15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καλογερόπουλος στο basketa.gr: «Η ομάδα ανεβάζει τους παίκτες»

Εκτός από τους 39 πόντους που σκόραρε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Παντελής Καλογερόπουλος ήταν και ο παίκτης «κλειδί» για τον Αργοναύτη κόντρα στον Άρη Θήβας. Συγκεκριμένα, ο οργανωτής της ομάδας με έδρα τη Ραφήνα ήταν αυτός που έβγαλε από τη δύσκολη στιγμή το σύνολο του Γιαννακόπουλου, όταν στο «μηδέν» το σκορ έδειχνε 91-91. Με δικές του ενέργειες οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα 8-0 και πήραν τη νίκη στην παράταση με 104-98. Ο «πλέι μεικερ» λίγο μετα την πρώτη νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής μίλησε στο Basketa.gr για το παιχνίδι, αλλά και τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσει ο Αργοναύτης Τριγλίας κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου νότου:

«Πήραμε τη νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, πολύ δυναμωμένη σε σχέση με πέρσι. Πήρε πολύ έμπειρα παιδιά, κυρίως από το Σχηματάρι και την Χαλκίδα. Έχει ανεβάσει πολύ το επίπεδο και τον πήχη. Καταφέραμε να κερδίσουμε στην παράταση. Κάναμε μια πολύ καλή αρχή στο ματς, ήμασταν μπροστά ακόμα και με 17 πόντους διαφορά, αλλά όταν παίζεις με τόσο καλές ομάδες και με τόσο έμπειρους παίκτες, το μομέντουμ και ο ρυθμός του παιχνιδιού μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη. Αυτό ακριβώς και έγινε. Η Θήβα κατάφερε να μας γυρίσει το παιχνίδι αλλά στο τέλος μπορέσαμε να δείξουμε μέταλλο και χαρακτήρα και καταφέραμε να πάρουμε το ροζ φύλλο αγώνα στην παράταση».

Η ομάδα έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι, έχει αλλάξει και ο στόχος της που τη σεζόν που πέρασε ήταν η παραμονή;
«Εμείς είμαστε αρκετά διαφορετικοί σε σχέση με πέρσι. Έφυγαν πολύ έμπειρα παιδιά από την ομάδα, όπως ο Γιώργος Ζερβός, ο Νίκος Σιλιτζηρης, ο Χάρης ο Χωματάς και κάποια παιδιά, τα οποία ήταν στην Ραφήνα χρόνια, όπως ο Βαγγέλης Σιγκούνας και ο Γιώργος ο Τσίρος. Αλλάξαμε την ομάδα, γίναμε πιο ψηλοί, γίναμε πιο αθλητικοί. Μίκρυνε και ο Μ.Ο. ηλικίας της ομάδας. Αυτό,, όπως καταλαβαίνετε θέλει ένα χρονικό διάστημα για να δεθεί αυτή η ομάδα και να βρει ρόλους και να μπορέσει να δείξει τις δυνατότητες της. Θεωρώ πως η ομάδα έχει δυνατότητες. Ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρηγορά την παραμονή μας στην κατηγορία και από εκεί και πέρα, οτι έρθει προς τα πάνω θα είναι πολύ θετικό για εμάς. Το κυριότερο είναι να βρει ρόλους η ομάδα και να αποδώσουμε μια όμορφη και ελκυστική εικονα για τον κόσμο και για τα παιδιά που έρχονται να δουν μπάσκετ. Αυτός είναι ο βασικός στόχος της Ραφήνας φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια».

Ποια είναι η γνώμη σου για το φετινό πρωτάθλημα;
«Το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δυνατό σε σχέση με πέρσι. Δεν υπάρχει κάποια ομάδα όπως το Δειλινό που ξέραμε ότι ήταν ένα σύνολο, το οποίο έρχεται από τα τοπικά της Κρήτης και προσπάθησε να στηριχθεί σε μικρότερα παιδιά από το νησί και ξέραμε ότι θα είναι μια από τις αδύναμες ομάδες του ομίλου. Θεωρώ πως φέτος, οι πιο θεωρητικά αδύναμες ομάδες που έρχονται από τις τοπικές ενώσεις είναι πολύ πιο δυνατές σε σχέση με πέρσι. Οπότε αυτό προκαλεί μια συνολική ενδυνάμωση του ομίλου».

Έχεις ξεχωρίσει κάποια αμάδα;
«Όσον αφορά στο κομμάτι αν έχω ξεχωρίσει κάποια ομάδα, βάση ροστερ και μόνο και ο Άρης Θήβας που παίξαμε την πρώτη αγωνιστική και ο Ερμής Σχηματαρίου είναι δυο πάρα πολύ δυνατές ομάδες. Από εκεί και πέρα από τις Αθηναϊκές, ο όμιλος απαρτίζεται από καλές ομάδες, ο Μίλωνας το Ίλιον η ΦΕΑ, ο Κρόνος, ο ΕΦΑΟΖ, το Πέρα είναι όλες πάρα πολύ καλές ομάδες. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος για να δούμε ουσιαστικά την δυναμική της κάθε μιας. Γενικότερα είναι ένα όμιλος, ο οποίος έχει μεγάλη ομοιογένεια στην δυναμικότητα του, χωρίς να υπάρχει κάποιο φαβορί».

Τι σκέφτεσαι για τους 39 πόντους που σκόραρες στην πρεμιέρα;
«Για το ατομικό, πιστεύω ότι η ομάδες αναδεικνύουν τους παίκτες, ποτέ ένας  παίκτης δεν καταφέρνει να ανεβάσει την ομάδα. Η ομάδα ανεβάζει όλους τους παίκτες. Ένα βασικό κομμάτι είναι οι συμπαίκτες μου και ο τρόπος που λειτουργεί η ομάδα. ένα άλλο κομμάτι είναι ο προπονητής, ο οποίος μου δείχνει εμπιστοσύνη και ένα τρίτο κομμάτι είναι η όλη χημεία που έχουμε μεταξύ μας τα παιδιά. Θα ήταν δώρο άδωρο να έβαζα αυτούς τους πόντους και η ομάδα να έχανε. Οπότε πρώτα χαίρομαι που κερδίσαμε το πολύ δυνατό σύνολο της Θήβας και φυσικά αργότερα για την προσωπική διάκριση. Θέλω να ευχηθώ υγειά σε όλα τα παιδιά. Μακριά από τραυματισμούς και να βλέπουμε παιχνίδια σαν και αυτό που έγινε στην Ραφήνα την Κυριακή (13/10)».

Ακολουθεί το ματς στο Βυζαντινό, απέναντι στο Πέρα το οποίο γνώρισε την ήττα στην πρώτη αγωνιστική, πόσο δύσκολη είναι αυτή η έξοδος;
«Το Πέρα είναι μια πολύ δύσκολη και πολύ έμπειρη ομάδα στις εθνικές κατηγορίες. Θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα να δώσουμε όλο μας τον εαυτό και όλο μας το είναι, για να πάρουμε ότι μπορούμε από το συγκεκριμένο παιχνίδι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ