21.8 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Το πρωτάθλημα… (ξανα)αρχίζει

Κάθε φορά που ζεις κάτι σου φαίνεται πρωτόγνωρο, ακόμα κι αν έχεις ξαναζήσει παρόμοιες καταστάσεις αφού το παρελθόν σταδιακά ατονεί. Ακόμα λοιπόν και να μην είναι πρωτόγνωρα, τα φετινά έχουν την πλάκα τους αφού με τέσσερις αγωνιστικές να έχουν ήδη τρέξει στο πρωτάθλημα, μπορεί κάποιος να πει ότι μετά την διακοπή του κυπέλλου το πρωτάθλημα θα… ξαναρχίσει.

Ούτε καν όλα τα δάχτυλα του ενός χεριού δεν θα χρειαστούν για να μετρηθούν οι ομάδες που δεν έχουν ουσιαστικό λόγο να αλλάξουν κάτι. Είτε σε πρόσωπα, είτε σε παρουσία, φιλοσοφία, προσέγγιση. Το Περιστέρι πρώτο και καλύτερο, ο Χολαργός επίσης, λογικά και ο Ηφαιστος. Οι άλλοι, όρεξη να ‘χουμε να βλέπουμε.

Οι δύο έτεροι των αήττητων, που φυσιολογικά έτσι θα παραμείνουν μέχρι να παίξουν μεταξύ τους που δεν αργεί κι αυτό και μάλιστα σε… ποσότητα αφού είναι κοντά Ελλάδα και Ευρωλίγκα, έχουν τα θεματάκια τους. Ο Παναθηναϊκός τα έχει βγάλει στην Ευρώπη δις και οι μουρμούρες που έχουν ακουστεί μάλλον ξεπερνούν την λογική για τέτοια εποχή και για την σημασία των αποτελεσμάτων.

Ο Ολυμπιακός τα έχει βγάλει ακόμα πιο ανώδυνα. Μια ήττα στην Ευρώπη όταν έχει κάνει δυο τέτοια διπλά δεν λέει κάτι, ενώ στην Ελλάδα δεν την πλήρωσε. Στην Χαλκίδα ουσιαστικά, αφού χθες δεν κινδύνευσε κιόλας. Κι εκεί όμως υπάρχει ερωτηματικό. Κυρίως για το αν τα πρόσωπα θα παραμείνουν τα ίδια επί μακρώ. Η αν θα υπάρξει έστω μια προσθήκη να δώσει μεγαλύτερη άνεση.

Στον ΠΑΟΚ λογικά μία προσθήκη, αλλαγή για να το πούμε πιο σωστά, δύσκολα θα φτάσει. Κάτι δεν έχει βγει εκεί κι επειδή δεν βγαίνει σε διάρκεια προμηνύεται ανακάτεμα της τράπουλας. Το καλό… κακό γι’ αυτούς είναι ότι και φέτος έχουν την ησυχία τους. Ελάχιστοι ασχολούνται οπότε μέχρι να τους θυμηθούν, θα την έχουν βρει την άκρη.

Ο Προμηθέας είχε ένα δεδομένο θέμα να αντιμετωπίσει, τα διπλά ματς. Ο Γιατράς με τον αυθορμητισμό του τα περιέγραψε αφοπλιστικά πριν λίγες μέρες. Αλλά ταυτόχρονα το δούλεψε και την βρίσκει την άκρη. Ομάδα που έχει την πολυτέλεια να έχει παρκαρισμένο των 80 χιλιάδων δολαρίων και να ψάχνει με την άνεσή της αν, πότε και πώς θα τον αλλάξει, θα στρώσει όσες υποχρεώσεις και να έχει.

Η ΑΕΚ πάλι, πήρε παίκτες, ξόδεψε χρήμα και τα κενά της υπάρχουν. Σαν να έχουν μια κρίση ταυτότητας ορισμένοι δείχνουν. Μην είμαι σέντερ, μην είμαι φόργουορντ, μην είμαι κάτι ενδιάμεσο και δεν ξέρω τελικά τι είμαι; Και ρωτώντας και αναρωτώντας, έβλεπαν τον Ελις να χορεύει και το ματς να χάνεται. Μυρίζει αλλαγή κι εκεί, τώρα κοντός θα είναι, ψηλός θα είναι, για να συνεχίσουμε το παιχνίδι των ερωτήσεων…

Το Λαύριο έχει αποκτήσει πια τα αντανακλαστικά να περνάει δυσκολίες, βρήκε μπόσικο τον Πανιώνιο και τον ισοπέδωσε, προχωράει ψύχραιμα αλλά έχει δρόμο ακόμα για να θυμίσει κάτι από το περσινό. Πάνω  - κάτω την ίδια κατάσταση βιώνει και ο Κολοσσός, ο Γκιμπς θα του δώσει πράγματα, οι πρώτης γραμμής παίκτες αυξήθηκαν κατά έναν, τα προβλήματα υπάρχουν όχι σε βαθμό πανικού πάντως.

Και πάμε στα ζόρικα… Η Κύμη έφαγε δυνατό χαστούκι από το Περιστέρι. Και το κακό είναι ότι αυτό μοιάζει πιο κοντά στην πραγματικότητα από το παρά λίγο θαύμα με τον Ολυμπιακό. Εκεί πέρυσι ήταν η ομάδα – ορισμός του αλλάζω την μοίρα μου με μια μεταγραφή. Φέτος, λέγεται ότι θα κάνουν δύο. Αμεσα. Ξένους. Κακό είναι να έχεις προβλήματα, καλό είναι να τα αναγνωρίζεις και να σπεύδεις να τα διορθώσεις.

Το Ρέθυμνο έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, αλλά για να μην του τα… απειλήσει και κανείς μελλοντικά πάει να μεγαλώσει. Το φύγε εσύ – έλα εσύ συνεχίζεται, ο Τζόνσον που μπαίνει άμεσα στην ομάδα είναι πολύ καλός αλλά και αρκετά ιδιόρρυθμος, κατά πώς λένε… κομψά στην Ελευσίνα που τον θυμούνται. Κάπως έτσι γίνεται η τέταρτη αλλαγή από τους αρχικά ανακοινωθέντες, έρχεται και η πέμπτη οσονούπω.  Αυτές δεν είναι διορθώσεις, αυτή είναι… νέα είσοδος ομάδας στο πρωτάθλημα.

Οπου νέα είσοδος, μας προέκυψε και στον Πανιώνιο. Ο Χριστοδουλόπουλος που συμφώνησε με τον Αλευρογιάννη, τσακώθηκε στην γενική συνέλευση και έφυγε για να μείνει ο Αλευρογιάννης, επέστρεψε ξανασυμφωνώντας με τον Αλευρογιάννη, και ωθώντας στην έξοδο αυτούς με τους οποίους είχε τσακωθεί στην συνέλευση αλλά μετά τα βρήκαν με τον Αλευρογιάννη και έκαναν επιτροπή μαζί του… Το θέμα μπορείς να το δεις αστείο, μπορείς και πολύ σοβαρό. Για την ώρα, υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις που κυκλοφορούν στην Νέα Σμύρνη. Για δύο αλλαγές ξένων και δύο προσθήκες Ελλήνων.

Για μάχη παραμονής μιλάει ο νέος επενδυτής. Τον οποίον παρεμπιπτόντως κάποιοι περιμένουν να εμφανιστεί στον ΕΣΑΚΕ, για να τον ρωτήσουν αν ξέρει τίποτα για κάτι φέσια των Τρικάλων προς τους διαιτητές από πέρυσι, τα οποία μοιράστηκαν αυτοί οι κάποιοι φέτος για να κλείσει η υπόθεση. Αν και όπως είχε πει, ένα πέρασμα έκανε από εκεί κι έφυγε, οπότε μάλλον του επενδυτή Φρυδά  θα ήταν τα υπόλοιπα.

Κάτι για προσθήκη ακούγεται, μεταξύ πολλών άλλων που ακούγονται, στον επιεικώς αλλοπρόσαλλο Αρη. Ξένου μάλιστα, παρά την απαγόρευση. Κάποιος από τους εντός επιτρεπτών ορίων έχει βρεθεί διαθέσιμος και ο Αγγέλου ψάχνεται. Γενικά ψάχνονται στον Αρη, μία έτσι, μία γιουβέτσι. Η χρονιά θα είναι περιπέτεια, ο Γουλιέλμος έφαγε πόρτα και για τα λεφτά που πήγε να τσιμπήσει από την τηλεόραση με κριτήριο το... ονόρε και τα λουριά είναι σφιγμένα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ