25.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γκρέι και… break!

Ένα μεγάλο τρίποντο του Γκρέι χάρισε στο Περιστέρι τη σπουδαία νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ επί της απογοητευμένης και απογοητευτικής ΑΕΚ (67-66) και το δικαίωμα να ελπίζει βάσιμα ότι θα κατακτήσει την τρίτη θέση στο φετινό πρωτάθλημα, αφού έκανε το break με το καλημέρα στη σειρά του μικρού τελικού. Η ΑΕΚ έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Σαντ Ρος, Λαρεντζάκη, ενώ ο Λούκα Μπάνκι δεν χρησιμποιήσε ουτε για ένα δευτερόλεπτο τον Χάντερ. Η σειρά μετακομίζει την Τρίτη στο Περιστέρι για το δεύτερο παιχνίδι, που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Παρά το ότι ο ΟΑΚΑ ήταν άδειο και παγωμένο και παρόλο που δεν είχαν περάσει ούτε 48 ώρες καλά καλά από τον ψυχοφθόρο αγώνα με τον Προμηθέα, η ΑΕΚ μπήκε με αρκετά διάθεση στο παιχνίδι. Ίσως βοήθησε σε αυτό το ότι ο Λούκα Μπάνκι επέλεξε ένα σχήμα με παίκτες που ήταν κατά κύριο λόγο δεύτερες επιλογές του φέτος (Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Εμπάκουε) και είχαν λίγο παραπάνω κίνητρο να παίξουν μπάσκετ. Το Περιστέρι από την άλλη έδειχνε... σκουριασμένο από την πολυήμερη αποχή, δεν είχαν ούτε οι δικοί του παίκτες ιδιαίτερο κίνητρο και σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε τα βασικά.

Κατόπιν τούτων η ΑΕΚ μετά το 5' άρχισε να ξεφεύγει, προηγούμενη με 16-7 στο 8'30'' και 23-7 στο 11' χάρη σε ένα τρίποντο του Γιαννόπουλου, με τον Ξανθόπουλο να κάνει καλή δουλειά στο κουμάντο της ομάδας και τον Τζέιμς να αποδίδει εξαιρετικά σε θέση σέντερ. Το Περιστέρι ήταν τραγικά άστοχο στις προσπάθειές του, ωστόσο η παρουσία του Μπεντίλ στη δεύτερη περίοδο του έδωσε ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση.

Παρ' όλα αυτά η ΑΕΚ συνέχιζε το πάνω χέρι, παίρνοντας σημαντικές βοήθειες και από τον Τσαλμπούρη και από τον Μωραΐτη, ο οποίος είδε ως πρόκληση το ματσάρισμα με τον πολυσυζητημένο τελευταία πιτσιρικά Ζώη Καράμπελα του Περιστερίου, με αποτέλεσμα να επικρατήσει στις προσωπικές μονομαχίες μαζί του. Ο Μπάνκι έβαλε στον αγώνα και τον Ρογκαβόπουλο, καθώς έδειξε ξεκάθαρα πως η διάθεσή του σε αυτά τα παιχνίδια είναι να βγουν κάποια συμπεράσματα που ενδεχομένως δεν βγήκαν όλη τη χρονιά. 

Κάποια στιγμή χρησιμοποίησε και ένα πολύ ψηλό σχήμα με τον Σάκοτα σε θέση "3", το οποίο ωστόσο αποτέλεσε αφετηρία για την επιστροφή του Περιστερίου. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 33-20 στο 16', όμως στα επόμενα δύο λεπτά το Περιστέρι βρήκε τρία συνεχόμενα τρίποντα από τους Γκρέι, Κάλαχαν και Βασιλόπουλο, έτρεξε ένα επί μέρους σκορ 11-0 και μείωσε 33-29 στο 18'. Με τρίποντα όμως απάντησε και η ΑΕΚ, από τους Γιαννόπουλο και Σάκοτα, έτσι κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της στη λήξη του ημιχρόνου (39-34).

Στο δεύτερο ημίχρονο το Περιστέρι μπήκε μεταμορφωμένο, καθώς πίεσε περισσότερο στην άμυνα, έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο και βρήκε δύο ακόμα τρίποντα από τους Γκρέι και Αγραβάνη, με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά με 48-43 στο 25'. Η ΑΕΚ είχε τρομερό επιθετικό πρόβλημα, αφού δεν μπορούσε πια να τρέξει ούτε να ευστοχήσει από την περιφέρεια, ενώ και ο Τζέιμς δεν τελείωνε τις φάσεις μετά τις πάσες που έπαιρνε μέσα στη ρακέτα. Το Περιστέρι προηγήθηκε με 52-45 στο 28', ωστόσο με καλή άμυνα και ένα τρίποντο του Γιορκ η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου σε 52-50.

Η καλή άμυνα βοήθησε την Ένωση να βρει ξανά ρυθμό και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου να περάσει ξανά μπροστά με 54-52 ολοκληρώνοντας ένα σερί 9-0. Από εκεί και μετά το παιχνίδι ανέβασε... στροφές, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να τρέξουν, αλλά να τα κάνουν... θάλασσα στις τελικές επιλογές τους. Πολλά λάθη και κακές επιλογές κρατούσαν το σκορ αμετάβλητο, μέχρι που το Περιστέρι βρήκε δύο συνεχόμενα καλάθια με τους Μπεντίλ και Γκρέι και προηγήθηκε στο 34'30'' με 59-55.

Αυτό το προβάδισμα έδωσε στο Περιστέρι ξανά τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο η ΑΕΚ δεν παραιτήθηκε. Παρότι βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 62-57 στο 38', κατάφερε να επιστρέψει και με τρίποντο του Γιορκ να ισοφαρίσει 64-64. Ωστόσο αυτό που είπε την τελευταία λέξη ήταν το Περιστέρι. Ο Σάκοτα με δύο βολές έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ με 66-64 ενώ απέμεναν 24'' για τη λήξη, όμως μετά το τάιμ άουτ του Πεδουλάκη η επίθεση εκτελέστηκε άψογα, ο Στίβεν Γκρέι βγήκε απο το σκριν καιμε υποδειγματικό τρόπο σούταρε τρίποντο και έκανε το 67-66. Στα 6'' που απέμεναν ο Μπεντίλ έπαιξε καλή αμυνα στον Σάκοτα στο λόου ποστ, που αναγκάστηκε να βγάλει την μπάλα στον Τζέιμς, το τρίποντο του οποίου ήταν άστοχο. Το Περιστέρι νίκησε και πήρε το προβάδισμα στη σειρά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ