17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 19ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Παντελής Γεωργιανός
  Ίκαροι Σερρών
19 Αγ. 9,6 πόντοι / 15 τρίποντα

Μπροστά βγήκε ο αρχηγός των Ίκαρων Σερρών, και σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για την ομάδα του αποτέλεσε τον δεύτερο πόλο που αναζητούσε ο Κώστας Σίσκος, ώστε να προσθέσει στον σταθερά καλό Γιάννη Κακιούζη, που είχε στο συγκεκριμένο παιχνίδι 26 πόντους. Έτσι, ένας από τους παίκτες που πέρασαν όλη την πορεία των Ικάρων από το ναδίρ στο ζενίθ, και την παρά λίγο περσινή άνοδο, σκόραρε απέναντι στη Νίκη Βόλου 13 πόντους με 2 τρίποντα, δίνοντας επιθετικές λύσεις, σε μια από τις χειρότερες ομάδες στο τρίποντο στην Β' Εθνική (πετυχαίνει 3,9 τρίποντα ανά αγώνα).

2. Κώστας Νίκας
  Φαίακας Κέρκυρας
16 Αγ. 4,3 πόντοι / 11 τρίποντα

Το καλύτερο του φετινό παιχνίδι πραγματοποίησε ο Κώστας Νίκας,  ο οποίος στην εκτός έδρας νίκη της Κέρκυρας στα Φάρσαλα αποτέλεσε μια σίγουρη επιθετική λύση για την ομάδα του, βοηθώντας της να φτάσει στην 3η της εκτός έδρας νίκη, και στην 9η στο πρωτάθλημα, παίρνοντας παράλληλα και την διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας από τους Θεσσαλούς. Ο 26χρονος γκαρντ, ο οποίος αποκτήθηκε την περσινή σεζόν από την Νικόπολη Πρέβεζας, είχε στο συγκεκριμένο παιχνίδι 14 πόντους με 4 τρίποντα.

3. Γιώργος Καραγιαννίδης
  Μαχητές Πευκών
11 Αγ. 6,7 πόντοι / 14 τρίποντα

Εξαιρετικό παιχνίδι για τον φόργουορντ που ήρθε στην Θεσσαλονίκη από την Καλαμάτα 80', και στο παιχνίδι με τον Μακεδονικό πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα του, και σίγουρα στην Β' Εθνική. Ο 20χρονος φόργουορντ των Μαχητών είχε 25 πόντους με 6 τρίποντα, αποτελώντας ένα ακόμη επιθετικό όπλο στο χέρι του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη.

4. Γιάννης Σταμπουλής
  Ελευθερούπολη
19 Αγ. 13,3 πόντοι / 14 τρίποντα

Παίκτης με σοβαρή πορεία στον χώρο ο Γιάννης Σταμπουλής, ήταν και αυτός που βγήκε μπροστά σε ένα παιχνίδι κλειδί για την Ελευθερούπολη, και με 27 πόντους με 2 τρίποντα συνέβαλε ώστε το Ανατόλια να υποστεί την δεύτερη του ήττα στο πρωτάθλημα, και την ομάδα του να ξεπεράσει με τον καλύτερο τρόπο την ήττα σοκ της προηγούμενης αγωνιστικής από τους Ίκαρους Σερρών στο ίδιο γήπεδο. Ο Καβαλιώτης φόργουορντ, αποτελεί τον δεύτερο φόργουορντ της ΓΣΕ , η οποία βρίσκεται στην δεύτερη θέση και μαζί με το Αγρίνιο διεκδικούν την δεύτερη θέση που οδηγεί στην Α2.

5. Ευθύμης Τσακαλέρης
  Χαλκηδόνα / Προποντίς
19 Αγ. 14 πόντοι / 8 τρίποντα

Ο Θεσσαλονικιός πάουερ φόργουορντ επέστρεψε την φετινή σεζόν στην γενέτειρα του, με την Χαλκηδόνα να κάνει την κίνηση ματ και να τον κάνει δικό της. Ο Τσακαλέρης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, όντας ένας από τους παίκτες που με την Εθνική Νέων Ανδρών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το 2009 στο Πανευρωπαϊκό στη Ρόδο, και έχοντας αγωνιστεί σε Πανελλήνιο, ΠΑΟΚ, Άρη, Πανελευσινιακό και πέρυσι στον Ιπποκράτη Κω, σε μια ομάδα που κέρδισε την άνοδο της στον πρώτο όμιλο της Β' Εθνικής. Στην 7η νίκη της ομάδας του σε οκτώ παιχνίδια και στο 4ο διπλό στη σεζόν, αυτή τη φορά στην Γέφυρα, είχε 19 πόντους με 1 τρίποντο, όντας εκ των καθοριστικών της ομάδας του.

  Κυριάκος Παπαδόπουλος
  Ελευθερούπολη
  Προπονητής

Ο Έλληνας τεχνικός αποτελεί τον αναμορφωτή της Ελευθερούπολης και πλέον δείχνει να γεύεται τους καρπούς της επιτυχίας, δίνοντας την μάχη του ώστε να καταφέρει να ανεβάσει την ομάδα της Καβάλας από το τοπικό πρωτάθλημα στην Α2. Η συγκεκριμένη προοπτική έμεινε ζωντανή μετά την σπουδαία νίκη επί του πρωτοπόρου, και για 15 παιχνίδια χωρίς ήττα Ανατόλια, αλλά το κυριότερο ήταν η αλλαγή ψυχολογίας, μετά την εντός έδρας καταστροφική ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής, στο ίδιο γήπεδο, από τους Ίκαρους Σερρών, τομέας ο οποίος άπτεται κυρίως στον προπονητή και την προετοιμασίας των παικτών του.

photo credit : proininews.gr

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ