21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η ΑΕΚ παίρνει Ματσιούλις!

Τα καλύτερα τα φυλούσε για το τέλος η ΑΕΚ, που μετά την απόκτηση του Χάουαρντ Σαντ Ρόος ετοιμάζεται να πυροδοτήσει μία ακόμα "βόμβα", μεγαλύτερης ισχύος. Διότι είναι πολύ κοντά στο να φέρει ξανά στην Ελλάδα τον Γιόνας Ματσιούλις!

Τον διεθνή Λιθουανό φόργουορντ με την πλούσια καριέρα στην Ευρωλίγκα, όπου αγωνιζόταν ανελλιπώς από το 2012 μέχρι και πέρυσι φορώντας διαδοχικά τις φανέλες των Σιένα, Παναθηναϊκού και Ρεάλ Μαδρίτης. Στη Ρεάλ, μάλιστα, έμεινε για 3,5 χρόνια κατακτώντας και ένα τρόπαιο Ευρωλίγκας, ενώ πέρυσι το χειμώνα έφυγε από αυτήν και ολοκλήρωσε τη σεζόν στη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Στα 33 χρόνια του ο Ματσιούλις εξακολουθεί να είναι ένας πολύτιμος παίκτης, καλός αμυντικός και καλός σουτέρ. Η διετία του στον Παναθηναϊκό (2012-14), κατά την οποία κέρδισε ισάριθμα πρωταθλήματα, μας έκανε όλους να τον γνωρίσουμε καλά και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για την αξία, την εμπειρία και τις παραστάσεις του. Αλλά και για τον ίδιον αυτή η διετία αποτελεί ίσως τον βασικότερο λόγο, για τον οποίον θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Η πρόταση της ΑΕΚ για μονοετές συμβόλαιο του φάνηκε ελκυστική, κυρίως επειδή τού δίνει την ευκαιρία να γυρίσει σε μια χώρα και μια πόλη, όπου πέρασε καλά ο ίδιος και η οικογένειά του. Με την ΑΕΚ θα συνεχίσει να παίζει σε υψηλό επίπεδο και να πρωταγωνιστεί και αυτός ο συνδυασμός τον φέρνει πολύ κοντά στο να αποδεχθεί αυτή την πρόταση. Λέγεται, μάλιστα, πως απομένουν μόνον τα τυπικά για να ολοκληρωθεί το deal.

Το μόνο ερωτηματικό αφορά τη θέση στην οποία παίζει. Ο Ματσιούλις είναι ένα "τριάρι", που μπορεί να παίξει και σε θέση "4" και όχι ένα "τεσσάρι", που μπορεί να παίξει και σε θέση "3", το οποίο υποτίθεται ότι έψαχνε η ΑΕΚ. Επίσης δεν είναι ιδιαίτερα αθλητικός. Οπότε μένει να δούμε πώς θα ταιριάξει στο "4" με τον Ντούσαν Σάκοτα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ