20.9 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της 15ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη πέμπτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για τους δύο ομίλους του Νότου.

1ος όμιλος Νότου

1) Γιώργος Κρασαδάκης (Ολυμπιάδα Άσσου/Λεχαίου)

Θα παραθέσουμε ένα πολύ απλό στοιχείο. Πέτυχε 54 πόντους και αποτελούν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της κατηγορίας, μετά τους 62 του Τζανή Σταυρακόπουλου, κάτι που δείχνει πόσο υπέφερε η άμυνα της Καλαμάτας ’80. Ο ίδιος φαίνεται πως πήρε… προσωπικά αυτά τα δύο παιχνίδια, γνωρίζοντας τι σήμαιναν για την ομάδα του, και στο ένα από τα δύο τα κατάφερε με αυτή την απίστευτη συγκομιδή. Η Ολυμπιάδα μπορεί να μην τα καταφέρει, έχοντας έρθει κυρίως για το ταξίδι, αλλά θα μπορεί να θεωρείται μία επιτυχία, εάν ο Γιώργος Κρασαδάκης αναδειχθεί σε πρώτο σκόρερ στο τέλος της σεζόν.

2) Γιώργος Τζωρτζόπουλος (Μελίσσια)

Τα Μελίσσια βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο κι εκείνος ανέλαβε να γυρίσει το ματς, αποδεικνύοντας πως ο κόουτς Σταϊκόπουλος έχει πολλές λύσεις, ψάχνοντας στο έμψυχο δυναμικό του. Δεν είναι μόνο οι 18 πόντοι του με ένα τρίποντο, αλλά και το καλάθι που πετυχαίνει στο τέλος, για να διαμορφώσει το τελικό 66-67 κόντρα στον Απόλλωνα, για ένα «διπλό» που μπορεί να σημαίνει πολλά για την ομάδα του. Ο Γιώργος Τζωρτζόπουλος αποτελεί άλλη μία σπουδαία μονάδα και αυτό έχει αποδειχθεί πολλάκις.

3) Φίλιππος Ροκανάς (Έσπερος Πατρών)

Άλλο ένα παιδί του Εσπέρου που φέτος κάνει μία εξαιρετική χρονιά, παίρνοντας πολλές πρωτοβουλίες στο παρκέ. Η άμυνα του Κεραυνού τον ένιωσε… για τα καλά, βλέποντάς τον να σκοράρει 23 πόντους με 6 τρίποντα, «βομβαρδίζοντας» το καλάθι του και ωθώντας τους Αχαιούς σε ένα «διπλό» παραμονής. Αυτό το αποτέλεσμα χρειαζόταν όσο τίποτε άλλο και ο Φίλιππος Ροκανάς ήταν παρών για τον Σπύρο Δεράο και τους συμπαίκτες του.

4) Νίκος Πρίτσος (ΚΑΠ)

Ήταν απολαυστικός και οι παίκτες της Νέας Ιωνίας δεν μπόρεσαν να βρουν το αντίδοτο απέναντί του. Πήρε πάνω του το παιχνίδι και ολοκλήρωσε με 23 πόντους και τέσσερα τρίποντα, κυριαρχώντας έναντι των αντιπάλων του για να φτάσει η ομάδα του σε ένα αποτέλεσμα, που στο τέλος μπορεί να σημαίνει και την παραμονή. Με τον Νίκο Πρίτσο σε τέτοια κατάσταση, δεν έχει να φοβάται και κάτι η Αγία Παρασκευή.

5) Ανδρέας Οικονομόπουλος (Αχαγιά ’82)

Ο Αντώνης Δαβάνης έκανε άλλο ένα σπουδαίο ματς, αλλά εκείνος απέδειξε για ακόμη μία φορά την τρομερή ωριμότητα που έχει αποκτήσει από τις εμπειρίες των προηγούμενων ετών, μετατρέποντάς τη σε κυριαρχία στις δύο ρακέτες και βοηθώντας καταλυτικά την Αχαγιά με τα προσόντα του στο «βαμμένο». Με 13 πόντους και ένα τρίποντο, απειλώντας δηλαδή και από μακριά και ευστοχώντας από τη γραμμή των βολών, με ολύμπια ψυχραιμία, για να «σφραγίσει» την νίκη του συνόλου του Θανάση Λιόνα, βρίσκεται δικαίως στην πεντάδα αυτή. Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, άλλωστε, η εξέλιξη του Ανδρέα Οικονομόπουλου.

Προπονητής: Παύλος Νώντας (Οίαξ Ναυπλίου)

Προτιμήσαμε για την ομάδα που έκανε τη μεγάλη νίκη της αγωνιστικής, να επιβραβεύσουμε όλη τη σπουδαία δουλειά που έκανε, μέσω του προπονητή της. Δεν ήταν λίγο πράγμα, άλλωστε, η επιτυχία κόντρα στον Γλαύκο, η οποία την έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον Οίακα να μοιάζει έτοιμος για την άνοδο, έχοντας περάσει και το διάστημα της «φουρτούνας» στον πρώτο γύρο που είχαμε αναφέρει παλιότερα, με τα κομμάτια να έχουν τοποθετηθεί σωστά στο «παζλ». Ο Παύλος Νώντας δημιούργησε μία ομάδα με πολλές απαιτήσεις και δείχνει να τα καταφέρνει.

2ος όμιλος Νότου

1) Χρίστος Ανδρουλάκης (ΒΑΟΛ Χίου)

Πρόκειται για ακόμη έναν παίκτη, από αυτούς που οδηγούν την ομάδα, από την επάνοδό της στις εθνικές κατηγορίες στην εκ νέου καθιέρωσή της, και για αυτό αναφέρεται στην πεντάδα μας για τον όμιλο. Με 14 πόντους και δύο τρίποντα, «ενορχηστρώνοντας» ιδανικά το παιχνίδι της ομάδας του, ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο να καταβληθεί ο Ερμής Σχηματαρίου, σε ένα αποτέλεσμα μάλλον καθοριστικό για την παραμονή. Ο Χρίστος Ανδρουλάκης έχει το δικό του μερίδιο στην επιτυχία του ΒΑΟΛ Χίου.

2) Δημήτρης Αποστολόπουλος (Πεντέλη)

Η προσφορά του σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, ξεπερνάει οποιοδήποτε κλισέ μπορεί να έχει απομείνει, σχετικά με το πόσο σημασία έχει ένας παίκτης σε μία ομάδα, λαμβάνοντας μόνο το πόσους πόντους σκοράρει. Μπορεί να πέτυχε μόλις δύο, αλλά ταυτόχρονα αποτέλεσε έναν «τοίχο» στην άμυνα και μοίρασε οκτώ από τις 19 ασίστ της Πεντέλης, αποτελώντας ουσιαστικά το δημιουργό του θριάμβου στο ντέρμπι ανόδου με τον Έσπερο Λαμίας. Ένας συγκλονιστικός Δημήτρης Αποστολόπουλος, που ποτέ δεν απογοητεύει τον προπονητή του.

3) Γιώργος Χατζηκίδης (Έσπερος Καλλιθέας)

Μιλήσαμε για παίκτες που δεν απογοητεύουν τον προπονητή τους. Το ίδιο είναι και ο εν λόγω, ο οποίος μαζί με τον Κατσούρη «βομβάρισε» το καλάθι του Άρη Νικαίας, φτάνοντας τους 14 πόντους με τέσσερα τρίποντα. Στον Έσπερο Καλλιθέας, άλλωστε, έχει αποδειχθεί πως το σύνολο ξεχωρίζει και κάθε παίκτης μπορεί να πρωταγωνιστήσει, με τον Γιώργο Χατζηκίδη να είναι αυτή την φορά σε αυτή τη θέση.

4) Ανέστης Μάτος (Λοκρός Αταλάντης)

Για την οικογένεια Μάτου και το τι έχει δώσει στον Λοκρό Αταλάντης, χρειάζεται πάντα μία ιδιαίτερη αναφορά. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μιλήσει για τον Άγγελο, αυτή την φορά για τον Ανέστη, που έκανε για ακόμη μία φορά επίδειξη των ικανοτήτων του κοντά στο καλάθι, με 17 πόντους κόντρα στον ΑΟΚ Χανιά. Είναι περιττά, άλλωστε, αυτά που μπορεί να αναφέρει κανείς για την αξία του έμπειρου φόργουορντ.

5) Γιάννης Καραλής (ΟΦΗ)

Ο πολύπειρος ψηλός βρίσκεται σε «δαιμονιώδη» κατάσταση, «διαλύοντας» και την άμυνα της Έξω Παναγίτσας. «Πυροβολώντας», τόσο από μακριά όσο και από κοντά, ολοκλήρωσε με 30 πόντους και πέντε τρίποντα, για να πάρει ο ΟΦΗ με άνεση ένα αποτέλεσμα, το οποίο τον έφερε σε απόσταση μίας νίκης από την τετράδα. Η ψυχολογία του Γιάννη Καραλή, υπό τις οδηγίες του Βασίλη Ράλλη, μοιάζει να βρίσκεται στα ύψη.

Προπονητής: Κώστας Χαρτοματσίδης (Πεντέλη)

Πόσες φορές η Πεντέλη θα βρεθεί στο έδαφος, για να σηκωθεί όρθια και να βαρέσει γροθιές στον τοίχο, ώστε στο τέλος να τα καταφέρει! Μετά την περσινή ηρωική πορεία προς την τρίτη θέση, παρά τα μυριάδες αγωνιστικά της προβλήματα, φέτος ύστερα από απανωτές «σφαλιάρες» και παρόμοια θέματα αγωνιστικά, η ομάδα των Βορείων προαστίων βρήκε πάλι τον τρόπο να αντιδράσει, θριαμβεύοντας απόλυτα στο μεγάλο ντέρμπι με τον Έσπερο Λαμίας, το οποίο ξεκινούσε με το μαχαίρι στο λαιμό της. Τελικά, το έβαλε… στα δόντια και κυριάρχησε, «κυνηγώντας» αλύπητα έναν αντίπαλο που βρισκόταν στα «σύννεφα». Αγωνιστικό πλάνο και κατάθεση ψυχής στο παρκέ, έργο του Κώστα Χαρτοματσίδη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ