21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 20ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 20η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (1ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
21 ΕΤΩΝ (1.85) G ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΙΑΜΠΑΣ 19 5 2,3 ΑΙΓΑΛΕΩ

Μπορεί ο Χριστόδουλος Καράβολας να ήταν ο πρώτος σκόρερ σε ένα ακόμη παιχνίδι για το «Σίτι», όντας ο απόλυτος ηγέτης του, αλλά ο Θοδωρής Τσιαμπάς ήταν ο καταλύτης στο διπλό στην Πεντέλη, αποτέλεσμα που επιτρέπει στην ομάδα του να παραμένει στους στόχους της. Ο 21χρονος γκαρντ ήταν το κλειδί της ανατροπής, έχοντας 6 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά και το κλέψιμο πάνω στον Ντιμπ, που οδήγησε στο καλάθι της νίκης. Ο ταλαντούχος γκαρντ αγωνίστηκε στο εφηβικό της ΑΕΚ, στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Αιγάλεω, Ηλυσιακό και Τιτάνες Παλαμά, για να επιστρέψει το περσινό καλοκαίρι στο «Σίτι».

2.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
24 ΕΤΩΝ (1.91) SF ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΡΟΣ 20 21 5,1 ΜΕΛΙΣΣΙΑ

Τα Μελίσσια μπορεί να απέχουν δυο νίκες από τη ζώνη της παραμονής, αλλά όσο ζούνε...ελπίζουν. Έτσι έφτασαν στην καλύτερη της φετινή παρουσία απέναντι στον Μανδραϊκό, τον οποίο κέρδισαν άνετα, έχοντας στο σύνολο 17 εύστοχα τρίποντα. Τα έξι από αυτά πέτυχε ο Γιάννης Ζήρος, ο οποίος είχε συνολικά 24 πόντους, σε μια σπουδαία εμφάνιση για τον ίδιο. Ο 24χρονος small forward βρίσκεται στην ομάδα των Βορείων προαστίων από το 2017, έχοντας προηγούμενη παρουσία στον Ιωνικό ΝΦ.

3.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
38 ΕΤΩΝ (1.98) F ΑΛΕΞΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ 16 20 24,9 ΠΑΠΑΓΟΥ

Όταν ο Αλέξης Κυρίτσης βρει ρυθμό, σχεδόν καμία άμυνα δεν μπορεί να τον σταματήσει, κάτι που συνέβη και στη νίκη των «Στρατηγών» με τον Έσπερο Καλλιθέας. Ο χαρισματικός σκόρερ είχε ακόμη ένα απόγευμα στη δουλειά, πετυχαίνοντας 32 πόντους και οδηγώντας την ομάδα του σε μια επιτυχία, που επαναφέρει την ηρεμία στις τάξεις της ομάδες. Ο έμπειρος αθλητής με 24,9 πόντους σε 16 παιχνίδια, αποτελεί σε μέσο όρο τον πρώτο στην κατηγορία. 

4.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
37 ΕΤΩΝ (2.03) PF ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΓΚΙΖΟΓΙΑΝΝΗΣ 20 8 10,3 ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο πολύπειρος φόργουορντ, βοηθώντας τον Εθνικό να κάνει σχέδια κατάληψης της τρίτης θέσης. Ο 37χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν εξαιρετικός στην 7η εκτός έδρας επιτυχία της ομάδας του Πειραιά, η οποία πέρασε και από την δύσκολη έδρα της ποιοτικής Μεγαρίδας. Ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης είχε 19 πόντους με 1 τρίποντο, βγάζοντας όλη την εμπειρία του στο παρκέ.

5.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
36 ΕΤΩΝ (2.02) PF ΜΑΡΚΟΣ ΨΑΛΤΟΥ 20 2 16,7 ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΑΤΗΣ

Το παιχνίδι του Λοκρού με τον Ιωνικό ΝΦ στην Αταλάντη, ξεκίνησε με κακή διάθεση από τους γηπεδούχους, και σε κλίμα απογοήτευσης, και εν τέλει ολοκληρώθηκε με θρίαμβο και με σκέψεις παραμονής. Η ομάδα του Λουκά Ζαρονικόλα βρέθηκε να κυνηγάει τον Ιωνικό ΝΦ στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να χτίζουν μεγάλη διαφορά, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να πάρει τη νίκη, με τον Μάρκο Ψάλτου να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι στο φινάλε. Συνολικά ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ είχε 19 πόντους και 1 τρίποντο στο παιχνίδι.

Προπονητής

Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός)

Δεν είναι τυχαία 20 χρόνια στον πάγκο του Πανερυθραϊκού, ούτε έχει συνδέσει το όνομα του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου. Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας έφτασε στην 7η συνεχόμενη νίκη της, η οποία χαρακτηρίζεται ως η πλέον σημαντική στην υπόθεση....άνοδος, κερδίζοντας για δεύτερη φορά στην τρέχουσα σεζόν το Μαρούσι, και ισοβαθμώντας μαζί του στην κορυφή, έχοντας ωστόσο το 2-0 υπέρ του. Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας έπαιξε εξαιρετικό τακτικά μπάσκετ, χτύπησε σε όλα τα αδύνατα σημεία των γηπεδούχων, ενώ με τον Καλλιανιώτη περιόρισε στους μόλις 2 πόντους στο πρώτο ημίχρονο τον Γκαγκαλούδη, σημείο κλειδί για να αποκτήσει ρυθμό, και να πάρει τη νίκη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ