19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 8ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική της Β' Εθνικής (1ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Κωνσταντίνος Ευστρατίου (Έσπερος Καλλιθέας)

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε ο Έσπερος, ο οποίος ωστόσο έφυγε από τα βόρεια προάστια με μια νίκη σε δυο αγώνες, τους οποίους έδωσε μέσα σε πέντε ημέρες, και χωρίς τον Σπύρο Μαγκουνή. Έτσι, κατάφερε να φύγει με ένα πολύ δύσκολο διπλό από τα Μελίσσια, έχοντας ωστόσο πάρει προσφορά από αρκετούς παίκτες του, με ένα εξ' αυτών να είναι ο Κώστας Ευστρατίου, στο καλύτερο του παιχνίδι από την ημέρα που υπέγραψε στον σύλλογο της Καλλιθέας. Ο 21χρονος πρώην γκαρντ της Ευρυάλης, Πόλις Καλλιθέας, Τρίτωνα και Δούκα είχε 12 πόντους και σταθερή παρουσία στο κουμάντο της ομάδας, ενώ ως τώρα στο πρωτάθλημα έχει 8 συμμετοχές με 5 πόντους ανά αγώνα και 3 εύστοχα τρίποντα.

2.Χρήστος Σκάνδαλος (Πανερυθραϊκός)

Στην τρίτη του σεζόν βρίσκεται στη Νέα Ερυθραία ο Χρήστος Σκάνδαλος, και όπως δείχνει θα βγάλει ρίζες στα βόρεια προάστια. Ο 24χρονος Κρητικός γκαρντ πραγματοποίησε το καλύτερο του φετινό παιχνίδι, στην πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη του Πανερυθραϊκό στου «Π.Σαλπέας» με τον Εθνικό. Συγκεκριμένα είχε 17 πόντους με 4/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και εξαιρετική αμυντική παρουσία. Αναφορικά με την ως τώρα παρουσία του, σε 8 αγώνες, έχει 10 πόντους ανά αγώνα, και 9 εύστοχα τρίποντα.

3.Γιώργος Λάππας (Μαρούσι)

Μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του πραγματοποιεί στο Μαρούσι ο έμπειρος γκαρντ, Γιώργος Λάππας, ο οποίος φαίνεται να έχει ταιριάξει ιδανικά με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, με αποκορύφωμα τους 51 πόντους που πέτυχαν μαζί στην ευρεία νίκη επί του Αιγάλεω. Ο 33χρονος γκαρντ, προέρχεται από δυο χρονιές πρωταθλητισμού στην Α2, τόσο με Χολαργό όσο και Ερμή Αγιάς, και αυτό του βγαίνει στο παιχνίδι του, με τον Γιώργο Σκαραφίγκα να έχει κάνει διάνα με την επιλογή του, γνωρίζοντας τον και από την περσινή κοινή τους θητεία στην Λάρισα. Έτσι, στη νίκη με το «Σίτι» ο Γιώργος Λάππας είχε 26 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ στο πρωτάθλημα και σε 7 συμμετοχές, έχει 15 πόντους ανά αγώνα και 12 εύστοχα σουτ έξω από τα 6,75.

4.Γιάννης Ψαθάς (Παπάγου)

Σταθερά στην κορυφή βρίσκεται ο Παπάγου, ο οποίος μετά τη νίκη του επί του Λοκρού Αταλάντης έφτασε στο 4-0 στο «Σαλούν» και στο 6-2 στο πρωτάθλημα, έχοντας σε ένα ακόμη παιχνίδι του ως πρωταγωνιστή στον Γιάννη Ψαθά. Ο 36χρονος φόργουορντ πραγματοποιεί εξαιρετικό πρωτάθλημα με τους «Στρατηγούς» αποτελώντας τον παίκτη που ηγείται στο σκοράρισμα για την ομάδα του Γιώργου Διαμαντόπουλου. Στο παιχνίδι με την ομάδα της Αταλάντης είχε 26 πόντους με 1 τρίποντο, ενώ στην λίγκα, και σε 9 αγώνες έχε 15,1 πόντους και 9 εύστοχα τρίποντα.

5.Ανδρέας Ψαρόπουλος (Πανελευσινιακός)

Μια πολύ δύσκολη εκτός έδρας νίκη πήρε ο Πανελευσινιακός, ο οποίος παρότι βρέθηκε με απουσίες στην Πεντέλη, κυνηγώντας το σκορ, κατάφερε με ανατροπή να πάρει τη νίκη. Καθοριστικός για αυτό το αποτέλεσμα ήταν ο 33χρονος πολύπειρος πάουερ φόργουορντ, Ανδρέας Ψαρόπουλος,  ο οποίος εκτός από τους 23 πόντους και τα 2 τρίποντα που είχε, ήταν αυτός που δημιούργησε την φάση, την οποία ολοκλήρωσε ο Αναγωνστόπουλος, για να προσπεράσουν στο σκορ με 68-67 οι «σταχυοφόροι», ενώ πέτυχε και τις καθοριστικές βολές της νίκης στο φινάλε. Συνολικά σε 8 παρουσίες, έχει 12,5 πόντους και 8 εύστοχα τρίποντα.

Προπονητής

Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός)

Είκοσι χρόνια συμπλήρωσε στον πάγκο του Πανερυθραϊκού ο έμπειρος τεχνικός, αλλά η φετινή σεζόν φάνηκε να τον βαραίνει, καθώς με τη διοίκηση να κάνει οικονομική υπέρβαση, αυτόματα μπήκε και το πρέπει. Ο Δημήτρης Χουχουλής όλα αυτά τα χρόνια έχει παρουσιάσει εξαιρετικά σύνολα και αυτό αρχίζει να δημιουργεί σταδιακά, με αποκορύφωμα το εξαιρετικό μπάσκετ που απέδωσε η ομάδα του στο «Π.Σαλπέας» με αντίπαλο τον ποιοτικό Εθνικό, φτάνοντας ουσιαστικά τα στάνταρ της απόδοσης που ο ίδιος θέλει να βλέπει από την ομάδα του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ