17.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 15ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 15η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (1ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι)

Και πάλι, και πάλι, και σε όλο το πρωτάθλημα θα είναι στους πολυτιμότερους ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, που στα 41 χρόνια του περνάει δεύτερη νιότη, και στο εκτός έδρας παιχνίδι του Αμαρουσίου με τον Ιωνικό ΝΦ, έφτασε σε προσωπικό ρεκόρ καριέρας με 43 πόντους και 6 τρίποντα. Αυτή ήταν η 8η συνεχόμενη νίκη για το Μαρούσι, το οποίο αναδείχθηκε σε πρωταθλητή χειμώνα, έχοντας τον έμπειρο άσο να ηγείται με 23,3 πόντους και 40 εύστοχα τρίποντα σε 14 συμμετοχές.

2.Τάσος Καλλιανιώτης (Πανερυθραϊκός)

Ο 36χρονος αρχηγός, και σημαία του Πανερυθραϊκού έπαιξε και για τον προπονητή του, τον Δημήτρη Χουχουλή, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε χάσει την μητέρα του, αφιερώνοντας του τη νίκη στην Αταλάντη με τον Λοκρό. Οι δυο άνδρες πορεύονται μαζί για περισσότερο από μια δεκαετία, με τον γκαρντ από την Κάρυστο να είναι εξαιρετικός με 28 πόντους, 7/9 τρίποντα και 7 ριμπάουντ, στην επιτυχία που έφερε μόνη δεύτερη την ομάδα του. Στο πρωτάθλημα σε 14 συμμετοχές έχει 9,8 πόντους και 31 εύστοχα τρίποντα.

3.Αλέξης Κυρίτσης (Παπάγου)

Ο Παπάγου μπορεί να είναι χτυπημένος από σοβαρές απουσίες, αλλά ο Αλέξης Κυρίτσης φρόντισε ώστε οι «Στρατηγοί» να επιστρέψουν στις νίκες, έχοντας απέναντι τους την ποιοτική ομάδα της Μεγαρίδας. Ο 37χρονος σκόρερ, είχε 33 πόντους με 1 τρίποντο, σε μια αναμέτρηση που ξεκίνησε το παιχνίδι με 10 μαζεμένους πόντους, και το έκλεισε με τις δυο βολές της νίκης της ομάδας του στα 3''. Συνολικά, και σε 12 αγώνες έχει 25,6 πόντους και 17 εύστοχα τρίποντα.

4.Νίκος Αγγελόπουλος (Εθνικός Πειραιά)

Έχει πάρει φόρα ο Εθνικός και δεν σταματάει, με τον Κώστα Οικονομάκη να έχει βρει τον τρόπο να λειτουργήσει μια ομάδα η οποία είχε αλλάξει μέσα σε 7 αγωνιστικές δυο προπονητές, αν και ο Ιορδάνης Μουριχίδης είχε κοουτσάρει μόνο στο Κύπελλο Ελλάδας. Οι «μπλε» του Πειραιά έφτασαν στην πέμπτη εκτός έδρας επιτυχία τους, επικρατώντας της δυνατής Πεντέλης, με έναν εκ των καθοριστικών να είναι ο έμπειρος φόργουορντ, Νίκος Αγγελόπουλος. Ο 35χρονος αθλητής εκτός από τους 16 πόντους, πέτυχε το μοναδικό του τρίποντο στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν ανέβασε την διαφορά στο +8 για την ομάδα του, διασφαλίζοντας τη νίκη. Ως τώρα στο πρωτάθλημα έχει 14 πόντους και 19 εύστοχα τρίποντα σε 15 αγώνες.

5.Γιάννης Αναγνωστόπουλος (Πανελευσινιακός)

Στις νίκες επέστρεψε ο Πανελευσινιακός, ο οποίος στο γειτονικό ντέρμπι της Δυτικής Αττικής, επικράτησε του Μανδραϊκού, παίρνοντας βαθμολογική ανάσα, Καθοριστικός ήταν ο πρώην σέντερ του Οίακα Ναυπλίου , ο οποίος είχε 19 πόντους, κερδίζοντας πολλές από τις μάχες στις ρακέτες. Ο 25χρονος σέντερ είχε 19 πόντους, ενώ συνολικά έχει 11,4 πόντους σε 15 παιχνίδια.

Προπονητής

Κώστας Σορώτος (Αιγάλεω)

Το Αιγάλεω ξεκίνησε ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για να υποβιβαστεί, αλλά είχε το ευτύχημα να χτιστεί από τον Δημήτρη Λιόγα, και να συνεχίσει με τον Κώστα Σορώτο στον πάγκο του, δηλαδή δυο από τους κορυφαίους προπονητές διαχρονικά στις Εθνικές κατηγορίες. Το Αιγάλεω έφτασε στο 9-0 εντός των τειχών, επικρατώντας στην παράταση του Έσπερου Καλλιθέας, σε μια δραματική και επεισοδιακή αναμέτρηση. Μόλις στο 4ο λεπτό, και μετά από επεισόδια, οι διαιτητές ζήτησαν την εκκένωση του κλειστού, με αποτέλεσμα ο αγώνες να γίνει με παρουσία μετρημένων οπαδών. Το Αιγάλεω βρέθηκε πίσω με -8 (82-74) στο 1'40'' πριν το τέλος, αλλά κατάφερε να επιστρέψει, και να πάρει το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο, με την συμβολή του Κώστα Σορώτου να είναι καθοριστική.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ