15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χαμένη ευκαιρία στο Στρασβούργο

Στη Γαλλία “έσπασε” το αήττητο του Προμηθέα στο Basketball Champions League. Είχε τον έλεγχο της κατάστασης μέχρι το 33ο λεπτό προηγούμενος με 14 πόντους όμως δεν άντεξε μέχρι το τέλος για να γνωρίσει την ήττα με 83-78.

 


Παίζοντας χωρίς τον Λάνγκστον Χολ και τον Οκτάβιους Έλις, ο Μάκης Γιατράς υποχρεώθηκε σε ένα μικρό “rotation” για τις ανάγκες ενός τέτοιου παιχνιδιού και σε ένα βαθμό αυτό κόστισε στον Προμηθέα στο τέλος, όταν οι Γάλλοι έγιναν πιεστικοί προκειμένου να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

 

Ο Προμηθέας δεν μπήκε συγκεντρωμένα στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να κάνει τέσσερα λάθη στα πρώτα 2:10 του παιχνιδιού, για να βρεθεί πίσω με 5-0 όμως το γρήγορο τάιμ-άουτ του Μάκη Γιατρά δεν άλλαξε την εικόνα της ομάδας του που μετά από 5,5 λεπτά είχε οχτώ λάθη (13-4). Όταν όμως άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα, βρήκε “καθαρές” επιλογές στην επίθεση και όχι μόνο πλησίασε αλλά πήρε και το προβάδισμα χάρη σε ένα σερί 12-0 (13-16 στο 9').

 


Η ομάδα της Πάτρας όμως όπως στην πρώτη, έτσι και στη δεύτερη περίοδο δεν μπήκε καλά στο παρκέ. Το σερί που άρχισε να “χτίζει” η Στρασμπούρ προς το τέλος του δεκαλέπτου, έφτασε στο 13-2 για να προηγηθεί με οχτώ (26-18). Ο Προμηθέας όμως είχε απάντηση που ήταν περισσότερο από πειστική. Με ένα μεγάλο σερί 21-3, όμως μόνο ανέκτησε το προβάδισμα αλλά ξέφυγε και με 12 με το φινάλε του ημιχρόνου (29-41).

 


Έχοντας περιορίσει στο ελάχιστο τα λάθη του, τόσο στατιστικά όσο και τα τακτικά, ο Προμηθέας συνέχισε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση στην τρίτη περίοδο. Έτσι στα μισά της ήταν στο +14 (39-53). Η Στρασμπούρ μείωσε μέχρι τους επτά (51-58) ωστόσο στο φινάλε του δεκαλέπτου ο Προμηθέας είχε τον πρώτο λόγο για τη νίκη (51-59).

 


Επτά λεπτά πριν το τέλος, η αχαϊκή ομάδα είχε στα χέρια της και πάλι διψήφιο προβάδισμα (57-69) αλλά δύο λεπτά πριν το τέλος, η Στρασμπούρ παίζοντας όλα τα χαρτιά της (μεγαλύτερη σκληράδα στην άμυνα, κάποια “μεγάλα” σουτ αλλά και κάποια σφυρίγματα έδρας) ισοφάρισε στους 75 πόντους και προσπέρασε λίγο μετά όμως ο Γκίκας με το πρώτο του καλάθι έκανε το 77-78 στα 1:18 από το τέλος. Με βολές του Τραορέ και καλάθι του Γκριν, οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι προβάδισμα με 81-78, ο Κασελάκης δεν βρήκε τον στόχο, ακολούθησε αντιαθλητικό του Μέιερ και εκεί χάθηκαν οι τελευταίες ελπίδες του Προμηθέα.


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-16, 29-41, 51-59, 83-78

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Η ήττα δεν άξιζε στον σημερινό Προμηθέα που έδειξε τα δόντια του μέσα και από μία συγκλονιστική εμφάνιση του Ρίον Μπράουν που πήρε αναγκαστικά λίγες ανάσες -έπαιξε σχεδόν 38'- και τελείωσε το παιχνίδι με 30 πόντους, 2/2 βολές, 5/6 δίποντα, 6/10 τρίποντα, τέσσερα ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Ότι και να επιστράτευσε ο Βινσέντ Κολέ για τον περιορίσει, δεν έφερε αποτελέσματα για τη Στρασμπούρ.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Η διαφορά των 10 ριμπάουντ σε ένα ματς που κρίθηκε στα σημεία, έπαιξε τον ρόλο της. Οι Γάλλοι μάζεψαν 35 έναντι μόλις 25 του Προμηθέα που εκτέλεσε τις μισές βολές από την αντίπαλο του (14 έναντι 28). Άγγιξε πάντως τη μεγάλη νίκη αφού κατάφερε από τα οχτώ λάθη των πρώτων 5,5', να κάνει άλλα οχτώ στα υπόλοιπα 34,5'.

 


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπαλντίνι (Ιταλία), Ζαπόλσκι (Πολωνία), Τζέβτοβιτς (Σερβία).

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ