22.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξεχνάει Μάρκοβιτς ο Απόλλων, αναζητεί ψηλό

Ο Μίλαν Μάρκοβιτς αποκτήθηκε για να καλύψει την θέση του κοινοτικού στον Απόλλωνα Πατρών, αλλά και την βασική του σέντερ.

Ο Σέρβος αθλητής είχε αγωνιστεί πριν από δυο χρόνια στην Δόξα Λευκάδας, αλλά δεν συμμετείχε στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής καθώς δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, και όπως φαίνεται δεν θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α2.

Μετά την υπόθεση του Άλεξ Άκερ και την δικαίωση του από την FIBA, αυτή του απαγόρευσε μεταγραφών ξένων και Ελλήνων παικτών, οι οποίοι πέρυσι αγωνίστηκαν εκτός συνόρων, γεγονός που άφησε τον Μάρκοβιτς εκτός της πρώτης αγωνιστικής. 

Από τον Απόλλωνα τονίζουν, και όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το «www.pelop.gr», ότι έχουν στα χέρια τους απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου, ΒΑΤ, σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να τον αγγίξει η απόφαση της FIBA γιατί τα χρήματα στον Ακερ τα οφείλει η ΚΑΕ και όχι ο Ερασιτέχνης που από πέρυσι «τρέχει» την ομάδα. Μάλιστα ο Απόλλωνας στέκεται και στο γεγονός ότι η ΚΑΕ και Ερασιτέχνης έχουν διαφορετικό ΑΦΜ, με την FIBA να αναφέρει πως ο ερασιτέχνης είναι συνέχεια της ΚΑΕ.

Έτσι, η δικαστική διαμάχη αναμένεται να πάρει χρόνο, καθώς τα 200 χιλιάδες ευρώ, για τα οποία έχει δικαιώσει η FIBA τον Άκερ είναι αδύνατον να δοθούν αυτή τη στιγμή. Ο Μάρκοβιτς έχει ενημερωθεί, και θα παραμείνει για κάποιες ημέρες στην Πάτρα ώστε αν δει τις εξελίξεις.

Πρακτικά ο Απόλλων μπορεί να αποκτήσει αθλητή που αγωνίστηκε πέρυσι εντός συνόρων, και έτσι στράφηκε στην περίπτωση του Γιώργου Γεωργάκη (2,05 μ., 28 ετών) που πέρυσι αγωνίστηκε στον Κολοσσό Ρόδου και είναι ελεύθερος, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει οριστικό εξέλιξη και σε αυτό το θέμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ