20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανακοίνωση με «πυρά» του Άρη για ΠΑΟΚ και Ηρακλή

Ο Άρης απάντησε στις διαμαρτυρίες για τη διαιτησία που υπήρξαν από ΠΑΟΚ και Ηρακλή στους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου αντίστοιχα.

Οι «κίτρινοι» θέλησαν να «βάλουν τα πράγματα στη θέση τους» και μάλιστα αναφέρθηκαν σε φάσεις που θεωρούν ότι αδικήθηκαν σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Επειδή προφανώς η σοβαρότητα και η ανάγκη να τηρήσουμε στάση σεβασμού προς το άθλημα καθαυτό, ερμηνεύεται ως αδυναμία, είναι καιρός να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

Η ομάδα μας, έδωσε τις τέσσερις τελευταίες ημέρες δύο αγώνες με τους συμπολίτες ΠΑΟΚ και ΗΡΑΚΛΗ. Και οι δύο εξέδωσαν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της διαιτησίας, ότι δήθεν ευνόησε την ομάδα μας.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε ενώ:

1) Της κατακυρώθηκε εκπρόθεσμο καλάθι-κάρφωμα παίκτη της,
2) της κατακυρώθηκε ως τρίποντο, το καλάθι δύο πόντων, που οδήγησε τον αγώνα στην παράταση και
3) ζήτησε να μην χρεωθεί φάουλ το ποδοσφαιρικό «τάκλιν» του καλαθοσφαιριστή της, που ταυτόχρονα έκανε φάουλ και με το σώμα και με το χέρι, επειδή ήταν στα…τελευταία 2,7’’!!

Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ διαμαρτυρήθηκε ενώ:

1) Οι παίκτες της σκόραραν σχεδόν αποκλειστικά από βολές,
2) στον παίκτη της ομάδας μας, Ντραγκίτσεβιτς, έχουν καταλογιστεί τουλάχιστον δυο ανύπαρκτα φάουλ στο τελευταίο δεκάλεπτο,
3) οι διαιτητές εξάντλησαν την ανοχή τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα,
4) σφύριξαν υπέρ τους σχεδόν όλες τις επαφές και ελάχιστες σε εμάς,
5) στην τελευταία επαναφορά δεν καταλογίζεται πεντακάθαρο φάουλ (κράτημα) στον παίκτη μας, Γκετσεβίτσιους.

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την «ανάγκη» για δημοσιότητα μιας «νεοφώτιστης» ομάδας στην Α1, που ως ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχει την ειλικρινή συμπάθειά μας, αλλά το να «μιλάει» για…διαιτησία αυτός που όχι απλά ευνοήθηκε σκανδαλωδώς, αλλά αυτός που τον πήραν από το χέρι και τον οδήγησαν στη νίκη και μάλιστα με ανύπαρκτο φάουλ στο τέλος (δεν υπήρχε ούτε καν επαφή), ξεπερνάει κάθε όριο.

Οι υπεύθυνοι ομάδας, της οποίας ο πρώτος της σκόρερ, σκόραρε το 60% των πόντων του με βολές (15/17 βολές), καλό είναι να μην παρασύρονται από πρακτικές άλλων δεκαετιών. Οι παρεμβάσεις σε θεσμικά όργανα, όσων προσπαθούν να προετοιμάσουν κλίμα για τον αγώνα του Σαββάτου (05/10), θα πέσουν στο κενό. Έχουν γνώση, οι φύλακες…

Υ.Γ. 1 Όμοιος ομοίω αεί πελάζει… Ανακοίνωση μετά το παιχνίδι της Κυριακής (29/09), ανακοίνωση μετά και τον χθεσινό (02/10) αγώνα!

Υ.Γ. 2 Η ομάδα μας, χθες (02/10), παρά την πολύ άσχημη αντιμετώπιση από το διαιτητικό τρίο, έχασε έναν δικό της αγώνα. Το γνωρίζουμε όλοι αυτό. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από δικαιολογίες και δεν θα «στρουθοκαμηλίσουμε». Έγιναν λάθη, που θα διορθωθούν, γιατί απλά στον ΑΡΗ είναι ανεπίτρεπτα. Η φετινή μας προσπάθεια, μετά την άρση του απαγορευτικού των μεταγραφών, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη συσπείρωση και την ενότητα. Το στόχο και το όραμά μας, δεν μπορεί να τα σταματήσει μια απρόσμενη ήττα.

Υ.Γ. 3 Ο ΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ το μπάσκετ και άρα αξίζει τον σεβασμό των πάντων και οφείλει να επιδεικνύει τουλάχιστον τον ίδιο σεβασμό προς τους πάντες. Όμως, έχει κερδίσει διαχρονικά και τον σεβασμό των πάντων και δεν πρέπει να αδικείται».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ