18.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 17ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη έβδομη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Νίκος Λιόλιος (Μελίκη)

Η Μελίκη πήρε μεγάλη «ανάσα» και σε μεγάλο βαθμό την οφείλει σε αυτόν. Ο πολύπειρος γκαρντ πήρε την «μπακέτα» και άρχισε να... πυροβολεί κατά ριπάς στο καλάθι του Μαντουλίδη, φτάνοντας τους 27 πόντους με πέντε τρίποντα και δείχνοντας έτοιμος να οδηγήσει την ομάδα του στην υπέρβαση της παραμονής. Ο Νίκος Λιόλιος, άλλωστε, είναι από τους κύριους εκφραστείς της αξιέπαινης προσπάθειας της ομάδας του Ιορδάνη Ασλανίδη.

2) Δημήτρης Γεωργίου (Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα)

Έχει καταφέρει να βρει το ρόλο του σε ένα σαφώς πιο «γεμάτο» σύνολο από το περσινό στον ΑΓΣΙ και τα πηγαίνει ξανά περίφημα. Στην εξόρμηση στη Βέροια, ήταν ο πρώτος που οδήγησε την ομάδα του... προς την άλωση, με ένα τρομερό ματς στους 26 πόντους με πέντε τρίποντα, για να μείνει σε θέση ανόδου η ηπειρωτική ομάδα. Ο Δημήτρης Γεωργίου, πολύ περισσότερο, δείχνει ως έφηβος τις ικανότητές του στο να ηγηθεί.

3) Κώστας Νικολόπουλος (Δόξα Λευκάδας)

Αν πάρει το «όπλο» του... άντε να τον σταματήσεις. Για το λόγο αυτόν, άλλωστε, ήρθε το καλοκαίρι στη Λευκάδα, έχοντας καταφέρει μέχρι σήμερα να βοηθήσει στο «ξεκλείδωμα» αρκετών αμυνών, με τους 23 του πόντους με επτά τρίποντα να ξεχωρίζουν στον περίπατο με την Νικόπολη Πρέβεζας. Η επίδοση αυτή του Κώστα Νικολόπουλου, μπορεί να είναι και η μόνη αξιοσημείωτη σε μια τόσο άνετη επικράτηση.

4) Αντώνης Χρύσης (ΑΓΣ Ιωαννίνων)

Είναι αναμφισβήτητα ο ηγέτης αυτής της ομάδας και δε διστάζει ποτέ να το δείχνει, όπως και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Με τους 24 πόντους με ένα τρίποντο, πρόσφερε ένα πολύ άνετο απόγευμα στους συμπαίκτες του, που δεν ανησύχησαν ούτε όταν οι Θεσσαλοί πλησίασαν στην τρίτη περίοδο, βλέποντάς τον σε τέτοια κατάσταση. Όταν παίζει έτσι ο Αντώνης Χρύσης, άλλωστε, οι μεγάλες επιδιώξεις είναι δικαιολογημένες.

5) Δημήτρης Μακρής (Τιτάνες Παλαμά)

Τιμώρησε με κάθε τρόπο τους Ίκαρους Τρικάλων κι έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τον κόουτς Ζαχαρέλη. Ο έμπειρος ψηλός σημείωσε συνολικά 18 πόντους με πέντε τρίποντα, κάνοντας «ζημιά» με κάθε τρόπο, αφού και «μάχες» χαμηλά έκανε δικές του και από μακριά τιμώρησε την αντίπαλη άμυνα, στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Αυτό το παιχνίδι του Δημήτρη Μακρή χρειαζόταν πολύ για την... ησυχία των Τιτάνων.

Προπονητής: Χρήστος Κωνσταντινίδης (Καλαμπάκα)

Έχει προσδώσει μια νοοτροπία... νικητή στην ομάδα του, που μπορεί στο τέλος της χρονιάς να σημαίνει και παραμονή. Δεν ήταν εύκολο, έχοντας «κολλήσει» στους μόλις 35 πόντους σε 30 λεπτά και όντες πίσω με διαφορά οκτώ πόντων, οι παίκτες του να επιστρέψουν και κατάφεραν να βρουν παραπάνω από τους μισούς, ήτοι 18, στα επόμενα δέκα λεπτά, για να στείλουν το ματς στην παράταση κι εκεί, με την ψυχολογία στα ύψη, να πάρουν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στον πολύ σκληρό Εύαθλο. Άλλη μια επιτυχία, που πρέπει να πιστωθεί για όλους τους προαναφερθέντες λόγους στον Χρήστο Κωνσταντινίδη, αντιπροσωπεύοντας όλη την ομάδα.

4ος όμιλος

1) Βαγγέλης Βαρίτης (ΠΣ Ευκαρπίας)

Σε περίπτωση παρόμοια με αυτή του Γεωργίου στον άλλο όμιλο, έχει καταφέρει σε ένα ρόστερ εξαιρετικής ποιότητας λύσεων, να έχει γίνει η ηγετική φυσιογνωμία. Δεν είναι εύκολο να το καταφέρνεις αυτό σε τόσο μικρή ηλικία και να το κάνεις με συνέπεια σε μεγάλα ματς, όπως έγινε και με τον Λεύκιππο Ξάνθης, που «σκότωσε» με 16 πόντους και δύο τρίποντα, «ενορχηστρώνοντας» ιδανικά το παιχνίδι της ομάδας του. Ο κόουτς Νίκου ήξερε, γιατί διάλεγε τον Βαγγέλη Βαρίτη το καλοκαίρι.

2) Αλέξανδρος Πετρίδης (Αστέρας Σίνδου)

Στην αγωνιστική των «μπόμπερ» δε λείπει ο γκαρντ του Αστέρα Σίνδου. Σε ένα ματς καθοριστικό για την παραμονή στην κατηγορία, απέναντι σε μια Μακαμπή που κάθε εβδομάδα παίζει... τα ρέστα της, ήταν εκείνος που πρόσφερε την απαραίτητη ηρεμία στη δική του ομάδα, με 19 πόντους και τέσσερα τρίποντα, που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της. Ο Αλέξανδρος Πετρίδης έκανε το καλύτερο παιχνίδι του, την ώρα που έπρεπε.

3) Γρηγόρης Μιχαηλίδης (ΜΕΝΤ)

Ένας... παλιός ήταν εκείνος, που θα «καθάριζε» στο ματς κομβικής σημασίας με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Σε ένα ματς... απογοητευμένων, έδειξε τον τρόπο να οδηγείς το υπόλοιπο σύνολο, παίρνοντας την ευθύνη στα χέρια του και φτάνοντας τους 24 πόντους με τρία τρίποντα, ώστε η ΜΕΝΤ τουλάχιστον να κερδίσει την ηρεμία της. Είναι πολλαπλή η σημασία, λοιπόν, της συμβολής του Γρηγόρη Μιχαηλίδη σε αυτό το αποτέλεσμα.

4) Δημήτρης Πιπιλιάρης (Πολύγυρος)

Αυτός κι αν είναι ο ηγέτης που ξέρει... πολλά καντάρια μπάσκετ, έχοντας πάντοτε τον τρόπο να φέρνει το αποτέλεσμα στην ομάδα του. Αυτή την φορά, εκτός των 21 πόντων που σκόραρε, ήταν και το γκολ-φάουλ, που σημειώνει το 75-74 και, επί της ουσίας, χαρίζει την νίκη με αντίπαλο την Ασπίδα Ξάνθης, «καθαρίζοντας» για άλλη μια φορά για χάρη του Πολυγύρου. Αυτός είναι, άλλωστε, ο Δημήτρης Πιπιλιάρης και συστάσεις δεν χρειάζεται.

5) Ερμίρ Χότζα (ΒΑΟ)

Πολλές φορές ψάχνουμε έναν «παράγοντα Χ» και τον βρήκαμε στο πρόσωπό του. Ο ΒΑΟ έκανε ίσως το «μπαμ» της αγωνιστικής, «συντρίβοντας» τη ΔΕΚΑ, κι εκείνος ήταν από τους παίκτες, που έδωσαν σπουδαία ώθηση, με τους 12 πόντους με ένα τρίποντο που σημείωσε, παρουσιάζοντας ουκ ολίγους τρόπους, με τους οποίους μπορούσε να απειλήσει το αντίπαλο καλάθι, αποτελώντας άλλωστε μόνιμη πηγή κινδύνων σε αυτό το ματς. Το «λιθαράκι», που έβαλε ο Ερμίρ Χότζα, είχε ιδιαίτερη σημασία.

Προπονητής: Πάνος Νομικός (ΒΑΟ)

Η ομάδα του με συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση, παρά το καλό ξεκίνημα στην χρονιά. Είχε, όμως, τον τρόπο να δείξει ευελιξία, βρίσκοντας τον τρόπο να τη βάλει και πάλι στο παιχνίδι, ενώ πολλοί νόμιζαν πως δύσκολα ανατρέπεται η εις βάρος της κατάσταση, με το θρίαμβο επί της, διεκδικούσας θέση στην πρώτη τετράδα, ΔΕΚΑ, να αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη. Ο ΒΑΟ είναι εδώ και μεγάλο μερίδιο οφείλεται στον Πάνο Νομικό και τη στήριξη, που έλαβε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ