23.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 4ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Νότος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο Nότου, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1ος όμιλος 

1.Γιάννης Αναγωνστάκης (ΚΑΟΚ)

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο Γιάννης Αναγνωστάκης βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους του ομίλου. Ο 25χρονος γκαρντ σκοράροντας 20 πόντους απέναντι στο Κορωπί και ήταν ένας από τους… λόγους που η ομάδα του υποχρέωσε τον αντίπαλο στο πρώτο του στραβοπάτημα. Η εμπειρία του Αναγνωστάκη από την Basket League (Λαύριο) αλλά και την Α2 (Ψυχικό) δίνουν αίγλη και στην Γ’ Εθνική.

2.Θεόδοσης Γκόβας (Παναχαϊκή)

Η Παναχαϊκή έκανε την «έκπληξη» της αγωνιστικής πανηγυρίζοντας απέναντι στο Παλαιό Φάληρο. Ο Θεοδόσης Γκόβας ήταν αυτός που ουσιαστικά έδειξε το δρόμο στην ομάδα του προκειμένου να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα στα 40'' πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης, ο 37χρονος γκαρντ με τρίποντα «βόμβα» έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (69-66) που εν τέλει πανηγύρισε με 69-68.

3.Μπάμπης Μουρατίδης (Ακράτα)

Μετά την ήττα από τον Γλαύκο, η Ακράτα επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα παίρνοντας τη νίκη μέσα στο Χαλάνδρι. Η ομάδα της Αχαϊας με «εικοσάρη» τον Μπάμπη Μουρατίδη κατάφερε να πανηγυρίσει για πρώτη φορά φέτος. Ο 33χρονος φαίνεται πως βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματα του προκειμένου να αγγίζει τα δικά του ατομικά ρεκόρ στην Β Εθνική με το Αγρίνιο (πρώτος σκόρερ της ομάδας με 11 πόντους Μ.Ο. και 43 τρίποντα σε 28 ματς) και στη Γ Εθνική.

4.Θεμιστοκλής Παντζιούρης (Ηλυσιακός)

Ο Θεμιστοκλής Παντζιούρης ήρθε από τον πάγκο του Ηλυσιακού για να δώσει λύσεις στο σύνολο του Παναγιώτη Καυκή. Ο 20χρονος  Ελληνο Αυστραλός ξεκόλλησε την ομάδα του, την ώρα που βρέθηκε να ακολουθεί του ΝΕΟΛ, και με ένα 2/2 τρίποντα βοήθησε την ομάδα του να τρέξει ένα σερί 9-0 στην 4η περίοδο και να φτάσει στο 9-0, με αποτέλεσμα η νίκη να παραμείνει στα Ιλίσια. Ο ταλαντούχος αθλητής, αποτελεί ένα από τα νέα ταλέντα που λανσάρουν οι «κιτρινόμαυροι», ενώ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 15 πόντους και 4 τρίποντα.

5.Γιώργος Οικονόμου (Νέα Κηφισιά)

Ο 34χρονος σέντερ μετά από το Αιγάλεω, με το οποίο κατέκτησε δυο πρωταθλήματα (Γ’ Εθνική, Α’ΕΣΚΑ) και ένα νταμπλ (κύπελλο ΕΣΚΑ). Πλέον, βρίσκεται στην ΑΕΝΚ και «βοηθάει» το σύνολο του coach Λαδικού στη νέα του προσπάθεια. Στο παιχνίδι με απέναντι στον ΑΟ Ερμιόνης τους 22 πόντους με 1 τρίποντο, όντας μαζί με τον Φίλιππο Μοσχοβίτη οι ηγέτες της ομάδας των Βορείων προαστίων.

Προπονητής

Παναγιώτης Καυκής  (Ηλυσιακός)

Ο Παναγιώτης Καυκής κάνει τα πρώτα του βήματα ως προπονητής με τον Ηλυσιακό να τον εμπιστεύεται και να του δίνει το τιμόνι του συλόγου στη Γ' Εθνική. Ο ταλαντούχος τεχνικός μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει την ομάδα του σε τρεις νίκες (Άρης Νίκαιας, Τρίπολη και ΝΕΟΛ) κατορθώνοντας τα Ιλίσια να βρίσκονται στην τετράδα του 1ου ομίλου νότου, ενώ κατάφερε με μια ομάδα με μικρό μπάτζερ, και χωρίς τον Αντώνη Φώτση, να κερδίσει ένα εκ των φαβορί για την άνοδο στην Β' Εθνική, δείχνοντας άρτια βήματα στο ξεκίνημα του.

2ος όμιλος

1. Γιάννης Γκρινιάρης (Άρης Θήβας)

Ο Γιάννης Γκρινιάρης αποτελεί ένα από τα βαριά… πυροβολικά του Άρη Θήβας. Ο έμπειρος «άσος» αποφάσισε φέτος να μετακομίσει στο σύνολο του Βαγγέλη Ματσαγγούρα και οι 30 πόντοι αλλά και η συνολική του παρουσία στο ματς κόντρα στα Φανάρια αποδεικνύουν για πιο λόγω οι Βοιωτοί τον ήθελαν διακαώς στη Θήβα.

2. Σταύρος Τρικαλιώτης (ΦΕΑ)

Ο έμπειρος γκαρντ ήταν καθοριστικός στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής ανάμεσα στη ΦΕΑ και τον Ερμή Σχηματαρίου. Στο «ξέσπασμα» των φιλοξενούμενων μέσα στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν αυτός που έβγαλε την ομάδα από τη δύσκολη θέση και της έδωσε τον… αέρα προκειμένου να φτάσει στην νίκη με 82-77.  Κατά το παρελθόν έχει φορέσει τις φανέλες των Νέας Ιωνίας, Αργοναύτης Τριγλίας Ιωνικού ΝΦ και Διαγόρα Δρυοπιδέων.

3. Γιάννης Τσολάκης (Πέρα)

Το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα πανηγύρισε το Πέρα απέναντι στην Ένωση Ιλίου. Οι γηπεδούχοι έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Γιάννη Τσολάκη κατέκτησαν το «παρθενικό» ροζ φύλλο αγώνα στον 2ο όμιλο νότου. Ο 35χρονος γκαρντ-φόργουορντ εκτός του ότι επέστρεψε στα παικτικά του καθήκοντα (πέρσι ήταν προπονητής στη Μυτιλήνη), αντιμετώπισε την ομάδα που κατά την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 αγωνίστηκε και τη φόρτωσε με 29 πόντους. Εκτός από το Ίλιον ο Τσολάκης έχει αγωνιστεί σε Αιγάλεω, Νήαρ Ηστ και Παπάδο Γέρας.

4. Παναγιώτης Κατράνας (ΑΟΚΧ)

Καθοριστική ήταν η εμπειρία του Παναγιώτη Κατράνα στο παιχνίδι του ΑΟΚΧανιά απέναντι στον Μίλωνα. Ο φόργουορντ της Χανιώτικης ομάδας έπειτα από μια εβδομάδα στα… πιτς μπήκε στο παρκέ του Κλαδισού με μόνο στόχο να παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε μια από τις δυνατές ομάδες του ομίλου. Την περσινή αγωνιστική σεζόν ο Κατράνας πανηγύρισε το πρωτάθλημα Κρήτης με τον ΑΟΚΧανιά, ενώ μια αγωνιστική σεζόν πριν ήταν από αυτούς που έστειλαν τον Έσπερο Λαμίας στη Β' Εθνική.

5.Δημήτρης Μαρούλης (ΒΑΟΛ)

Ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα κατέκτησε ο ΒΑΟΛ. Η ομάδα της Χίου πήρε τη νίκη του Αργοναύτη με τον Δημήτρη Μαρούλη να είναι ασταμάτητος μέσα στο ζωγραφιστό. Ο σέντερ των γηπεδούχων που μετακόμισε στο νησί λόγω στρατού έγραψε 15 πόντους απέναντι στην Ραφήνα. Την περσινή αγωνιστική σεζόν φόρεσε τη φανέλα του ΝΕΟΛ.

Προπονητής

Χρήστος Παπανικολάου (ΑΟΚ Χανια)

Ο Χρήστος Παπανικολάου διανύει τη δεύτερη σεζόν του στα Χανιά. Ο νεαρός τεχνικός που έχει βρεθεί στην Κρήτη και ως παίκτης (με τη φανέλα του ΟΦΗ) φαίνεται να έχει φέρει άλλο… αέρα στον ΑΟΚΧ δημιουργώντας μια «παρέα», με στόχο την παραμονή στην Γ Εθνική. Με τη νίκη κόντρα στον Μίλωνα αλλά και την παρουσία του ΑΟΚΧανιά μέχρι στιγμής στο 2ο όμιλο νότου, η ομάδα του Παπανικολάου καταλογίζεται στους επικίνδυνους του 2ου ομίλου τη δύσκολη αυτή σεζόν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ