13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υπερήφανος Σλοβένος ο Ντόντσιτς

Ουδέποτε τέθηκε θέμα στο μυαλό του Λούκα Ντόντσιτς για μη συμμετοχή του στην Εθνική Σλοβενίας, κι ας ανδρώθηκε στην Ισπανία.

Ο 18άχρονος, γεννημένος στη Λιουμπλιάνα, γκαρντ μετακόμισε στη Μαδρίτη για χάρη της Ρεάλ σε ηλικία μόλις 13 ετών, ωστόσο ποτέ δεν σκέφτηκε να εκπροσωπήσει τους «φούριας ρόχας» σε εθνικό επίπεδο. «Δεν υπήρξε καμία εικασία αναφορικά με την εθνική ομάδα που θα παίξω. Ήμουν ανέκαθεν αποφασισμένος να παίξω για τη Σλοβενία. Είναι μια σημαντική ημέρα για την καριέρα μου. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα. Είναι μεγάλη μου τιμή να εκπροσωπώ την πατρίδα μου. Είμαι υπερήφανος», παραδέχθηκε με αφορμή την κλήση του στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του εν όψει του Ευρωμπάσκετ 2017.

Η Σλοβενία έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με την Ελλάδα και την «οικοδέσποινα» Φινλανδία, τη Γαλλία, την Πολωνία και την Ισλανδία. «Είμαι έτοιμος και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στα παιχνίδια προετοιμασίας. Πιστεύω κι ελπίζω πως θα κάνουμε κάτι καλό στο Ευρωμπάσκετ. Δεν σκέφτομαι το ρόλο μου, πιστεύω πως μπορώ να δώσω πολλά πράγματα στην Εθνική. Πρέπει πρώτα να κερδίσω τη θέση μου μέσα στην ομάδα. Θα προσπαθήσω να έχω σημαντικό ρόλο στο ρόστερ μας», συμπλήρωσε αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται εν όψει της «παρθενικής» συμμετοχής του στην Εθνική Ανδρών.

Αναφέρθηκε και στο συμπαίκτη του στη «βασίλισσα», Αμερικανό Άντονι Ράντολοφ, ο οποίος βρίσκεται στην προεπιλογή καλύπτοντας τη θέση του νατουραλιζέ: «Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης, ο οποίος θα μας δώσει πολλά. Θα μας δώσει μεγάλη βοήθεια και σίγουρα θα βοηθήσει και εμένα. Έχω μιλήσει μαζί του και μου έχει πει πως ήδη γνωρίζει αρκετά για την Σλοβενία. Βέβαια, δεν τον πιστεύω»!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ