21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική της Β' Εθνικής (1ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Θάνος Καράμπελας (Πανελευσινιακός)

Στις νίκες επέστρεψε ο Πανελευσινιακός, ο οποίος κράτησε την έδρα του, έχοντας το 3-0 στο κλειστό της Γούβας. Μόνο εύκολη δεν ήταν η νίκη με αντίπαλο τον Λοκρό Αταλάντης, και εκτός από την εξαιρετική εμφάνιση του Γιώργου Σταθόπουλου (24 π.), σημαντικός παράγοντας της νίκης ήταν ο 22χρονος γκαρντ, Θάνος Καράμπελας, ο οποίος στη δεύτερη σεζόν στην Ελεύσινα πραγματοποιεί καλό πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι με τον Λοκρό είχε 16 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ ως τώρα στο πρωτάθλημα έχει 8,2 πόντους και 8 εύστοχα τρίποντα σε 6 αγώνες.

2.Χρήστος Ντακούλιας (Έσπερος Καλλιθέας)

Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις θέλησε ο Αντώνης Μάντζαρης να προσθέσει στο ρόστερ του Εσπέρου τον έμπειρο σκόρερ, Χρήστο Ντακούλια, γιατί όταν έχεις ως στόχο τον πρωταθλητισμό, χρειάζεσαι παίκτες ηγέτες. Έτσι. μπορεί ο 31χρονος γκαρντ να πήρε και να μην μπόρεσε να ολοκληρώσει την τελευταία φάση στην εντός έδρας ήττα με τον Παπάγου, αλλά με αντίπαλο τον Πρωτέα στη Βούλα, και μπροστά στο φάσμα της δεύτερης ήττας στο πρωτάθλημα, ανέβασε την απόδοση του, και με 18 πόντους και 2 τρίποντα ήταν αυτός που σάλπισε την ανατροπή. Ως τώρα σε 5 αγώνες ο περσινός γκαρντ του «Σίτι» έχε 11 πόντους και 5 εύστοχα τρίποντα.

3.Κώστας Μπασδέκης (Παπάγου)

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παπάγου ανεβάζει καριέρες, και αυτό συμβαίνει και με τον Κώστα Μπασδέκη, ο οποίος πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Φαίνεται ότι 0 28χρονος γκαρντ βρήκε στο «Σαλούν» τις κατάλληλες προυποθέσεις ώστε να δείξει την ποιότητα του, και έτσι αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της εξαιρετικής πορείας των «Στρατηγών». Στη νίκη με το Αιγάλεω ο πρώην αθλητής του Ψυχικού είχε 23 πόντους με 4 τρίποντα, ενώ στο πρωτάθλημα σε 5 αγώνες έχει 16,4 πόντους και 13 εύστοχα τρίποντα.

4.Δημήτρης Μαλούκος (Μεγαρίδα)

Έναν από τους ποιοτικότερους ψηλούς του πρωταθλήματος δείχνει να διαθέτει η Μεγαρίδα, η οποία πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού. Ο 30χρονος σέντερ, στην δεύτερη του απόπειρα στην Β' Εθνική (η πρώτη ήταν με τον Προμηθέα Χαλανδρίου) εμφανίζεται ώριμος και ικανός να κάνει την διαφορά. Στο τοπικό ντέρμπι με τον Μανδραϊκό είχε 16 πόντους, ενώ ως τώρα στο πρωτάθλημα έχει 15,8 πόντους σε 5 αγώνες.

5.Αλέξανδρος Βουγιούκας (Πανερυθραϊκός)

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη ο Πανερυθραϊκός ο οποίος έκανε τα εύκολα...δύσκολα, παίρνοντας τη νίκη στο γειτονικό ντέρμπι με τα Μελίσσια. Καθοριστικός για την τρίτη ομάδα των «ερυθρόλευκων» στο πρωτάθλημα ήταν 0 30χρονος σέντερ, Αλέξανδρος Βουγιούκας, ο οποίος όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 69-71, πέτυχε 4 μαζεμένους πόντους, ενώ είχε 15 πόντους με 2 τρίποντα. Συνολικά έχει 17 πόντους και 3 εύστοχα τρίποντα σε 6 αγώνες.

Προπονητής

Κώστας Χαρτοματσίδης (Πεντέλη)

Από πέρυσι έχουμε αναφέρει πως ο ταλαντούχος τεχνικός μαζί με το τεχνικό του επιτελείο έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, το οποίο και την φετινή σεζόν δείχνει ανταγωνιστικό πρόσωπο σε όλα του τα παιχνίδια. Έτσι, και με τον ΟΦΗ, η Πεντέλη παρά τις δυσκολίες και την ποιότητα των Κρητικών, βρήκε τον τρόπο να φτάσει στην τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα και να κάνει το 2/2 στην έδρα της, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.

*Μαρούσι και Δούκας δεν έχουν δώσει πόντους από το παιχνίδι τους, και έτσι δεν υπολογίζονται οι παίκτες τους στην κορυφαία πεντάδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ