18.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Γίνεται επαγγελματίας ο Καράμπελας

Είναι από τους «μικρούς» που έκλεψαν την παράσταση στο πρωτάθλημα της Basket League φέτος. Είναι από τα καλά που θα κρατάμε. Ο Ζώης Καράμπελας πήρε με το «καλημέρα» χρόνο συμμετοχής στο παρκέ, κέρδισε το δικαίωμα να μείνει περισσότερο πάνω σ’ αυτό και είναι έτοιμος να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία: Το Περιστέρι.

Ο 18χρονος γκαρντ συμφώνησε για παράταση του συμβολαίου του για 2+2 χρόνια με την σεζόν να φτάνει στο φινάλε της. Μια σεζόν που γι’ αυτόν θα μείνει αξέχαστη και μπορεί να σηματοδοτήσει το αύριο. Κατάκτησε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα με τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη, τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Εφήβων, φτάνοντας ο ίδιος στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, αλλά ο κόσμος τον έμαθε μέσα από το Περιστέρι.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης του έδωσε τις ευκαιρίες, αυτός τις άρπαξε από τα μαλλιά, έδειξε πως παρά την έλλειψη εμπειρίας δεν φοβάται κανέναν και δεν διστάζει όποιον κι αν έχει απέναντί του, ή ότι κι αν δείχνει το χρονόμετρο. Απέναντι στον ΠΑΟΚ έκανε το ατομικό του ρεκόρ πόντων με 13, στα play off απέναντι στον Παναθηναϊκό μοίρασε 10 τελικές πάσες, στον αγώνα με την Κύμη έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με buzzer beater. To Περιστέρι θέλει να του δώσει μεγαλύτερο ρόλο του χρόνου και πλέον είναι στο χέρι του να εκμεταλλευτεί κάθε νέα ευκαιρία. Σε πρώτη φάση θα τον απολαύσουμε πάντως και στην Κρήτη, στο Παγκόσμιο Κύπελλο U19, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο από 29 Ιουνίου ως 7 Ιουλίου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ