13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αργεί (πολύ) ακόμα η μπασκετική δράση

Σε... προσγείωση όσων διατηρούν ελπίδες επανέναρξης οποιασδήποτε μορφής δράσης των  ομαδικών αθλημάτων σε εύλογο χρονικό διάστημα εξελίχθηκε η σημερινή τηλεδιάσκεψη υπό τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με επικεφαλής την ομάδα υγειονομικών επιστημόνων της Πολιτείας και με την συμμετοχή πλέον των εκατό φορέων που εμπλέκονται με τον αθλητισμό και με αντικείμενο συζήτησης τα πρωτόκολλα υγείας για την επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα.


Τα βασικά σημεία που τονίστηκαν ήταν ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαϊου, που θα αρχίσει η σταδιακή επιστροφή της κανονικότητας στην ζωή της χώρας, σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό η κουβέντα θα αφορά ΜΟΝΟ σε προπονήσεις, ΜΟΝΟ σε ατομικά αθλήματα και ΜΟΝΟ σε ανοιχτό χώρο. Με την υποσημείωση ότι θα μπορούν φυσικά και οι αθλητές ομαδικών αθλημάτων να αρχίσουν να γυμνάζονται αλλά σε μονάδες ή έστω δυάδες και σε ανοιχτούς χώρους.
Διευκρινίστηκε βέβαια ότι τα πρωτόκολλα υγείας που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται θα είναι σε διαρκή ανανέωση, ανάλογα με τις εξελίξεις στην εξάπλωση του ιου και στις ιατρικές προόδους παγκοσμίως.


Με δεδομένο όμως ότι οι προσθήκες "ελευθεριών" υπολογίζεται να γίνονται ανά δύο εβδομάδες, καταλαβαίνει εύκολα ο καθένας ότι για να φτάσουμε σε ομαδικά αθλήματα και σε κλειστούς χώρους, θα πρέπει να περιμένουμε πολύ και δύσκολα αυτό θα συμβεί πριν τα τέλη του καλοκαιριού.


Δύο ακόμα σημαντικές παράμετροι που ακούστηκαν στην διάρκεια της πολύωρης τηλεδιάσκεψης είναι αφ' ενός ότι υπάρχει πρόνοια για το μείζον θέμα της μοριοδότησης των αθλητών που δίνουν φέτος Πανελλήνιες και εν ευθέτω χρόνω θα ανακοινωθούν από την Κυβέρνηση οι λεπτομέρειες και αφ' ετέρου ότι πριν βρεθεί εμβόλιο δεν προβλέπεται η διεξαγωγή αγώνων με παρουσία θεατών!

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται η οριστική μορφή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θα δίνουν σαφείς οδηγίες για το τι και πώς επιτρέπεται και βάσει αυτών πλέον, αναμένεται η ΕΟΚ (κυρίως αυτή που έχει πολλά πρωταθλήματα υπό την αιγίδα της, ενώ ο ΕΣΑΚΕ έχει τερματίσει από νωρίς το πρωτάθλημα), να σταθμίσει τα γεγονότα και να πάρει τις δικές της αποφάσεις για το τι θα ισχύσει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ