21.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 14ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη τέταρτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Γιάννης Μαλούτας (Πρωτέας Γρεβενών)

Είναι αναμφισβήτητα ο ηγέτης που έψαχνε ο Πρωτέας, για να κάνει το «βήμα» παραπάνω σε αυτή την κατηγορία. Φάνηκε και στον αγώνα με τον Μαντουλίδη, όπου ο ίδιος τελείωσε με 21 πόντους και πέντε τρίποντα, «εκτελώντας» έναν εξαιρετικά δύσκολο και σκληροτράχηλο αντίπαλο με το ταλέντο, που διαθέτει στο σκοράρισμα. Δεν είναι μόνο αυτό, βέβαια, που ξεχωρίζει τον Γιάννη Μαλούτα, αλλά ήταν εκείνο που χρειάστηκε σε μια επικίνδυνη έξοδο.

2) Γιώργος Φούντας (Ίκαροι Τρικάλων)

Πήρε... φόρα και οδηγεί τους Ικάρους από επιτυχία σε επιτυχία. Τα ματς στο Βόλο δεν είναι εύκολη υπόθεση για καμία ομάδα, πόσο μάλλον τη δική του, που έχει περάσει φέτος... από σαράντα κύματα, αλλά αρχίζει να δείχνει τις αληθινές της δυνατότητες, με τον ίδιο να την οδηγεί στο «διπλό» με 25 πόντους και τρία τρίποντα. Ο σύλλογος των Τρικάλων επέστρεψε σε βασικές αρχές για την «αναγέννηση» και ο Γιώργος Φούντας πάντα ξέρει το δρόμο.

3) Μπάμπης Ημερίδης (Εύαθλος Πολυκάστρου)

Αυτός κι αν... ξέρει το δρόμο για την ομάδα του, αποτελώντας ίσως τον πιο βασικό λόγο των διακρίσεών της στην κατηγορία, με μη ευνοϊκά δεδομένα. Ο έμπειρος «άσος» ήταν... σκέτη απόλαυση στο θρίαμβο επί των Τιτάνων Παλαμά, με τους 36 πόντους του με δύο τρίποντα να λένε πολλά από μόνα τους, για το τι πρόσφερε και το τι έκανε τόσο εύκολο το έργο του Ευάθλου. Ο Μπάμπης Ημερίδης φροντίζει να απλοποιηθούν τα πράγματα, σε κάθε περίπτωση.

4) Αντώνης Χρύσης (ΑΓΣΙ)

Τι να πεις για τη σεζόν που κάνει και την απίθανη επίδοση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πήρε το τοπικό ντέρμπι... σχεδόν μόνος του, με 43 πόντους και σημειώνοντας 9/14 δίποντα, 5/11 τρίποντα και 10/14 βολές, έχοντας παράλληλα πάνω από τους μισούς πόντους του ΑΓΣΙ, που πήρε ένα «διπλό» στρατηγικής σημασίας και όχι μόνο γοήτρου. Μπροστά σε τέτοια νούμερα, σαν αυτά του Αντώνη Χρύση, τα πολλά λόγια περισσεύουν.

5) Πάνος Κοντογιάννης (Νικόπολη Πρέβεζας)

Ο... διακόπτης γύρισε για την ομάδα του στην τελευταία περίοδο κι επιτέλους πανηγύρισε νίκη, με εκείνο να δίνει το «σύνθημα». Ο Έλληνας σέντερ κέρδισε σχεδόν όλες του τις «μάχες» στη ρακέτα, δημιουργώντας ένα «φονικό» δίδυμο μαζί με τον Μούλα, με τον ίδιο να φτάνει τους 22 πόντους και τους πανηγυρισμούς να είναι δικαιολογημένα στην Πρέβεζα. Ο Πάνος Κοντογιάννης έφερε, λοιπόν, αυτή την απαραίτητη «αφύπνιση», ώστε τουλάχιστον ο δεύτερος γύρος να κυλήσει με αξιοπρέπεια.

Προπονητής: Σοφοκλής Τσουκανέλης (ΑΓΣΙ)

Επιβραβεύεται για το μεγάλο «διπλό» στο τοπικό ντέρμπι, αλλά και τον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα του. Η ήττα της πρεμιέρας ήταν... δυσκολοχώνευτη και κατάφερε να «αφυπνίσει» στους παίκτες του κάθε... άγριο ένστικτο για να πάρουν τη ρεβάνς τους και να ξεπληρώσουν τον ΠΑΣ με το ίδιο νόμισμα, κάτι που φυσικά αποτυπώνεται ιδιαίτερα στην απόδοση του Χρύση. Η προετοιμασία του Σοφοκλή Τσουκανέλη για το ματς ήταν ιδανική και ο ΑΓΣΙ είναι γερά στο κόλπο της ανόδου.

4ος όμιλος

1) Στέλιος Λεπτοκαρύδης (ΒΑΟ)

Οι κόποι του μες στο παρκέ ανταμείφθηκαν με ένα μεγάλο αποτέλεσμα για τον ΒΑΟ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης σταμάτησε την πτωτική της πορεία με μια σπουδαία νίκη στην Καλαμαριά, με τον ίδιο να έχει 17 πόντους με δύο τρίποντα και να δείχνει πως, όσο εκείνος είναι ζωντανός, τότε ο ιστορικός σύλλογος θα ελπίζει. Αυτό ήταν το μήνυμα, που έστειλε ο Στέλιος Λεπτοκαρύδης, μαζί με αυτό της ολικής επαναφοράς.

2) Γιώργος Παλάσκας (ΓΑΣ Κομοτηνή)

Είναι ένας από τους νεαρούς παίκτες, που έχουν αναδειχθεί στο φετινό πρωτάθλημα. Το έκανε πολύ περισσότερο σε ένα ματς, που αποδείχθηκε τελικά μια πολύ επικίνδυνη έξοδος, αλλά με τους δικούς του 20 πόντους με πέντε τρίποντα, «πυροβολώντας» αλύπητα από την περιφέρεια, ο ΓΑΣ πέρασε από την έδρα της Μακαμπή και έμεινε δεύτερος. Για την άνοδο, ηγετικές εμφανίσεις σαν αυτή του Γιώργου Παλάσκα είναι απαραίτητες.

3) Ηλίας Τσιόγκας (Ζέφυρος)

Είναι σίγουρα ένας από τους κορυφαίους στο φετινό πρωτάθλημα, σε μια «μαγική» του σεζόν έως τώρα. Το πιστοποίησε για ακόμη μία φορά με αντίπαλο τη ΜΕΝΤ, όπου είχε 19 πόντους και... εκμηδένισε αμυντικά κάθε προσωπικό του αντίπαλο, θέτοντας το πολυδιάστατο παιχνίδι του ως καθοριστικό παράγοντα για το θρίαμβο. Στο... ψηλό σχήμα που διαλέγουμε σε αυτό τον όμιλο, έναντι το χαμηλό του τρίτου, ο Ηλίας Τσιόγκας δεν μπορούσε να μην έχει θέση.

4) Δημήτρης Πιπιλιάρης (Πολύγυρος)

Ο απόλυτος ηγέτης μιας πάντοτε φιλόδοξης ομάδας, ανέλαβε δράση για μια μεγάλη απόδραση στην Ξάνθη. Αυτή είναι, εν ολίγοις, η περίληψη όσων έγιναν στην ακριτική πόλη, καθώς τα πολλά λόγια είναι περιττά για τον πολύπειρο φόργουορντ, που πήρε από το χεράκι από τους υπόλοιπους και τους κατεύθυνε με 18 πόντους και δύο τρίποντα. Ο Δημήτρης Πιπιλιάρης ξέρει πάντοτε, πώς να κάνει τη διαφορά στα κρίσιμα σημεία.

5) Απόστολος Κουτσογιάννης (Ασπίς Ξάνθης)

Ο Μανδαλάκης έψαχνε έναν άξιο συμπαραστάτη και τον βρήκε στο πρόσωπό του. Η συνεργασία τους ήταν εξαιρετική, εκείνος κυριάρχησε χαμηλά και, με τους 13 πόντους με ένα τρίποντα, απειλώντας και από μακριά, η Ασπίδα πήρε πολύ μεγάλη «ανάσα», στην προσπάθεια της να μην κινδυνεύσει για την παραμονή της. Ο... προσεχώς 36χρονος Απόστολος Κουτσογιάννης έδειξε στους υπόλοιπους, πώς παίρνεις το ματς «ζωής και θανάτου».

Προπονητής: Δημήτρης Τσούρμας (Πολύγυρος)

Άλλαξε αρκετούς προορισμούς φέτος και, μόλις έφτασε στην Χαλκιδική, δέχθηκε το «σοκ» από τον Αστέρα Σίνδου, αλλά έδειξε υπομονή. Και αυτή επιβραβεύθηκε, με τον Πολύγυρο να αρχίζει να κερδίζει, παίρνοντας ουσιώδη αποτελέσματα στη «μάχη» της ανόδου, όπως αυτό με τον Λεύκιππο στην Ξάνθη, μία έδρα όπου άλλοι ανταγωνιστές είναι πολύ πιθανό να «σκοντάψουν». Ίσως να προέκυψε ένα «κανονάκι», δηλαδή, και ο Δημήτερης Τσούρμας παίρνει τα εύσημα για μια μεγάλη επικράτηση.

Photo Credits: Nicmedia



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ