21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το απολαμβάνουν και φαίνεται

Ξεκινώντας από τα αυτονόητα, η νίκη του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη θα είναι πραγματικά μεγάλη εάν κλείσει τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 10-5, επικρατήσει δηλαδή κόντρα σε Γκράν Κανάρια αύριο βράδυ στο ΣΕΦ και την επόμενη αγωνιστική στην Πόλη επί της Νταρουσάφακα.


Επίσης παρά το βάρος της φανέλας, της Μπαρτσελόνα, που είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες, η Εφές Αναντολού (κυρίως) και η Αρμάνι Μιλάνου δείχνουν βάση ποιότητας και εικόνας ως τώρα ώς οι βασικές ανταγωνίστριες ομάδες για το πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.
Ουσιαστικά μάλιστα αναφερόμαστε για την 4η και 5η θέση δεδομένου ότι η…Αγία Τριάδα, Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ δείχνει – και είναι σε βάθος χρόνου – ακλόνητη.


Αν κάποιος τολμήσει (“Μακριά από εμάς” θα πει με έμφαση ο Ντέηβιντ Μπλάτ) να κοιτάξει δε και λίγο πιο μακριά το πρόγραμμα, με τα δύο πρώτα παιχνίδια του δευτέρου γύρου, που είναι μεν με καλές ομάδες (Παναθηναϊκός και Μπασκόνια) αλλά στο ΣΕΦ, την ίδια ώρα που η μόλις μια νίκη πιο πάνω (4η) Εφές θα έχει ταξιδέψει σε Μόσχα και Βαρκελώνη, μπορεί να φανταστεί ακόμα πιο ψηλά τον Ολυμπιακό.
Είπαμε όμως το δύσκολο παιχνίδι είναι το αυριανό με την Γκράν Κανάρια, πιο επικίνδυνο από αυτό στη Βαρκελώνη που ήταν αυτονότητο ότι οι παίκτες των Ερυθρολεύκων θα άγγιζαν προσήλωση και συγκέντρωση άνω του 90%.

Δύο στοιχεία, κατά την ταπεινή μας άποψη, ήταν τα σημαντικότερα από την παράσταση στο Παλάου Μπλαουγκράνα και αυτό δεν είχε να κάνει με τον εκπληκτικό (για άλλη μια φορά εφέτος, αλλά εδώ πρόκειται για το κορυφαίο του παιχνίδι στη σεζόν) Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Το πρώτο είναι το γεγονός ότι ίσως για πρώτη φορά εφέτος σε τόσο μεγάλο βαθμό, ο Ντέηβιντ Μπλάτ πάντρεψε το παρελθόν (στιβαρή άμυνα με προσήλωση στο…στραγγαλισμό του αντιπάλου με τρομερή αλληλοκάλυψη και απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ) με το παρόν και το μέλλον καθώς ενώ έπαιξε στα μετόπισθεν με συνταγή αλά..Σφαιρόπουλου έβαλε τις δικές του πινελιές στην επίθεση που ήταν ελεγχόμενα γρήγορη (χωρίς δηλαδή να εκβιάσει το λάθος) αλλά και με εξαιρετική κίνηση των παικτών ακόμα και χωρίς τη μπάλα. Κάτι που εξαργυρώθηκε κυρίως - σε πόντους - στο εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο καθώς στο πρώτο ημίχρονο χανόταν το ένα λέι απ μετά το άλλο. 


Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι οι παίκτες των Πειραιωτών απολαμβάνουν αυτή τη νέα σελίδα και δεν το κρύβουν ιδιαίτερα οι παλιοσειρές.
Με τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη να ανέβαζει ένα απολαυστικό insta story με τον ίδιο και τους συμπαίκτες του στον ρόλο του... Profesor και του Berlin στο Casa de Papel επηρεασμένο από το εντυπωσιακό κορεό στον αγώνα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού με τη Μίλαν!
Απλά ο Kill Bill είχε κάνει καλό φωτομοντάζ στα κεφάλια των συμπαικτών και των δικών του, αλλά ξέχασε να αλλάξει λίγο το τρόπαιο του Γιουρόπα Λίγκ με της Ευρωλίγκας.


Η δε φωτογραφία που ανέβασε από τα αποδυτήρια με τον τίτλο: «ΟΜΑΔΑ» είχε κεντρικό πρωταγωνιστική τον Πρίντεζη (τη γλύτωσε φθηνά με τον τραυματισμό του) και γύρω του πολλούς συμπαίκτες του.
Το κέφι για αυτό που κάνουν ξεχειλίζει και φαίνεται χωρίς να χρειαστεί να τονώσει το κέφι ο μέτρ του είδους, Γιώργος Μπόγρης που παρεπιμπτόντως κάλυψε άψογα τον Μιλουτίνοφ προσφέροντάς του ποιοτικές ανάσες χωρίς άγχος.

Οι τρείς σέντερ της Μπάρτσα (Σεραφέν, Πούστοβι και Τόμιτς) είχαν όλοι μαζί 8 πόντους και 6 ριμπάουντ, όταν ο Νίκολα έκανε ένα ιστορικό ντάμπλ (ρεκόρ καριέρας) με 18 πόντους και 14 ριμπάουντ.
Την ίδια ώρα που ο Ζακ ΛεΝτέι (συνεχόμενα σε αγωνιστική άνοδο και προσαρμογή) έδωσε ρεσιτάλ στην άμυνα και θα το έκανε και στην επίθεση αν δεν «κόλλαγε» για ένα πεντάλεπτο όπου έκανε 2-3 φορές βήματα και λάθη.

Επίσης ο «εδράκιας» Ουίλιαμς-Γκός έκανε το καλύτερό του παιχνίδι μακριά από το ΣΕΦ.
Ολα αυτά όμως για τον Ολυμπιακό δεν θα έχουν την ίδια βαρύτητα αν δεν πάρει και τα δύο επόμενα ροζ φύλλα σε πρώτη φάση, αρχής γενομένης από αύριο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ