14.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Τρένο» η Μπαρτσελόνα με οδηγό τον Μίροτιτς

Με τον Μίροτιτς να είναι «διαστημικός» η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 96-73 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» και συνέχισε να βρίσκεται στην κορυφή της Euroleague μετά από 10 αγωνιστικές με ρεκόρ 8-2.

Κλειστό ματς που χαρακτηρίστηκε από την αστοχία της Μακάμπι και τα «κέφια» του Νίκολα Μίροτιτς ήταν αυτό στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά στη συνέχεια οι Ισραηλινοί βρήκαν ρυθμό και λύσεις και τα πράγματα άλλαξαν. Με τον Τζον Ντι Μπαρτολομέο να σηκώνει το βάρος της επίθεσης «πυροβολώντας» από τα 6,75 μ. η Μακάμπι πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 46-43 και το ματς «μύριζε» ντέρμπι στο δεύτερο μέρος αλλά η Μπαρτσελόνα έχει άλλη... άποψη.

Όλη η τρίτη περίοδος αποτέλεσε ένα μακράς διάρκειας «ξέσπασμα» της Μπαρτσελόνα με τον Μίροτιτς να είναι ασταμάτητος σε άμυνα και επίθεση και τον Κόρι Χίγκινς (15 π.) με τον Άλεξ Αρμπρίνες (12 π.) να συμπληρώνουν το παζλ της επιτυχίας μετατρέποντας το -3 σε +8 (74-66). Τάιλερ Ντόρσεϊ (15 π.) και Σκοτ Ουίλμπεκιν (11 π.) προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να σώσουν την ομάδα τους αφού η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να «τρέχουν» ένα επιμέρους 15-2 και τη σεμνή τελετή να λαμβάνει ουσιαστικά τέλος από νωρίς. 

Με αυτή τη νίκη οι Καταλανοί βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 8-2 παραμένοντας στην κορυφή της Euroleague, ισόβαθμοι με την Αρμάνι Μιλάνο και την Αναντολού Εφές, ενώ η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου υπέστη τη δεύτερη σερί ήττα της και έχει πλέον ρεκόρ 6-4 ισοβαθμώντας με τον Παναθηναϊκό μεταξύ άλλων στην 5η θέση της βαθμολογίας.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν καταπληκτικός κάνοντας τα πάντα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Σερβο-Ισπανός φόργουορντ σημείωσε «double-double» πετυχαίνοντας 25 πόντους και μαζεύοντας 14 ριμπάουντ ενώ είχε ακόμα 2 ασίστ 1 κλέψιμο όντας ορόσημο για την ομάδα του σε μία βραδιά που η Μπαρτσελόνα είχε συνολικά τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.  

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα μόλις λάθος υπέπεσε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα τη στιγμή που έκλεισε το πρώτο μέρος με εννιά! Η Μακάμπι από την πλευρά της είχε 16 λάθη ενώ ταυτόχρονα σούταρε πολύ άσχημα από τα 6,75 μ. επιμένοντας μάλιστα σε αυτόν τον τρόπο επίθεση αφού δοκίμασε 29 τρίποντα ευστοχώντας μόνο σε 9 σε μία τραγική βραδιά. 

Διαβάστε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ