20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 7ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική της Β' Εθνικής (1ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Άλκης Παππάς (Πανερυθραϊκός)

Εξαιρετική εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ,  ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. βγάζοντας στο παρκέ τον λόγο για τον οποίο τον απέκτησε ο Πανερυθραϊκός την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Ο 32χρονος γκαρντ είχε 33 πόντους με 3/7 τρίποντα, στη νίκη της ομάδας του με την πολύ δυνατή Μεγαρίδα, ενώ συνολικά με 17 πόντους κατά μέσο όρο, και 6 εύστοχα τρίποντα, ηγείται της ομάδας του και στο σκοράρισμα στις 7 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

2.Γιώργος Παπαπανδρέου (Ιωνικός ΝΦ)

Από την προηγούμενη αγωνιστική, και από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου είχε μπει ενεργά στο σύνολο του Ιωνικού ΝΦ, φαινόταν μια καλύτερη εικόνα για την ομάδα του Σπύρου Σταθούλη, και παρά την ήττα στο «Π.Σαλπέας» από τον Εθνικό, είχε καταφέρει να ελέγξει τον ρυθμό, κάτι που έπραξε και στην αναμέτρηση με τον Πανελευσινιακό, όπου ήρθε και η πρώτη της σεζόν. Για να συμβεί αυτό, ο Ιωνικός χρειάστηκε να ανατρέψει μια διαφορά 11 πόντων σε λιγότερο από 4 λεπτά, με τον 23χρονο γκαρντ να δείχνει τις ηγετικές του ικανότητες, και εκτός από τους 18 πόντους και τα 3 τρίποντα, να έχει και το νικητήριο καλάθι. Συνολικά σε 4 παιχνίδια έχει 7,3 πόντους και 3 εύστοχα τρίποντα.

3.Χρήστος Ντακούλιας (Έσπερος Καλλιθέας)

Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν αναλαμβάνουν δράση οι «σκληροί», και έτσι μετά το αγχωτικό διπλό στη Βούλα, το ίδιο έπραξε ο έμπειρος γκαρντ και στο «θρίλερ» με το Μαρούσι. Μαζί με τον εξαιρετικό Μανώλη Ματαλιωτάκη (29 π.) αποτέλεσαν τους ακρογωνιαίους λίθους της πέμπτης νίκης της ομάδας της Καλλιθέας, με τον 32χρονο γκαρντ να είναι η επιλογή μας, έχοντας πετύχει καθοριστικούς πόντους για τη νίκη. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 25 πόντους με 5 τρίποντα, ενώ συνολικά σκοράρει 13,4 πόντους και 10 εύστοχα τρίποντα σε 6 αγώνες.

4.Δημήτρης Καραδολάμης (ΟΦΗ)

Ο ΟΦΗ φιλοξενούσε τον πρωτοπόρο Παπάγου, και έχοντας εκτός με τραυματισμό τον Νίκο Μποχωρίδη. η συγκεκριμένη αναμέτρηση φάνταζε βουνό. Ωστόσο μια τριάδα παικτών, με πρωτεργάτη τον Δημήτρη Καραδολάμη φρόντισαν ώστε το συγκρότημα του Βασίλη Ράλλη να πιάσει εξαιρετική απόδοση, και να φτάσει σε μια άνετη νίκη. Ο 32χρονος φόργουορντ είχε 27 πόντους με 4 τρίποντα, ενώ συνολικά σε 7 παιχνίδια, έχει 14 πόντους και 15 εύστοχα τρίποντα.

5.Μάριος Δόξας (Αιγάλεω)

Εκπληκτικό πρωτάθλημα πραγματοποιεί ο Μάριος Δόξας, ο οποίος από την προηγούμενη αγωνιστική είχε ισοφαρίσει στο σύνολο τους πόντους που είχε πετύχει όλη την περσινή σεζόν με το Παγκράτι στην Β' Εθνική, και απειλεί να το συντρίψει, όντας ένας από τους καλύτερους σέντερ στο πρωτάθλημα, Έτσι, και απέναντι στον Πρωτέα Βούλας ήταν ασταμάτητος, έχοντας 27 πόντους, και κυριαρχώντας και στις δυο ρακέτες, ενώ ως τώρα σε 7 συμμετοχές έχει 18 πόντους ανά αγώνα.

Προπονητής

Σπύρος Σταθούλης (Ιωνικός ΝΦ)

Μια από τις δυσκολότερες αποστολές της καριέρας του ανέλαβε ο Σπύρος Σταθούλης, ο οποίος γνωρίζει άριστα το περιβάλλον του Ιωνικού, και σίγουρα θα προσπαθήσει να συνεχίσει η ομάδα του το πρωτάθλημα, δίνοντας την δική της μάχη. Έτσι, χρειάστηκαν επτά αγωνιστικές για να φτάσει στην επιτυχία, και με ανατροπή, απέναντι στον Πανελευσινιακό , νίκη που σίγουρα θα δώσει και ψυχολογία στους παίκτες του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ