21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δέσπος…το απόλυτο παράδειγμα για τους νεότερους (vid)

Τα αθλήματα, και συγκεκριμένα επειδή μιλάμε για μπάσκετ είτε το χαίρεσαι και το αγαπάς, είτε απλά παίζεις με το ταλέντο σου, και όσο αυτό σε οδηγήσει.

Κάθε νέο παιδί που παίζει μπάσκετ θα πρέπει να παραδειγματιστεί από τον Δημήτρη Δέσπο, ο οποίος στα 42 του χρόνια δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, έχοντας διανύσει μια σπουδαία καριέρα με σταθμούς όπως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Ηρακλής, το Περιστέρι, το Μαρούσι, ο Μακεδονικός, ο ΓΣ Λάρισας και η ΜΕΝΤ. Ο Λαρισαίος σέντερ μετά από ένα χρόνο διακοπής, αποφάσισε να βοηθήσει τα Φάρσαλα στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, και δεν είναι μόνοι οι 14,3 πόντοι που πετυχαίνει ή τα ριμπάουντ που μαζεύει, αλλά μεγαλύτερο ρόλο παίζει η αυταπάρνηση που δείχνει, το πως νιώθει το παιχνίδι, το πως κυνηγάει κάθε μπάλα στην άμυνα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φάση που διαδραματίζει 1 λεπτό πριν ολοκληρωθεί η παράταση στο παιχνίδι των Φαρσάλων με τους Μαχητές, όταν προσπαθεί να βγει μπροστά από τον επιθετικό και να κλέψει την μπάλα, με την ομάδα του να βρίσκεται ένα πόντο μπροστά. Η αντίδραση του αποτελεί οδηγό, αλλά και εμπειρία, με τους φιλοξενούμενους λίγο μετά να πετυχαίνουν τρίποντο και να παίρνουν το ματς.

Σίγουρα ο Δέσπος δεν θα «κοιμήθηκε» επιστρέφοντας σπίτι του, ζώντας την χαρά του μπάσκετ.

Δείτε την φάση από το 0:50 και μετά:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ