14.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αν έχεις Λάνγκφορντ, διάβαινε…

Η ΑΕΚ έμεινε για σχεδόν 4,5 λεπτά στο τέλος άποντη, παρ' όλα αυτά κατάφερε να αποδράσει από τη Θεσσαλονίκη με τη νίκη (71-67) επί του μαχητικού ΠΑΟΚ χάρη στην τύχη της, αλλά και τον Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος ακόμα και στην κακή του βραδιά, ήταν αυτός που με ένα σουτ 8'' πριν από τη λήξη τελείωσε το παιχνίδι. Ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την ΑΕΚ, που σκαρφαλώνει σιγά σιγά στη βαθμολογία, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, που έχασε για τρίτη φορά στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και βυθίζεται.

Με τον Ματσιούλις να ξεκινά "ζεστός" και να δίνει πολλές επιθετικές λύσεις παίζοντας ως σμολ φόργουορντ και χάρη σε ένα μικρό ξέσπασμα του Λάνγκφορντ, που γενικά πάντως δεν ήταν σε καλή βραδιά, η ΑΕΚ πήρε ένα μικρό προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ, που κυριαρχούσε στα ριμπάουντ ανανεώνοντας πολλές επιθέσεις, αλλά ήταν πολύ άστοχος στις επιλογές του.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 23-18 στο ξεκίνημα της δεύτερης περίοδου, όμως για τα επόμενα 4 λεπτά έπαθε μπλακ άουτ, με κακή κυκλοφορία της μπάλας και πολλές λανθασμένες επιλογές. Ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε και με πρωταγωνιστές τον εξαιρετικό Λιούις και τον Μπεστ έτρεξε ένα σερί 11-2 και στο 15' προηγήθηκε με 29-25, αλλά μετά κόλλησε κι αυτός, διότι στηριζόταν πολύ στο περιφερειακό του σουτ, που δεν ήταν πάντα εύστοχο.

Η ΑΕΚ βελτίωσε την άμυνά της και με αφετηρία δύο διαδοχικά τρίποντα από τους Γκίκα και Γιαννόπουλο έτρεξε το δικό της σερί 9-0 στα τελευταία 4 λεπτά του ημιχρόνου και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 37-31.

Η τρίτη περίοδος άρχισε με ένα μπαράζ τριπόντων από τους Σμιθ και Λιούις. Έβαλαν τέσσερα συνεχόμενα (από δύο ο καθένας) και καθώς η ΑΕΚ έδειχνε να πελαγοδρομεί, ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά με 43-39 στο 23' και 49-42 στο 25'30'' κι ενώ έδειχνε να έχει αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο, άρχισε πάλι να αστοχεί από την περιφέρεια. Και καθώς δεν μπορούσε να χτυπήσει μέσα στη ρακέτα, όπου η άμυνα της ΑΕΚ ήταν αποτελεσματική, έχασε γρήγορα τη διαφορά. Η Ένωση με τον Σαντ Ρος να έχει ανέβει και επιθετικά κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα στο τέλος του δεκαλέπτου (55-53).

Με αφετηρία ένα τρίποντο του Τολιόπουλου η ΑΕΚ ξέφυγε με 64-55 στο 33'30'' και καθώς ο Σαντ Ρος βοηθούσε πλέον σημαντικά στην επίθεση, έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα. Μετά τα μισά της τελευταίας περιόδου, όμως ο ΠΑΟΚ γύρισε την άμυνά του σε ζώνη και η Ένωση έπαθε νέο μπλακ άουτ. Στο 35'30'' προηγήθηκε με 69-61, αλλά μετά δεν σκόραρε ξανά.

Ο ΠΑΟΚ με τον Λιούις να συνεχίζει την καταπληκτική δουλειά του στην επίθεση και με τον Νόουλς να βοηθά πολύ μέσα στη ρακέτα είτε σκοράροντας είτε μαζεύοντας ριμπάουντ, ροκάνισε σταδιακά τη διαφορά και 33'' πριν από τη λήξη μείωσε 69-67. Αλλά σε εκείνο ακριβώς το σημείο ο Κιθ Λάνγκφορντ θύμισε πόσο μεγάλο παίκτης είναι. Παρόλο που δεν έπαιξε καλά όλο το βράδυ, πήρε την μπάλα στα χέρια του και με σιγουριά σηκώθηκε από τα 6 μέτρα και ευστόχησε χωρίς πολλά πολλά. Οκτώ δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε έκανε το 71-67 και ο ΠΑΟΚ δεν είχε πια άλλα περιθώρια αντίδρασης.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ: Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος ήταν και πάλι ο πιο πολύτιμος παίκτης σε ένα μέτριο παιχνίδι για όλη την ομάδα. Ο Κουβανός είχε μεγάλη συνεισφορά στο επιθετικό παιχνίδι της Ένωσης στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξε ξανά σκυλίσια άμυνα και τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 16 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά έχασε το παιχνίδι, γιατί σούταρε με το φτωχό 37% εντός παιδιάς. Η ΑΕΚ κέρδισε λιγότερα επιθετικά ριμπάουντ (13), αλλά είχε ελαφρώς καλύτερο ποσοστό ευστοχίας (41%) και νίκησε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ