20.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το Λαύριο θέλει Ευρώπη, αλλά όχι Eurocup!

Η έκτη θέση που κατέλαβε στο πρωτάθλημα το Λαύριο άνοιξε την όρεξη των ανθρώπων της ομάδας, που  βλέπουν με καλό μάτι την προοπτική να παίξουν σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση του χρόνου. Όχι πάντως στο Eurocup, όπως γράφουν οι Σέρβοι!

Η ιστοσελίδα zurnal.rs αναφέρει πως ανάμεσα στις 19 από τις 24 ομάδες που έχουν οριστικοποιήσει τη συμμετοχή τους στο Eurocup του χρόνου είναι και το Λαύριο. Και εκτός της ελληνικής ομάδας είναι και οι Μονακό, Λούντβιγκσμπουργκ, Μπάνβιτ, που αγωνίστηκαν φέτος στο BCL. 

Παρ' όλα αυτά, φαίνεται πως το δημοσίευμα δεν έχει και τόσο καλή πληροφόρηση, διότι στο Λαύριο, με το που ήρθε σε γνώση τους, άρχισαν τις διαψεύσεις μετρά βδελυγμίας. Υποχρεώθηκαν δε να εκδώσουν και μια λιτή, πλην κατηγορηματική ανακοίνωση, που αναφέρει τα εξής: 

"Η ΚΑΕ Λαύριο MEGABOLT ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα συμμετοχής της στο Eurocup".

Από την ανακοίνωση γίνεται σαφές πως η διάψευση αφορά μόνο το Eurocup. Διότι στο Λαύριο λένε ότι θα ήθελαν να πάρει μέρος η ομάδα του χρόνου σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, αν αυτό ήταν εφικτό. Στο BCL, πάντως, δεν μπορούν εκ πρώτης όψεως να παίξουν, καθώς τις τρεις θέσεις της Ελλάδας έχουν καπαρώσει η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Προμηθέας. Εκτός εάν η ΑΕΚ παίξει ως κάτοχος του τροπαίου και αδειάσει μία ακόμα θέση για τη χώρα μας, την οποία θα πάρει το Λαύριο ως πρώτη επιλαχούσα ομάδα. Ή εκτός εάν το Λαύριο πάρει wild card. Από εκεί και πέρα, βέβαια, υπάρχει και το FIBA Europe Cup, στο οποίο η Ελλάδα δεν είχε εκπρόσωπο τα τελευταία χρόνια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ