17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τι θα κάνεις το καλοκαίρι, Γιώργο;

Ο Γιώργος Παπαγιάννης βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα μετά από την πρώτη του γνωριμία με το ΝΒΑ. Μια χρονιά προσαρμογής ουσιαστικά, για τον Έλληνα που βρέθηκε πιο ψηλά από οποιονδήποτε άλλον στο ντραφτ. Με λίγο Σακραμέντο Κινγκς και λίγο Ρένο Μπίγκχορνς (ΝΒDL). Οι «βασιλιάδες» έκαναν τον απολογισμό τους, αλλά και τα... πλάνα τους για το καλοκαίρι που έρχεται για τους... νέους. Ανάμεσά τους και για τον Έλληνα σέντερ και την Εθνική Ανδρών.

Μια πρώτη ματιά στους αριθμούς...

Papagiannis

G

MP/G

PTS/G

FG%

TRB/G

AST/G

BLK/G

STL/G

Pre All Star

4

4.4

1.5

75%

1.3

0.0

0.3

0.0

Post All Star

18

18.7

6.6

54.1%

4.5

1.1

0.9

0.2

...και συνέχεια με τα όσα έχει να πει ο ίδιος ο Παπαγιάννης για τις αλλαγές που βίωσε φέτος στο ΝΒΑ στο σώμα του, αλλά και αυτές που θα πρέπει να ακολουθήσουν: «Πρέπει να δυναμώσω, να γίνω πιο γρήγορος, πιο εκρηκτικός. Θα δουλέψω στο ποστ και στο σουτ από μέση απόσταση. Θα προσπαθήσω να βελτιωθώ σε κάθε τομέα, όσο να είμαι έτοιμο και καλύτερος την επόμενη χρονιά».

Όπως αναφέρουν στο επίσημο σάιτ τους «ο Παπαγιάννης εκτός από το summer league των Κινγκς στο Λας Βέγκας, θα έχει την τιμή να εκπροσωπήσει και τη χώρα του στο Ευρωμπάσκετ 2017, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να παραιτηθεί του ελεύθερου χρόνου του». Με τον ίδιο να προσθέτει: «Δεν θα υπάρξει ξεκούραση. Πρέπει να παίξω καλά στο summer league, πρέπει να παίξω καλά με την Εθνική Ομάδα. Μέσα από αυτά θα είμαι έτοιμος για την επόμενη χρονιά».

Ο Παπαγιάννης έχασε 15 κιλά από τότε που μπήκε στο ΝΒΑ, σύμφωνα με την Sacramento Bee, και ανυπομονεί να δουλέψει τόσο με τους προπονητές στις ΗΠΑ, όσο και στην Ελλάδα: «Σίγουρα θα πρέπει να χάσω κι άλλα κιλά, γύρω στα πέντε, γιατί το σύγχρονο μπάσκετ είναι γρήγορο. Και παράλληλα, όσο χάνω τα κιλά, θα προσπαθήσω και να δυναμώσω. Θα είναι δύσκολο το ξέρω, αλλά θα έχω χρόνο να τα κάνω όλα αυτά».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ