22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 12ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δωδέκατη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής στους δύο ομίλους του Βορρά.

3ος όμιλος

1) Χρήστος Ζωϊτσάκος (Τιτάνες Παλαμά)

Ήταν αρκετοί οι παίκτες, που είχαν πολύ καλή παρουσία με την Νικόπολη, αλλά θα ξεχωρίσουμε τον νεαρό γκαρντ, που φέτος συμπληρώνει τα 20 χρόνια. Ο κόουτς Ζαχαρέλης του έδωσε μία ευκαιρία και εκείνος την αξιοποίησε με 15 πόντους και ένα τρίποντο, δείχνοντας πως μπορεί να έχει κι αυτός μεγαλύτερο ρόλο, σε ένα σύνολο όπου η ευκαιρία σε ταλαντούχους αθλητές δίνεται και με το παραπάνω. Τα νέα ήταν καλά, δηλαδή, τόσο για τον Χρήστο Ζωϊτσάκο και για τους Τιτάνες.

2) Νίκος Λιόλιος (Μελίκη)

Η Μελίκη όχι μόνο νίκησε σε ένα κρίσιμο ματς με τον ΑΟΚ Βέροιας, αλλά το έκανε φανερώνοντας, ότι μπορεί να βρει κι άλλους πρωταγωνιστές. Αυτό ήταν το μήνυμα για τη συνέχεια απέναντι στους επόμενους αντιπάλους, με τον 29χρονο γκαρντ να φτάνει τους 22 πόντους με τέσσερα τρίποντα, «σκοτώνοντας» από μακριά την ομάδα της Ημαθίας. Ο Νίκος Λιόλιος ήταν ο άνθρωπος, που έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα του.

3) Γιάννης Βλάχος (Ίκαροι Τρικάλων)

Μιας και μιλήσαμε για παίκτες, που «σκότωσαν» από μακρινή απόσταση σε αυτή την αγωνιστική, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον γκαρντ των Ικάρων. Αντί του εμβληματικού αρχηγού, Γιώργου Φούντα, ήταν εκείνος που βγήκε μπροστά στο ματς «ζωής και θανάτου» με αντίπαλο τον Εύαθλο, με τους 17 του πόντους με πέντε τρίποντα να καθορίζουν τη μοίρα της αναμέτρησης. Οι Ίκαροι πήραν μια τεράστια «ανάσα», με πρωτοστάτη τον Γιάννη Βλάχο.

4) Ανδρέας Καλόγηρος (Μαντουλίδης)

Πραγματοποιεί μια τρομερή χρονιά και δείχνει να έχει το μέλλον μπροστά του. Ο νεαρός φόργουορντ έκανε άλλη μια πολύ μεγάλη εμφάνιση και αυτή την φορά στο Βόλο, «διαλύοντας» με 24 πόντους και δύο τρίποντα την άμυνα του Ολυμπιακού και προσφέροντας στο Μαντουλίδη ένα αποτέλεσμα, που τον κρατά σε τροχιά «εκτόξευσης». Ο Ανδρέας Καλόγηρος βάζει ήδη τις βάσεις για μια σπουδαία καριέρα, σε άλλο ένα «προϊόν» του σπουδαίου σχολείου.

5) Νίκος Κλωνάρας (Πρωτέας Γρεβενών)

Είναι αυτός, που στα κρίσιμα θα είναι πάντα παρών, με τη δεσποτική του παρουσία στη ρακέτα. Ο θρίαμβος με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν απόλυτος για 30 λεπτά και δε θα μπορούσε να λείπει ο Έλληνας ψηλός, με τους 11 πόντους με ένα τρίποντο να είναι μόνο ενδεικτικοί της προσφοράς του, δίνοντας και μερικά μαθήματα στους αντιπάλους του. Ο Νίκος Κλωνάρας μπαίνει στην πεντάδα, αποτελώντας απλώς μια σταθερή αξία.

Προπονητής: Γιάννης Δημητριάδης (Δόξα Λευκάδας)

Ανέλαβε τη Δόξα σε μια δύσκολη συγκυρία της, όπου χρειαζόταν μετά την ήττα στα Γρεβενά, να βρεθεί ξανά η αισιοδοξία και η συνοχή της. Δεν τα κατάφερε απλά, αλλά στο πρώτο πολύ μεγάλο τεστ μέσα στο 2019, η ομάδα του πήρε ένα «διπλό», που μπορεί να σημαίνει πολλά στη «μάχη» της ανόδου, μέσα στα Ιωάννινα, εκπέμποντας σιγουριά ιδιαίτερα με το εντυπωσιακό 0-4 της παράτασης. Με τον Γιάννη Δημητριάδη, η ομάδα της Λευκάδας έστειλε μήνυμα αντεπίθεσης.

4ος όμιλος

1) Νίκος Σπέντζος (ΓΑΣ Κομοτηνή)

Είναι ένας από τους νεαρούς παίκτες, όπου έχει επενδύσει και δικαιολογημένα ο ΓΑΣ Κομοτηνή.  Το επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά σε ένα εκ νέου καθοριστικό ματς για την πρώτη δυάδα, «φορτώνοντας» με 23 πόντους και δύο τρίποντα το καλάθι του Λεύκιππου Ξάνθης. Ο προσεχώς 20χρονος Νίκος Σπέντζος έχει ξεκινήσει ιδανικά το 2019 και αποτελεί άλλο ένα ταλέντο, που πρέπει να προσέχουμε στο Βορρά.

2) Νίκος Κλουτζός (Μακαμπή)

Η ομάδα του βρέθηκε σε δύσκολη θέση, κόντρα σε έναν αντίπαλο που απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά με νίκη, κι εκείνος ήταν εκεί για να τη διασώσει. Με σταθερά καλή παρουσία σε κανονική διάρκεια και παράταση, κάτι που αποτυπώθηκε στους 15 πόντους με τρία τρίποντα, προσφέροντας και λύσεις από την περίμετρο πολύτιμες. Ο Νίκος Κλουτζός έκανε σε κρίσιμο σημείο την κορυφαία του εμφάνιση.

3) Νίκος Κουλαξής (Πολύγυρος)

Σε ένα σπουδαίο ντέρμπι για την πρώτη δυάδα, ο Έλληνας φόργουορντ ξεχώρισε και με το παραπάνω. Βρήκε ρόλο πρωταγωνιστή σε ένα σύνολο... πρωταγωνιστών και ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα της ΜΕΝΤ, φτάνοντας τους 21 πόντους με τρία τρίποντα. Ο Πολύγυρος χρειαζόταν την καλή παρουσία ενός παίκτη, όπως ο Νίκος Κουλαξής, ώστε να φανεί επιτέλους το βάθος λύσεων στα χέρια του κόουτς Τσούρμα.

4) Ηλίας Τσιόγκας (Ζέφυρος)

Είναι σε εξαιρετική κατάσταση τη σεζόν αυτή και, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έμοιαζε στο απόγειο της φόρμας του, νίκησε τους πάντες. Οι 24 πόντοι που πέτυχε, ήταν κάτι πολύ δύσκολο κόντρα σε μία από τις ίσως καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος, και αποτέλεσαν τον «πολιορκητικό κριό», για να δείξει ο Ζέφυρος στον Αστέρα, ότι ανήκει σε άλλο επίπεδο. Αυτό σήμαινε η εμφάνιση του Ηλία Τσιόγκα στη Σίνδο.

5) Πέτρος Σαββίδης (Αίας Ευόσμου)

Αυτό που δεν μπορεί να περάσει απρατήρητο, είναι ότι «έσβησε» τους αντίπαλους ψηλούς στο μεγάλο αποτέλεσμα επί του Απόλλωνα. Όταν τον βλέπει κανείς να φτάνει τους 17 πόντους, με 15 ριμπάουντ, τρεις ασίστ και ένα κλέψιμο, σε ένα πρωτίστως φοβερό double double, καταλαβαίνει την επιρροή που είχε στο παιχνίδι του Αίαντα. Η ομάδα του Ευόσμου βγήκε από τη μικρή κρίση και μεγάλο μερίδιο ανήκει στον Πέτρο Σαββίδη.

Προπονητής: Δημήτρης Τσούρμας (Πολύγυρος)

Μετά από ήττα-«σοκ» στη Σίνδο, ερχόταν ένα κρίσιμο πια ματς στην προσπάθεια για την άνοδο. Η ομάδα του όχι μόνο ανταποκρίθηκε σε αυτή τη συνθήκη, αλλά κατάφερε να «διαλύσει» τη ΜΕΝΤ στο ντέρμπι με μια διαφορά, η οποία μπορεί να αποβεί καταλυτική στο τέλος αυτής της σεζόν, έχοντας τώρα υπέρ της ένα +29. Εκτός αυτού, η επιρροή του Δημήτρη Τσούρμα, ενός έμπειρου τεχνικού, άρχισε να φαίνεται για τον Πολύγυρο.

Photo Credits: Gosports.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ