20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φιάσκο… του ποδαριού που διαλύει το πρωτάθλημα

Οταν συγκαλείς έκτακτη σύσκεψη των φορέων και των αντιμαχόμενων παρατάξεων βράδυ Παρασκευής παραμονές του επίμαχου αγώνα για υπόθεση που σέρνεται κανα μήνα, δύο είναι τα τινά. Η έχεις βρει την λύση και το κάνεις πανηγυρικό ή ρίχνεις την τελευταία ζαριά του απελπισμένου  μπας και σου κάτσει.


Είναι πέρα από κάθε διαπραγματευτική και διπλωματική λογική και συνήθεια, να συγκαλείται τέτοια σύσκεψη χωρίς, αν όχι να έχει προϋπάρξει συμφωνία, τουλάχιστον να έχει υπάρξει καλή προεργασία. Είναι κατόρθωμα αυτό που έγινε στο Υπουργείο. Και είναι χωρίς επιστροφή η εικόνα διάλυση που βγήκε με τον πλέον βροντερό τρόπο. Με τους ιδοκτήτες των δύο μεγαλύτερων ομάδων να πλακώνονται μέσα στο Υπουργείο σε σύσκεψη για... να λύσουν τα προβλήματα. Και έξω απ' αυτό, κατά την αποχώρηση, για να μην μείνουν αμφιβολίες.

Θα κλείσει λέει το φύλλο αγώνα στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ. Μπράβο. Θρίαμβος. Μην κλείσει όμως και το πρωτάθλημα ολόκληρο. Δηλαδή ποιός νοήμων άνθρωπος μπορεί να σκεφτεί τρόπο να τελειώσει; Ποιος μπορεί να καταλάβει τι δουλειά είχε σε αυτή την σύσκεψη ο Μάκης Αγγελόπουλος; Πάντα και παντού να βρίσκεται ο άνθρωπος που τα σκάει χοντρά και έχει οδηγήσει σε νέα μεγαλεία την ΑΕΚ, το δικαιούται και ως πρόσωπο και ως σύλλογος, αλλά εκεί δεν είχε δουλειά.


Τι ήταν τελικά αυτή η σύσκεψη; Να βρεθεί λύση για το ντέρμπι ή να φτιάξουμε το μπάσκετ; Πώς γίνεται να άρχισαν να την μαθαίνουν οι προσκεκλημένοι στις πέντε το απόγευμα; Αστεία πράγματα, ασόβαρα. Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος έψαχνε απεγνωσμένα τις τελευταίες μέρες τρόπο να φύγει η καυτή πατάτα από τα χέρια του. Μόνο που τελικά του σκάει στα χέρια. Δεν φταίει για το πώς άρχισε το πρόβλημα, αλλά είναι ο πρόεδρος. Επί δικής του θητείας το πρωτάθλημα πάει να τιναχτεί στον αέρα κι αυτό δεν αλλάζει.

«Εμείς είμαστε οι μούλοι», έλεγε αγανακτισμένος ένας άλλος πρόεδρος όταν άρχισε να μαθεύεται ότι υπήρχαν και.. γκεστ προσκλήσεις πέραν των άμεσα εμπλεκόμενων. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος έχει σηκώσει πρώτος το λάβαρο αλλά έχει πολύ κόσμο στο ίδιο μήκος. Οταν ξαναβρεθούν στον ΕΣΑΚΕ θα έχει την πλάκα του. Αν ξαναβρεθούν.


Αυτή η πρωτοβουλία - φιάσκο θα μείνει στην ιστορία. Πιθανότατα και η αποψινή βραδιά αφού πλέον τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Οχι ότι δεν το είχαμε καταλάβει, αλλά να μπαίνει η σφραγίδα σε Υπουργείο, είναι κάτι... πρωτοποριακό.
 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ