24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 9ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η ένατη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος

1) Γιάννης Αγγελόπουλος (Κεραυνός Αιγίου)

Έχει πάρει... προσωπικά την παραμονή του Κεραυνού Αιγίου. Ο Έλληνας γκαρντ θυμίζει πραγματικά εποχές... μικρών εθνικών ομάδων και ξεδιπλώνει το ταλέντο, που είχαμε θαυμάσει τότε, σε κάθε ευκαιρία, όπως έκανε και στο ντέρμπι παραμονής με τον Άρη Νικαίας, συνεισφέροντας με 20 πόντους, τέσσερα τρίποντα και καθοριστικά παρουσία στο φινάλε, μετά το 57-58 των φιλοξενούμενων. Αν η ομάδα τα καταφέρει στο τέλος, θα το οφείλει σε σημαντικό βαθμό στον Γιάννη Αγγελόπουλο.

2) Γιάννης Γκαγκαλούδης (Αιγάλεω)

Βρήκε ρυθμό και... άντε να τον πιάσεις. Ο πολύπειρος γκαρντ παίζει με το ίδιο κέφι στα 40 του και αυτό φαίνεται, ενώ με το που προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις της Γ' Εθνικής άρχισε να «γαζώνει», όπως στην Κάτω Αχαΐα με 22 πόντους και τέσσερα τρίποντα, εξασφαλίζοντας το νέο άνετο πέρασμα του Αιγάλεω. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης είναι, άλλωστε, ένας από τους πολλούς λόγους να δεις φέτος Γ' Εθνική.

3) Φίλιππος Φραντζής (Έσπερος Πατρών)

Εδώ και αρκετά χρόνια, σε οποιαδήποτε κατάσταση, είναι το σημείο αναφοράς για τον Έσπερο Πατρών. Είναι, επομένως, μια ηγετική φυσιογνωμία, ειδικά στο νεανικό ρόστερ που έχει στηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, με το «διπλό» στην έδρα του Λέοντα να έχει τη δική του «υπογραφή», αφού οι 19 πόντοι με πέντε τρίποντα ήταν σημαντικοί σε ένα τόσο κλειστό ματς. Ήταν και αρκετά σημαντικό το εκτός έδρας αποτέλεσμα, με τον Φίλιππο Φραντζή να φροντίζει για αυτό.

4) Δημήτρης Καλογερόπουλος (Καλαμάτα)

Επανήλθε, φέτος, στις εθνικές κατηγορίες, με δίψα για διάκριση, συνδυάζοντάς τη με αυτή της Καλαμάτας να πετύχει στο δικό της στοίχημα. Το ματς με την Ακράτα απέδειξε, ότι αμφότεροι μπορούν να πετύχουν μαζί τους δικούς τους στόχους και ο Έλληνας φόργουορντ ήταν καθοριστικός, με διάρκεια στην καλή παρουσία του στο παρκέ και 15 πόντους με ένα τρίποντα, εκ των οποίων οι τέσσερις που «κλείδωσαν» το αποτέλεσμα στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η κίνηση του Δημήτρη Καλογερόπουλου ήταν, ίσως, μεταξύ αυτών που μπορούν να κάνουν... ματ για τους Μεσσήνιους.

5) Αντώνης Φώτσης (Ηλυσιακός)

Δεν είναι και λίγο να φέρνεις... την Ευρωλίγκα στη Γ' Εθνική, με τον ίδιο να έχει βρει επίσης το δικό του ρυθμό. Το φανέρωσε με τον πλέον «βροντερό» τρόπο στο παιχνίδι με το Ληξούρι, τιμωρώντας με κάθε τρόπο την αντίπαλη άμυνα και φτάνοντας τους 21 πόντους με πέντε τρίποντα, σε μια εμφάνιση, που θύμιζε τις παλιές ένδοξες εποχές του. Ο Αντώνης Φώτσης ήταν... πραγματικός Μπάτμαν.

Προπονητής: Παναγιώτης Ζωντός (Αιγάλεω)

Βρήκε ένα τρομερά πλούσιο ρόστερ στη διάθεσή του και έχει καταφέρει να το «δέσει» με τέτοιο τρόπο, που αυτή τη στιγμή φαίνεται ακαταμάχητο. Αυτό φάνηκε σε όλα τα ντέρμπι και το «τρένο» του Αιγάλεω προχωρά ασταμάτητο προς την καταξίωση, όντας αήττητο ύστερα από εννέα αγώνες, «συντρίβοντας» και την Αχαγιά. Τα εύσημα, πλην των σπουδαίων παικτών, πρέπει να πάνε και στον Παναγιώτη Ζωντό.

2ος όμιλος

1) Κώστας Σταμάτης (Ίκαρος Νέας Σμύρνης)

Γύρισε, για να βοηθήσει τον Ίκαρο σε ένα μεγάλο του στοίχημα, ώστε να επιβιώσει στην κατηγορία με ένα τόσο χαμηλό αγωνιστικό μπάτζετ. Ο ίδιος «ενσαρκώνει» με ιδανικό τρόπο το ρόλο του ηγέτη και η ομάδα του κερδίζει τις εντυπώσεις, όπως κι εκείνος, που «σκότωσε» τον Αργοναύτη, άλλη μια ομάδα υψηλού επιπέδου σε αυτό τον όμιλο, με 17 πόντους και τέσσερα τρίποντα. Ο Κώστας Σταμάτης οδηγεί σε μια σπουδαία επιτυχία την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

2) Έκτορας Οικονομόπουλος (Μελίσσια)

Αυτός κι αν είναι ηγέτης στα φετινά Μελίσσια. Σε ένα από τα ματς... της χρονιάς, που διεξήχθη στο Ηράκλειο, «σμπαράλιασε» την άμυνα του ΟΦΗ με 30 πόντους και τέσσερα τρίποντα, προσθέτοντας άλλο ένα «γαλόνι» στην φετινή του «μαγική» σεζόν και αυτό είναι το πιο σπουδαίο με την πρώτη ήττα των Κρητικών σε αυτό το πρωτάθλημα. Ο Έκτορας Οικονομόπουλος υπάρχει εκεί, για να πετύχει η ομάδα των Βορείων προαστίων.

3) Μάκης Αγγελίδης (ΒΑΟΛ Χίου)

Είναι μια σημαντική φυσιογνωμία σε αυτά τα τελευταία δύο χρόνια της προσπάθειας καθιέρωσης του ΒΑΟΛ στην κατηγορία. Η απόδοσή του μένει σταθερά σε υψηλό επίπεδο και σε αυτή τη σεζόν, οπότε αξίζει σε κάθε περίπτωση τη θέση του στην πεντάδα αυτή, μετά και από τους 24 πόντους, που μεταξύ άλλων οδήγησαν σε θρίαμβο απέναντι στην Χαλκίδα. Όσο ο Μάκης Αγγελίδης είναι σε τέτοια κατάσταση, τότε δεν έχει να φοβάται τίποτα η ομάδα της Χίου.

4) Χάρης Παναγιωτίδης (Άρης Θήβας)

Βρήκε μια σημαντική ευκαιρία στη Θήβα, ώστε να επιδείξει το ταλέντο του, και δεν την έχει χάσει. Ο Έλληνας φόργουορντ κάνει εξαιρετική δουλειά και η απόδοσή του διαρκώς ανεβαίνει, με την παρουσία του κόντρα στον Ερμή Σχηματαρίου να έρχεται να το επιβεβαιώσει, με 14 πόντους και δύο τρίποντα. Αρκετοί παίκτες με αξία έχουν μαζευτεί στον Άρη, αλλά και ο Χάρης Παναγιωτίδης έχει καταφέρει να διακριθεί.

5) Γεράσιμος Κουτουφάς (Κορωπί)

Βρίσκεται σε περίοδο παρατεταμένης φόρμας, ειδικά από τη στιγμή που έφτασε ο Μιχάλης Κακιούζης στην ομάδα. Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι είναι ο οδηγός της και το επιβεβαίωσε στη Ρόδο, «διαλύοντας» και την άμυνα της Καλλιθέας με 24 πόντους και δύο τρίποντα, για να πάρει θέση στο... χαμηλό σχήμα που διαλέγουμε για αυτή την αγωνιστική. Ο Γεράσιμος Κουτουφάς είναι μία από τις φετινές αποκαλύψεις σε αυτό το πρωτάθλημα.

Προπονητής: Αλέκος Δάγλας (Μελίσσια)

Ο ΟΦΗ έμοιαζε να είναι ομάδα από άλλο επίπεδο, μα τα Μελίσσια είχαν τον τρόπο να δείξουν πως... δεν είναι άτρωτος. Άντεξαν για 50 λεπτά σε ένα «καυτό» ΒΑΚ, το σχέδιο τους πέτυχε και το αήττητο της κρητικής ομάδας είναι παρελθόν, σε μια εμφάνιση πρωταθλητισμού, αν και ο Έλληνας τεχνικός προτιμά να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να τονίζει, ότι αρχικός στόχος είναι η μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής. Ο Αλέκος Δάγλας, όμως, είναι ένας προπονητής που ξέρει να κερδίζει.

Photo Credits: Παναγιώτης Μουστάκης



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ