18.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 3ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η τρίτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος

1) Πέτρος Ανδρικόπουλος (ΝΕΟ Ληξουρίου)

Ήρθε το καλοκαίρι, για να προσθέσει μια ποιοτική και έμπειρη λύση μεν, γεμάτη νιάτα δε για την περιφέρεια του Ληξουρίου. Ανταποκρίνεται πολύ καλά στον αναβαθμισμένο ρόλο του και με αντίπαλο τον Έσπερο Πατρών ήταν καταλυτικός, έχοντας 11 πόντους, ένα τρίποντο και εξαιρετική οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του. Ο Πέτρος Ανδρικόπουλος επιβεβαιώνει, έως τώρα, την εμπιστοσύνη του Μάρκου Τζουγανάτου.

2) Γιώργος Παπανδρέου (Ιωνικός ΝΦ)

Άλλος ένας ταλαντούχος γκαρντ, που γράφει ήδη τα δικά του «χιλιόμετρα» και βρήκε θέση πρωταγωνιστή στο «πλούσιο» ρόστερ του Μάριου Δεσποτάκη. Με αντίπαλο την Καλαμάτα, ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα, για να πάρει τον έλεγχο η ομάδα του στη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου, οδηγώντας τη μέχρι τέλους με 17 πόντους και τρία τρίποντα, στο «διπλό» απέναντι σε έναν ξεκάθαρα βελτιωμένο αντίπαλο. Ο... ΓΑΠ της Νέας Φιλαδέλφειας (έτσι τον φώναζαν στην Πεντέλη χαϊδευτικά πέρυσι) φαίνεται πως, από τη δική του πλευρά, έχει και την χάρη του ηγέτη.

3) Χριστόδουλος Καράβολας (Αιγάλεω)

Μιας και μιλήσαμε για ηγέτες, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σε έναν άνθρωπο, που άλλαξε από πέρυσι την τύχη του Αιγάλεω. Ήρθε στην ομάδα της καρδιάς του, βοήθησε όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και σε κάθε τομέα για την «αναγέννησή» της και πλέον την κατευθύνει εκ του ασφαλούς προς την άνοδο, συνεχίζοντας... τρένο από πέρυσι, με τους 27 πόντους του με τέσσερα τρίποντα κόντρα στην Κηφισιά να προσθέτουν άλλο ένα «μαγικό» του παιχνίδι. Ο Χριστόδουλος Καράβολας στην ουσία... είναι το Αιγάλεω.

4) Αντώνης Φώτσης (Ηλυσιακός)

Η λέξη «πολυτέλεια» είναι μικρή για να περιγράψει το τι σημαίνει για τη Γ' Εθνική η παρουσία του σε αυτήν. Σαν... ακούραστος «Μπάτμαν» έπαιξε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με το Πέρα και όχι μόνο σκόραρε 11 πόντους με ένα τρίποντο, καθώς δεν ήταν ο πρώτος σκόρερ ούτε κι εκείνος που διαμόρφωσε το 72-71, αλλά αυτός που έπαιξε την καθοριστική άμυνα στον Γιάννη Τσολάκη, ώστε να αναγκαστεί σε air ball. Ο Αντώνης Φώτσης «σφράγισε» την πρώτη νίκη και παίρνει προσωπικά την υπόθεση παραμονής του Ηλυσιακού.

5) Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης (Ακράτα)

Ήταν από τους παίκτες που αποκτήθηκαν, για το κάτι παραπάνω που χρειάζεται η Ακράτα σε ένα ρόστερ ήδη αξιοθαύμαστο. Μαζί με τον Βεσκούκη συνέθεσε ένα δίδυμο που «έπνιξε» τον Άρη Νικαίας και δημιούργησε παράσταση νίκης για 30 λεπτά για την ομάδα τους, με τον ίδιο να φτάνει τους 21 πόντους. Ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης συνεχίζει να δεσπόζει στα γήπεδα της Γ' Εθνικής και οδηγεί την Ακράτα στην εποχή Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Προπονητής: Θανάσης Θωμόπουλος (Ηλυσιακός)

Ο ίδιος είχε δηλώσει πως είναι μεγάλη του τιμή να προπονεί τον Αντώνη Φώτση και το απολαμβάνει καθημερινά, φέρνοντας τελικά πέρυσι τον Ηλυσιακό στις εθνικές κατηγορίες. Εκεί συνειδητοποίησε, ότι τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα, αλλά μοιάζει με σκληρή δουλειά να βελτιώνει αισθητά την εικόνα της ομάδας, με καλύτερη στιγμή την νίκη επί του Πέρα στις λεπτομέρειες. Ο Θανάσης Θωμόπουλος είδε την ομάδα του να κερδίζει σε ένα πρόωρο ματς ζωής και θανάτου, παίρνοντας ασφαλώς το μερίδιο που του αξίζει.

2ος όμιλος

1) Ανδρέας Χρονόπουλος (ΚΑΠ)

Εδώ που τα λέμε, η ποιότητά του είναι γνωστή, όπως και η σχέση εμπιστοσύνης με τον κόουτς Κακαλιά. Δε δημιουργεί, επομένως, καμία εντύπωση η εξαιρετική του απόδοση από την αρχή της σεζόν, αν και αποτελεί φετινό απόκτημα της Αγίας Παρασκευής, με τους 16 πόντους του με τρία τρίποντα να την οδηγούν στην επιστροφή στις επιτυχίες με τον Άρη Θήβας. Ο Ανδρέας Χρονόπουλος το πήρε πάνω του και είναι πάντα μια εγγύηση.

2) Γιώργος Μόσορας (Ίκαρος Νέας Σμύρνης)

Ο ταλαντούχος γκαρντ ήταν εκπληκτικός και «σκότωσε» την Χαλκίδα, σε ένα πρόωρο κρίσιμο παιχνίδι για τον Ίκαρο, που ήθελε να κερδίσει την ησυχία του, έστω προσωρινά, με μια δεύτερη εντός έδρας νίκη. Ο ίδιος πήρε πρωτοβουλίες, σκόραρε κι έφτασε τους 17 πόντους με πέντε τρίποντα, όντας πάντοτε μια μεγάλη απειλή. Πολλά, λοιπόν, οφείλονται στον Γιώργο Μόσορα, σε ένα σύνολο που βρίσκει κάθε φορά διαφορετικό πρωταγωνιστή.

3) Έκτορας Οικονομόπουλος (Μελίσσια)

Είναι ο παίκτης που θα εμπιστευτείς πάντα, όταν η μπάλα «καίει». Αποδείχθηκε άλλη μία φορά κόντρα στον Ερμή Σχηματαρίου, όπου πέραν των 19 του πόντων, ξεχωρίζει επίσης η αποφασιστικότητά του στο τέλος, σκοράροντας τα πιο κρίσιμα σουτ με το ματς στην ισορροπία και όντας ψύχραιμος στο τέλος από τη γραμμή των βολών. Ο Έκτορας Οικονομόπουλος παίρνει ξανά θέση στην πεντάδα μας και, μάλλον, είναι ο βασικός λόγος της έως τώρα επιτυχίας των Μελισσίων.

4) Τάσος Τροβάς (ΒΑΟΛ Χίου)

Μια μεγάλη του εμφάνιση συνδυάστηκε από μια νέα σπουδαία νίκη για τον ΒΑΟΛ, που τηρεί μέχρι τώρα την υπόσχεση, ότι η έδρα του θα είναι «φρούριο». Ο έμπειρος φόργουορντ παίρνει θέση στο... χαμηλό μας σχήμα, μετά τους 14 πόντους με ένα τρίποντο που σημείωσε, αποτελώντας μεταξύ των παικτών που έδειξαν το σωστό μονοπάτι, ακόμη κι όταν η Καλλιθέα έμοιαζε ικανή για την επιστροφή. Η εμφάνιση του Τάσου Τροβά ήταν γεμάτη, επιβεβαιώνοντας πως αποτελεί μια σταθερή αξία για την ομάδα της Χίου.

5) Σπύρος Κανελλόπουλος (ΕΦΑΟΖ)

Ο νεαρός σέντερ μοιάζει ήδη να ανταποδίδει την εμπιστοσύνη που του έχει δείξει ο... ειδικός σε θέμα ανάδειξης νεαρών αθλητών, Τάκης Ζήβας. Με αντίπαλο το Κορωπί ήταν κυρίαρχος στους αιθέρες και ήταν καταλυτικός με την παρουσία του αυτή για τον ΕΦΑΟΖ, φτάνοντας τους 17 πόντους. Ο Σπύρος Κανελλόπουλος είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της ομάδας του Ζωγράφου και, προς το παρόν, φαίνεται να βγαίνει απόλυτα επιτυχημένο.

Προπονητής: Θοδωρής Γιαννακόπουλος (Ίκαρος Νέας Σμύρνης)

Αυτός κι αν είναι άνθρωπος... στοιχημάτων. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, δε διστάζει να παίρνει στα χέρια του δύσκολες αποστολές, με την καινούργια του να είναι η ορθοπόδηση του Ικάρου, ύστερα από τον υποβιβασμό από τη Β' Εθνική και μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας, αφού για αρκετό καιρό δεν είχε υπάρξει καμία ανακοίνωση και αρκετά σενάρια εκκολάπτονταν, για το πού θα έπαιζε η ομάδα. Ο Θοδωρής Γιαννακόπουλος, όμως, ανέλαβε τη δύσκολη δουλειά, παρουσιάζει ένα σύνολο μαχητών και με την Χαλκίδα έτοιμο για όλα, ώστε να πάρει νέο σπουδαίο αποτέλεσμα στην - προσωρινή - έδρα του ΣΕΦ και να δείχνει... πολύ σκληρό για να πεθάνει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ