16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Απλά τρέχει… σε άλλη ταχύτητα

Ο Παναθηναϊκός του Ρικ Πιτίνο επιβεβαίωσε από πολύ νωρίς στη σειρά τελικών με τον Προμηθέα Πατρών, ότι είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, «συντρίβοντάς» τον με 103-77 στο πρώτο παιχνίδι σε ένα «παγωμένο» λόγω λιγοστού κόσμου ΟΑΚΑ και κάνοντας το πρώτο βήμα από τα τρία, για να γίνει για τρίτη σερί φορά πρωταθλητής Ελλάδας.

Το παιχνίδι

Η διάθεση του Παναθηναϊκού να δείξει, ότι είναι το αφεντικό, φάνηκε από νωρίς στο αρχικό 8-0. Σε εκείνο το σημείο, βέβαια, ήρθε ένας αδικαιολόγητος εφησυχασμός και ο Προμηθέας απάντησε με «όπλα» το μακρινό σουτ και τις κερδισμένες «μάχες» του Έλις για την ισοπαλία στο πρώτο επτάλεπτο (15-15). Η ενέργεια του Αντετοκούνμπο ήταν αυτή, όμως, που θα έκανε τη διαφορά για το +6 των «πρασίνων» στην πρώτη περιόδο (24-18).

Βουγιούκας και Γκιστ έδωσαν το σύνθημα με λύσεις κοντά στο καλάθι, βάζοντας αντίβαρο στον Έλις, και το «τριφύλλι» άρχισε να ξεφεύγει, όταν και ο Λοτζέσκι άρχισε... να βρίσκει το χέρι του (34-22). Με λύσεις από παντού, διαθέτοντας ακόμη και εύστοχο μακρινό σουτ του Καλάθη, οι παίκτες του Πιτίνο επιβλήθηκαν πλήρως, υποχρεώνοντας τους Αχαιούς σε μόλις 4 εύστοχα σουτ εντός παιδιάς, κάτι που δικαιολογεί το +21 του ημιχρόνου (52-31).

Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου είχε έρθει η ώρα των συνεργασιών Καλάθη-Παπαγιάννη, που είχε ως αποτέλεσμα η απόσταση να «εκτοξευθεί» και πάνω από τους 30 πόντους, με τον Θανάση ακόμη να σκοράρει τρίποντο και να σημειώνει το 80-46 στο δίλεπτο για την περίοδο. Το +31 στο τέλος της, έδειχνε ότι το υπόλοιπο του ματς θα ήταν απλά διαδικαστικού χαρακτήρα (82-51).

Αν υπήρχαν δύο αξιόλογα πράγματα στην τελευταία περίοδο, το πρώτο ήταν ο Γερομιχαλός, που έδειξε διάθεση και έδωσε λύσεις στον «υπνωτισμένο» Προμηθέα, που στο καλό του διάστημα βέβαια δε μείωσε κάτω από τους 24 πόντους (89-65 στο 35'). Το δεύυερο ήταν ο Καλαϊτζάκης, που πήρε τις δικές του πρωτοβουλίες για τον Παναθηναϊκό κι έδειξε... μια εικόνα από το μέλλον, ενώ η ομάδα του ξεπερνούσε την «κατοστάρα» για το τελικό 103-77.

Δεκάλεπτα: 24-18, 52-31, 82-51, 103-77

ΕΛΛΑΔΑ, ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΓΙΟ ΣΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Από τη μία υπάρχει ο Ματ Λοτζέσκι των 16 πόντων με 7/9 σουτ, από την άλλη ο Νικ Καλάθης των 11 πόντων με 13 ασίστ, αλλά και ο ΝτεΣόν Τόμας των 13 πόντων. Υπήρχαν τρεις ακόμη παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά οι προαναφερθέντες έδωσαν το σύνθημα για τον «περίπατο» του «τριφυλλιού».

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν είναι σαφής η διαφορά επιπέδου, οι 7 παραπάνω κατοχές του θεωρητικά πιο αδύναμου (5 περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ, δύο λιγότερα λάθη) μπορεί και να μη σημαίνουν πολλά. Όταν, δε, ο ισχυρός έχει 50% στα τρίποντα (10/20) έναντι του μισού ποσοστού στην άλλη μεριά (8/32), τότε είναι λογικό να επικρατήσει.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ