21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τώρα είνα αργά…

Ο Άρης δικαιολόγησε την παρουσία του στο FIBA Europe Cup με μια καλή εμφάνιση και νίκη στο Αλεξάνδρειο επί της Ντνίπρο (86-61), η οποία πάντως τού είναι τελείως άχρηστη, διότι έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο Λάκι Τζόουνς και ο Γκάρι Μακ Γκι ήταν οι κορυφαίοι μιας σειράς διακριθέντων για τον Άρη, ο οποίος έπαιξε χωρίς τον Γκάρι Μπελ, που έμεινε εκτός λόγω ενός τραυματισμού του στον ώμο.

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο ο Άρης επέβαλε πλήρως το ρυθμό του, εκμεταλλευόμενος την καλή άμυνά του, που ανάγκαζε τους παίκτες της Ντνίπρο να σουτάρουν... τούβλα από την περιφέρεια. Ο Λάκι Τζόουνς ξεκίνησε ζεστός και τράβηξε το σκοράρισμα στην πρώτη περίοδο, στο τέλος της οποίας οι "κίτρινοι" είχαν ήδη προηγηθεί με νταμπλ σκορ (24-12). 

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου το σκορ έγινε 29-13 και με τον Νταλό να κάνει καλή δουλειά στην οργάνωση του παχνιδιού ο Άρης δεν κινδύνευε, καθώς η άμυνά του εξακολουθούσε να είναι αποτελεσματική. Προς το τέλος του ημιχρόνου με αφετηρία την πολύ καλή παρουσία του Μακ Γκι μέσα στην ρακέτα κι ένα τρίποντο του Τζόουνς, ο Άρης κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά στους 19 πόντους (43-24) λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, το οποίο έληξε τελικά με 43-26.

Με δυο τρίποντα του Γιώργου Αγγέλου κι άλλο ένα του Νταλό, ο Άρης ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (52-28) και συνέχισε να ελέγχει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τον αγώνα. Ο Μακ Γκι συνέχισε την πολύ καλή δουλειά μέσα στις ρακέτες, οι περιφερειακοί σούταραν με καλά ποσοστά και η διαφορά άγγιξε δύο φορές τους 27 πόντους (66-39 και 71-44) για να λήξει το τρίτο δεκάλεπτο με 75-52.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην τελευταία περίοδο, άλλωστε η Ντνίπρο δεν είχε τη δυνατότητα να απειλήσει τον Άρη, αφού δεν μπορούσε να παίξει άμυνα. Έτσι οι "κίτρινοι" διατήρησαν χωρίς να φορτσάρουν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους και έφτασαν σε μια άνετη νίκη.

Η ΣΠΙΘΑ: Την έβαλε ο Λάκι Τζόουνς με το εκρηκτικό του ξεκίνημα. Αυτός τράβηξε το σκοράρισμα για τον Άρη στα πρώτα λεπτά, χάρη σε αυτόν δημιουργήθηκε η διψήφια διαφορά στην πρώτη περίοδο, που αποτέλεσε τη βάση για την εύκολη επικράτηση στη συνέχεια. Τελικά ήταν και ο πρώτος σκόρερ του Άρη με 19 πόντους.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 50% στα σουτ εντός παιδιάς, 13 επιθετικα ριμπάουντ και 22 ασίστ ο Άρης έκανε μάλλον το καλύτερο επιθετικά παιχνίδι του για φέτος. Αν έλειπαν και τα 18 λάθη...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ