20.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άλκης Παππάς στο basketa.gr : «Όλα στην Ερυθραία λειτουργούν επαγγελματικά»

Ο Πανερυθραϊκός έχει μπει σε μια νέα εποχή, με τον Δημήτρη Τσικόπουλο στην κεφαλή του να παρέχει εγγύηση, όπως και η παρουσία για 20η χρονιά του Δημήτρη Χουχουλή στην τεχνική του ηγεσία.

Η ομάδα των βορείων προαστίων έχει βάλει ψηλά τον πήχη, θέλοντας κατά δήλωση του ισχυρού της άνδρα. σε μια διετία να βρεθεί στην Α2 Ανδρών.Μια από τις πρώτες επιλογές προς αυτή την πορεία ήταν η επιστροφή μετά από 12 χρόνια του Άλκη Παππά, ο οποίος είχε συνδέσει στα πρώτα του βήματα, το όνομα του, με την πρώτη άνοδο των «ερυθρόλευκων» στην Α2.

Ο 32χρονος γκαρντ, πραγματοποίησε στο ντέρμπι κορυφής με την Μεγαρίδα μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις, έχοντας 33 πόντους με 3/7 τρίποντα, και μιλώντας στο basketa.gr, μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται φέτος στον Πανερυθραϊκό, για τον Δημήτρη Χουχουλή, τη διοίκηση, τον κόσμο αλλά και την δυναμική της Β' Εθνικής.

Πραγματοποίησες την καλύτερη σου εμφάνιση με την φανέλα του Πανερυθραϊκού. Ήταν το συγκεκριμένο παιχνίδι με την Μεγαρίδα αυτό που χρειαζόσασταν ώστε να μπορέσετε να δείξετε τις πραγματικές σου ικανότητες : «Θεωρώ πως στο φετινό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής δεν έχεις το δικαίωμα να θεωρήσεις κάποιον αγώνα εύκολο ή δύσκολο, αφού ήδη έχουμε δει πολλές εκπλήξεις. Εμείς ξέραμε από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας ότι μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο ματς με την Μεγαρίδα, η οποία είναι πολύ δυνατή ομάδα με έμπειρους παίκτες, κάτι το οποίο φαίνεται από την βαθμολογική της θέση. Εμείς μπήκαμε στο γήπεδο προετοιμασμένοι για ένα ντέρμπι. Θέλαμε πολύ τη νίκη, και αυτό βγήκε και στο παρκέ. Είχαμε πολύ καλές επιλογές, βγάλαμε πολύ ενέργεια και στην επίθεση και στην άμυνα, και παλέψαμε κάθε φάση».

Είναι γνωστό, ότι ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά, και αυτό φάνηκε να σας αγχώνει. Ισχύει κάτι τέτοιο ή δεν έχετε βρει ακόμη τους ρόλους σας : «Όταν χτίζεται μια καινούργια ομάδα σίγουρα θέλει κάποιο χρόνο προσαρμογής, και αυτό ισχύει σε όλες τις ομάδες, και σε όλα τα πρωταθλήματα, ανεξαρτήτου κατηγορίας. Εμείς θέλουμε με το πέρασμα του χρόνου, αγώνα με τον αγώνα , προπόνηση με την προπόνηση να παρουσιαζόμαστε βελτιωμένοι και να αποκτήσουμε διάρκεια και συνέπεια στην απόδοση μας».

Επέστρεψες στη Νέα Ερυθραία μετά από 12 χρόνια. Τι διαφορές συνάντησες από τότε, και πως σου φαίνεται ότι έχεις τον ίδιο προπονητή με τότε, τον Δημήτρη Χουχουλή. Τι σημαίνει Χουχουλής για το σύλλογο ; «Είναι αλήθεια ότι έχω πολύ καλές αναμνήσεις από το προηγούμενο μου πέρασμα από την Ερυθραία, που συνδυάστηκε μάλιστα με την πρώτη άνοδο της ομάδας στην Α2 Ανδρών. Πραγματικά χάρηκα, που μετά από 11 χρόνια η λειτουργία του συλλόγου είναι σε επαγγελματικά πρότυπα, προσφέροντας στους αθλητές ότι πραγματικά χρειάζονται για να είναι αφοσιωμένοι στο μπάσκετ. Αυτό που άλλαξε προς το καλύτερο είναι η μεγάλη σημασία που δίνει η ομάδα πλέον στα τμήματα υποδομής και στα παιδιά νεότερων ηλικιών», ενώ για τον coach Χουχουλή ανέφερε : «Όσο αφορά τον Δημήτρη Χουχουλή, είναι αλήθεια ότι είναι όμορφο να γυρνάς σε μέρη που έχεις ζήσει ωραίες στιγμές και να συναντάς τους ίδιους ανθρώπους. Τι να πω εγώ για τον άνθρωπο που είναι 20 χρόνια προπονητής του συλλόγου, νομίζω ότι αυτό μιλάει από μόνο του. Έχει συνδέσει το όνομα του με την ιστορία και τις επιτυχίες του συλλόγου και είναι πραγματικά σπάνιο πλέον στην εποχή μας να συναντάς ανθρώπους που βρίσκονται τόσο καιρό σε μια ομάδα, και να συνδέουν άμεσα το όνομα τους με την ιστορία της ομάδας».

Η διοίκηση έβαλε αρκετά χρήματα φέτος, με τον πρόεδρο τον Δημήτρη Τσικόπουλο να έχει όραμα και να το δηλώνει. Εσύ αποτέλεσες την πρώτη επιλογή του Πανερυθραϊκού. Πόσο βάρος είναι αυτό για σένα ; «Το να είσαι πρώτη επιλογή δεν αποτελεί βάρος, αλλά τιμή, και κίνητρο να δικαιώσεις τους ανθρώπους που σε επιλέξανε. Από την πρώτη γνωριμία που έκανα φέτος το καλοκαίρι με τον κύριο Τσικόπουλο κατάλαβα τι άνθρωπος είναι, και ποίες οι βλέψεις και τα σχέδια του για τον σύλλογο, όχι μόνο σε άμεση βάση, αλλά και μακροπρόθεσμα. Και πράγματι η ομάδα λειτουργεί πλήρως επαγγελματικά, με ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα στους παίκτες, και συνεχώς εξελίσσεται σε καινούργια πράγματα. Αυτός ήταν ένας πολύ σημαντικός λόγος για να έρθω στην ομάδα».

Ο κόσμος παραμένει δίπλα στην ομάδα, πόσο σας βοηθάει η παρουσία του : «Πράγματι ο κόσμος βρίσκεται δίπλα μας σε όλα τα παιχνίδια. Αυτό που μου κάνει θετική εντύπωση είναι ότι τα παιδιά των ακαδημιών έρχονται στο γήπεδο. Αυτό μόνο δύναμη και ενέργεια μπορεί να μας γεμίσει, και θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, γιατί το όμορφο για έναν αθλητή είναι να παίζει μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο».

Έχεις τεράστια εμπειρία από την κατηγορία. Πως την βλέπεις και αν έχει ξεχωρίσει κάποιες ομάδες : «Η φετινή Β' Εθνική είναι μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία, με πολλούς παίκτες υψηλού επιπέδου. Αυτό φαίνεται σε κάθε αγωνιστική, που όλα τα παιχνίδια είναι ουσιαστικά ντέρμπι, ενώ έχουμε δει αρκετές παρατάσεις. Υπάρχουν ομάδα που έχον ξεχωρίσει, όπως ο Έσπερος, ο Παπάγου, το Μαρούσι, η Μεγαρίδα, αλλά είναι πολύ νωρίς για φαβορί και αουτσάιντερ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ