαθεί να το κάνει, όμως μόνο όταν η ΑΕΚ βρίσκεται πίσω στο σκορ και κυνηγά. Αλλά τότε είναι αργά.

Ο Τάιλερ Ρόμπερσον, τέλος, είναι ακόμα άπειρος και ανέτοιμος να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια, ειδικά στα δύσκολα παιχνίδια. Αυτό ήταν εν γνώσει του Μπάνκι, άλλωστε δεν περίμενε να βρει καλύτερο ψηλό με τα 60.000 δολάρια που είχε διαθέσιμα. Όμως η ουσία είναι πως η ΑΕΚ παίζει με τέσσερις ψηλούς και όχι με πέντε, όπως ήταν αρχικά σχεδιασμένο.

Τι μπορεί να γίνει για να διορθωθούν αυτά τα προβλήματα; Η εύκολη απάντηση είναι... αλλαγές. Αλλά για να γίνει μια αλλαγή παίκτη πρέπει να αποζημιωθεί αυτός που φεύγει και οι Αμερικανοί της ΑΕΚ έχουν υπογράψει εγγυημένα συμβόλαια ως το τέλος της σεζόν. Άρα το κόστος είναι μεγάλο και υποτίθεται ότι φέτος ο Μάκης Αγγελόπουλος ήθελε να περικόψει το μπάτζετ. Επίσης ο Μπάνκι είναι ένας προπονητής στον οποίο δεν αρέσουν οι αλλαγές μεσούσης της σεζόν. Φτιάχνει το ρόστερ και το στηρίζει όσο πιο πολύ μπορεί. 

Για την ώρα δεν έχει πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο αλλαγών στο ρόστερ της ΑΕΚ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να πέσει. Ειδικά αν η ομάδα συνεχίσει να χάνει. Και η γκρίνια μεγαλώσει...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ