19.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Όταν ο Γκαρνέτ… τόλμησε να προκαλέσει τον «Air»! (vids)

Ο Κέβιν Γκαρνέτ πήρε τη μεγαλύτερη προσωπική διάκριση για έναν αθλητή και το Basketa.gr θυμάται μια παλιά ιστορία, την οποία θα μετανιώνει για μια ζωή ο «KG», αφού είχε τολμήσει να προκαλέσει με το trash talking του τον Μάικλ Τζόρνταν, χωρίς αυτό να τελειώνει καλά για την ομάδα του.

Ήταν 27 Φεβρουαρίου 1996 και στο Σικάγο γινόταν ένα κλειστό παιχνίδι, αναφορικά με την εξέλιξή του. Οι Μπουλς δυσκολεύονταν πάρα πολύ απέναντι στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και το σκορ στην τρίτη περίοδο ήταν στο 82-76 υπέρ των «Ταύρων», που λίγους μήνες αργότερα θα έπαιρναν τον πρώτο τίτλο, στην επανάληψη του three-peat, ενώ ο Αϊζεία Ράϊντερ είχε κάνει αρκετά καλή δουλειά επιθετικά και αμυντικά απέναντι στον Μάικλ Τζόρνταν.

Ένας «ρούκι», τότε, έχοντας επιλεγεί στο νούμερο 5 του draft του 1995, ήρθε για να χαλάσει τα πάντα και η ομάδα του να απωλέσει κάθε ελπίδα να «κλέψει» το ματς. Ο σημερινός Hall of Famer Κέβιν Γκαρνέτ μίλησε στον συμπαίκτη του για την καλή δουλειά που έκανε και, πολύ σύντομα, θα το μετάνιωνε για όλη του την καριέρα.

«Συνέχισε να τον σκοτώνεις έτσι», είπε στον Ράϊντερ και ο Τζόρνταν το άκουσε. Στο παρκέ, άλλωστε, δεν του ξέφευγε τίποτα από όσα έλεγαν οι συμπαίκτες και οι αντίπαλοί του. Ο πιτσιρικάς Γκαρνέτ μάλλον δεν το είχε καταλάβει και πολύ καλά, αλλά σύντομα θα μάθαινε, ότι στον «Air» δεν κάνεις ποτέ trash talking. Κι αυτό, γιατί πάντα το πληρώνεις.

«Με τα χέρια στη μέση και τα γόνατα κλειστά, ο Τζόρνταν με κοίταζε επίμονα για 15 δευτερόλεπτα», θυμάται μερικά χρόνια αργότερα ο πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Μπόστον Σέλτικς. Ναι, όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό…

Οι Μπουλς έκαναν ένα επιμέρους σκορ 38-23 στην τελευταία περίοδο κι έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση με 120-99, ενώ ο Τζόρνταν ολοκλήρωσε με 35 πόντους, έχοντας «εξοντώσει» τόσο τον Ράιντερ όσο και τον Γκαρνέτ, που πήγαν στο μαρκάρισμά του.

https://www.youtube.com/watch?v=ESED-9kPDSg&feature=emb_title

Ο Ράϊντερ είχε προσπαθήσει, μάλιστα, να το μαζέψει μιας και έβλεπε τι ερχόταν. «Του είπα, ότι έκανα καλή δουλειά γιατί δε μιλούσα πολύ. Και όταν μου είπε να συνεχίσω να τον “σκοτώνω” και δεν μπορεί να με μαρκάρει, του είπε να ηρεμήσει, γιατί ο Μάικ ήταν ακριβώς δίπλα μας. Τότε ο Κέβιν είπε “δε με νοιάζει, συνέχισε να ορμάς πάνω του”».

Όσο για το τι είπε στον ίδιο τον Τζόρνταν; «Μάικ, δεν ξέρει τους κανόνες του παιχνιδιού, είναι απλά ένα μικρό κουτάβι, μη δίνεις σημασία», επιχειρηματολόγησε, μήπως και κερδίσει… τον οίκτο του «Air». Τσάμπα ο κόπος, γιατί ο Γκαρνέτ θυμάται πως «τα επόμενα 7 λεπτά ήταν μια τρέλα, μέσα σε λίγο χρόνο από τους δύο πόντους βρισκόμασταν ξαφνικά πίσω με 25 και ο Τζόρνταν είχε πετύχει 17 γρήγορους πόντους».

Χωρίς να πει μισή κουβέντα προς τον νεαρό «KG», ο Τζόρνταν… του έκλεισε το σπίτι για εκείνο το βράδυ και του έδωσε μια και καλή το μάθημά του. Στο τέλος του αγώνα, πια, ο Κέβιν είχε καταλάβει το λάθος του και γύρισε στον Ράϊντερ να του πει «συγγνώμη, φίλε» και να απαντήσει εκείνος «εντάξει, δεν πειράζει, σου είπα να το βουλώσεις».

«Νεαρέ, αυτό είναι όλα όσα μπορείς να κάνεις;», ακούστηκε μια φωνή πιο δίπλα. Ναι, καλά καταλάβατε. Ήταν η μοναδική κουβέντα που είπε ο Μάικλ Τζόρνταν στον Κέβιν Γκαρνέτ εκείνο το βράδυ. Και ο τελευταίος δεν τόλμησε να του αντιμιλήσει, γιατί ήξερε πολύ καλά πια τι σημαίνει το trash talking στον κορυφαίο.

Για την ιστορία, οι «Λύκοι» είχαν ίσως την ευκαιρία για ένα μεγάλο «διπλό», στην χρονιά όπου οι Μπουλς είχαν κάνει το απίθανο ρεκόρ με τις μόλις 10 ήττες σε 82 ματς στην κανονική περίοδο. Η λογική λέει πως θα έχαναν, αλλά ο Γκαρνέτ το σιγούρεψε με την αφέλεια του…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ