19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διπλό χτύπημα με Βοϊβατόπουλο και Ζαμπάκη για τον Λεύκιππο Ξάνθης

Δυο μεταγραφές και πέντε ανανεώσεις ανακοίνωσε ο Λεύκιππος Ξάνθης, με την σημαντικότερη να είναι η προσθήκη του πολύπειρου Ξανθιώτη σέντερ, Χάρη Βοϊβατόπουλου, ο οποίος διαθέτει μια μακρά καριέρα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο της Ελευθερούπολης από την Γ' Εθνική στην Α2, μέσα σε δυο χρονιές.

Την σεζόν που μας άφησε είχε σε 23 παιχνίδια 8,9 πόντους και 1 εύστοχο τρίποντο. Επίσης, αποκτήθηκε ακόμη ένας Ξανθιώτης αθλητής, ο Αντώνης Ζαμπάκης, ο οποίος την περσινή σεζόν βρέθηκε στην Λευκάδα, βοηθώντας την Δόξα να πάρει την άνοδο από την Γ' Εθνική. Επίσης ανανέωσαν τη συνεργασία τους οι Γιώργος Παλλάκης, Φώτης Νταβουλτζόπουλος, Νίκος Κάλφας, Δημήτρης Στεργίου και Φραντζέσκος Χρήστου.

Αναλυτικά :

«To Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Λεύκιππος Ξάνθης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στο φίλαθλο κοινό της καλαθοσφαίρισης, την ανανέωση της συνεργασίας με τους παίκτες του ανδρικού τμήματος Παλλάκη, Νταβουλτζόπουλο, Κάλφα, Στεργίου και Χρήστου. Οι παραπάνω παίκτες τίμησαν τη φανέλα του Λεύκιππου κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς και θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και κατά τη διάρκεια της νέας σεζόν.

Περαιτέρω, έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να ενημερώσουμε το φίλαθλο κοινό μας σχετικά με την περαιτέρω ενίσχυση της ανδρικής ομάδας με δύο πολύ σημαντικούς παίκτες, τον Χάρη Βοϊβατόπουλου (Center, 2,07cm) και τον Αντώνη Ζαμπάκη (Small Forward, 1,95cm).

Οι δύο Ξανθιώτες παίκτες, μετά από πολυετή πετυχημένη σταδιοδρομία σε πολλές ομάδες του μπάσκετ της Ελλάδας, επιστρέφουν στη γενέτειρά τους, προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας μας ενόψει της απαιτητικής νέας χρονιάς.

Ο Χάρης, γεννήθηκε το έτος 1985 στην Ξάνθη, όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα της Ξάνθης Α.Σ. Από το έτος 2001 έως και το έτος 2008 αγωνίστηκε στην Ξάνθη BF διαγράφοντας λαμπρή πορεία. Με την ομάδα της πόλης μας συμμετείχε αρχικά στη Β’ Εθνική και μετά από την επίτευξη του στόχου της ανόδου, αγωνίστηκε στην Α2 Κατηγορία επί πέντε συναπτά έτη (2004 έως και το 2008).
Η σεζόν 2008-2009 τον βρίσκει στην ομάδα των Ικάρων Σερρών, όπου συνέβαλε τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας στην Α2 Κατηγορία. Στις Σέρρες αγωνίστηκε συνολικά πέντε έτη, τέσσερα εκ των οποίων αγωνίστηκε στην Α2 Κατηγορία (2009-2010 έως και τη σεζόν 2012-2013).

Εν συνεχεία, συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, τη σεζόν 2013-2014, με την ομάδα της Ελευθερούπολης.
Την αγωνιστική χρονιά 2014-2015 αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική με την ομάδα του Άργους Ορεστικού, με την οποία ομάδα και πανηγύρισε την άνοδο στην Α2 Κατηγορία.
Η επόμενη χρονιά τον βρίσκει στην πόλη της Καστοριάς, όπου με την ομώνυμη ομάδα συμμετέχει στην Β΄ Εθνική Κατηγορία.
Τελευταίος σταθμός της καριέρας του Χάρη, πριν την έλευσή του στο Λεύκιππο αποτέλεσε η ομάδα του Γ.Σ. Ελευθερούπολης.
Στην παραπάνω ομάδα, αγωνίστηκε τρεις συνεχόμενες σεζόν (2016-2017, 2017-2018 και 2018-2019), οι οποίες χρονιές ήταν όλες χρονιές «ανόδου» και οδήγησε την ομάδα από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία στην Α2 Κατηγορία.

Ο Αντώνης, ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα, το έτος 2012, στην ομάδα της πόλης μας, Αρίωνα.
Στη συνέχεια, μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και αγωνίστηκε στο παιδικό και στο εφηβικό τμήμα της ομάδας του ΠΑΟΚ (2014 έως 2016).
Η αγωνιστική χρονιά 2017-2018 τον βρίσκει στη ΧΑΝΘ, σε μία χρονιά όπου πανηγύρισε την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.
Τέλος, πριν ενσωματωθεί στην ομάδα μας, αγωνίστηκε (2018-2019) στην ομάδα της Λευκάδας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο της ομώνυμης ομάδας στη Γ΄ Εθνική.
Χάρη και Αντώνη καλώς ορίσατε στην οικογένεια του Λεύκιππου, σας ευχόμαστε πάνω απ’ όλα υγεία και πολλές επιτυχίες!»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ