23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 17ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής

1.Κώστας Λαζαρίδης (Αίας Ευόσμου)

Την καλύτερη του εμφάνιση σε επίπεδο Β' Εθνικής πραγματοποίησε ο Κώστας Λαζαρίδης, ο οποίος αναδείχθηκε την περσινή σεζόν πρωταθλητής νέων της ΕΚΑΣΘ με τον Αίαντα Ευόσμου ενώ είχε κληθεί και στην προετοιμασία της Εθνικής Νέων Ανδρών. Ο 21χρονος γκαρντ, ο οποίος αγωνίστηκε και την χρονιά που μας άφησε με τους «ερυθρόλευκους» σκόραρε 29 πόντους με 8 εύστοχα τρίποντα στη νίκη της ομάδας του με τα Φάρσαλα, ενώ στο πρωτάθλημα έχει 8,9 πόντους με 31 εύστοχα τρίποντα σε 16 αγώνες.

2.Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πευκών)

Στην 9η νίκη τους στο πρωτάθλημα έφτασαν οι Μαχητές, οι οποίοι με μια πειστική εμφάνιση επικράτησαν άνετα του Έσπερου Λαμίας στα Πεύκα. Η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη είχε αρκετούς παίκτες να πιάνουν πολύ καλή απόδοση, με τον Δημήτρη Γεωργίου να δείχνει την πρόοδο του. Ο 21χρονος γκαρντ, ο οποίος από τον ΑΓΣ Ιωαννίνων βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη για σπουδές, είχε 19 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ σε 14 συμμετοχές έχει 8,2 πόντους και 17 εύστοχα τρίποντα.

3.Νίκος Κουτουξίδης (ΧΑΝΘ)

Νίκη βάλσαμο πήρε η ΧΑΝΘ η οποία «βομβάρδισε» με 18 τρίποντα τον Πολύγυρο , στη μάχη που δίνουν και οι δυο ομάδες για την παραμονή. Ένας εκ των κορυφαίων ήταν ο Νίκος Κουτουξίδης, με 20χρονο γκαρντ/φόργουορντ να πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια, έχοντας 19 πόντους με 4 τρίποντα. Ο πρώην παίκτης της Γέφυρας και του Μαντουλίδη έχει 12,4 πόντους και 12 εύστοχα τρίποντα σε 15 παρουσίες στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

4.Πάρης Μάρτζος (Γέφυρα)

Η Γέφυρα τρέχει να προλάβει το τρένο της ανόδου, και σίγουρα έχει ακόμη δρόμο να διανύσει, αλλά οι 7 συνεχόμενες νίκες δείχνουν την επιθυμία της. Αυτή τη φορά επικράτησε στην Αρναία, κερδίζοντας πολύ δύσκολα το Στρατώνι, με τον Πάρη Μάρτζο με τρίποντο στην εκπνοή να της χαρίζει τη νίκη. Ο 35χρονος φόργουορντ είχε 22 πόντους με 3 τρίποντα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ενώ με 15,9 πόντους και 43 εύστοχα τρίποντα σε 17 αγώνες, ηγείται της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

15.Μπάμπης Παρίτσης (Ερμής Λαγκαδά)

Αν ένας παίκτης έχει δεθεί όλα αυτά τα χρόνια με τον Ερμή αυτός είναι ο Μπάμπης Παρίτσης, ο οποίος δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι έχει περάσει όλη του την καριέρα στον Λαγκαδά, έχοντας ζήσει και τις εποχές που οι «πράσινοι» αγωνίζονταν στην Α2. Αυτό θέλουν να κάνουν και πάλι, και έτσι μετά την σπουδαία νίκη με την Καβάλα, απέχουν μια νίκη από την πρώτη δυάδα.  Και έτσι, μπορεί ο Γιώργος Ελευθεριάδης να πέτυχε το νικητήριο καλάθι, αλλά ο 36χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν ο στυλοβάτης, με 14 πόντους και 3 τρίποντα. Στο πρωτάθλημα και σε 14 συμμετοχές έχει 6,9 πόντους και 13 εύστοχα τρίποντα.

Προπονητής

Γιώργος Κυρούδης (Ερμής Λαγκαδά)

Όταν ξεκινούσε η σεζόν άπαντες στον Λαγκαδά στόχευαν σε μια καλή πορεία, αλλά ο Γιώργος Κυρούδης και οι παίκτες του έχουν καταφέρει να ζεστάνουν τον κόσμο της ομάδας και να βρίσκονται για τα καλά σε θέση να διεκδικήσουν την άνοδο. Αυτό φάνηκε και με τη νίκη χαρακτήρα που πήραν απέναντι στην ποιοτική και έμπειρη Καβάλα, δείχνοντας ότι θα θελήσουν να πάρουν ότι του αναλογεί ως το τέλος. Μεγάλο μερίδιο σε αυτή τη πορεία έχει ο coach Κυρούδης, ο οποίος επέστρεψε πέρυσι στον Λαγκαδά, και αρχίζει να βάζει στην σφραγίδα του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ