19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα μηνύματα του Ηλία, η στήριξη του Μάκη

Στις πρώτες προγραμματικές δηλώσεις του ως προπονητής της ΑΕΚ ο Ηλίας Παπαθεοδώρου εξέπεμψε δύο ξεκάθαρα μηνύματα όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θέλει να στήσει την ομάδα. 

Μήνυμα 1ο: "Να δημιουργήσει η ομάδα έναν κορμό Ελλήνων παικτών". 

Για να σταθεί μια ομάδα στην Basket League και να αποφύγει τον υποβιβασμό, αρκεί να έχει 5-6 καλούς ξένους. Για να πρωταγωνιστήσει χρειάζεται να έχει καλούς Έλληνες. Το απέδειξαν τις δύο προηγούμενες δεκαετίες ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, που στήριξαν τις επιτυχίες τους στην Ευρωλίγκα στους καλούς Έλληνες που είχαν, το απέδειξε και η ΑΕΚ των αρχών της δεκαετίας του 2000, οπότε διέπρεψε επειδή είχε δημιουργήσει έναν εξαιρετικό κορμό Ελλήνων. 

Επειδή, λοιπόν, η σημερινή ΑΕΚ έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις, πρέπει να χτίσει γύρω από καλούς Έλληνες καλαθοσφαιριστές. Αυτή τη στιγμή, όπως σωστά επεσήμανε ο Παπαθεοδώρου, έχει δύο συμβόλαια έμπειρων Ελλήνων (Σάκοτα, Λαρεντζάκης) και τους νεαρούς (Μωραΐτης, Τσαλμπούρης, Ρογκαβόπουλος, Αγραβάνης, Χατζηδάκης), οι οποίοι πρέπει να περάσουν από μια διαδικασία αξιολόγησης για να φανεί ποιοι μπορεί να βοηθήσουν και ποιοι όχι.

Σε κάθε περίπτωση, θα κινηθεί αυτό το καλοκαίρι για την απόκτηση κάποιων Ελλήνων ώστε να επιχειρήσει τη δημιουργία του κορμού που οραματίζεται ο Παπαθεοδώρου. Η δεξαμενή, όμως, δεν έχει πολλά... ψάρια, οι επιλογές δεν είναι πολλές.

Περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσε να κοιτάξει η ΑΕΚ είναι οι:

Μιχάλης Λούντζης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Αμφότεροι τελείωσαν τη σεζόν με το Λαύριο, που μάλλον πέφτει, οπότε δεν θα συνεχίσουν εκεί. Αμφότεροι επίσης έχουν δουλέψει με τον Παπαθεοδώρου στις "μικρές" εθνικές και είναι πουλέν του. Ο Χαραλαμπόπουλος είναι ελεύθερος. Ο Λούντζης έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, ενώ είναι τραυματίας στο γόνατο και απ' ό,τι φαίνεται δεν θα είναι έτοιμος στο ξεκίνημα των επίσημων αγώνων.

Χρήστος Σαλούστρος, Νίκος Γκίκας, Μιχάλης Τσαϊρέλης. Τα συμβόλαια και των τριών με τον Προμηθέα λήγουν, οπότε η ΑΕΚ μπορεί να εξετάσει τις περιπτώσεις τους.

Λευτέρης Μποχωρίδης. Έχει option να φύγει από το συμβόλαιό του με τον Άρη με μια πολύ μικρή αποζημίωση, οπότε είναι δυνητικά κι αυτός ένας στόχος που μπορεί να βάλει η ΑΕΚ.

Λίνος Χρυσικόπουλος. Έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, αλλά λέγεται ότι δεν θέλει να μείνει άλλο στον "δικέφαλο του Βορρά". Τον ξέρει άριστα ο Παπαθεοδώρου.

Στόχοι για την ΑΕΚ θα μπορούσαν να αποτελέσουν και οι Αντώνης Κόνιαρης του ΠΑΟΚ και Δημήτρης Κακλαμανάκης του Λαυρίου, αλλά λέγεται ότι αμφότεροι βρίσκονται πολύ κοντά στον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάντα ο Νίκος Ζήσης και ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Για τον πρώτο θεωρείται βέβαιο πως η ΑΕΚ θα κάνει την κίνησή της και την προσπάθεια να τον πείσει να επιστρέψει. Για τον δεύτερο υπάρχει θετική εισήγηση προς τον Παπαθεοδώρου για να ανανεωθεί το συμβόλαιό του, που λήγει στις 30 του μήνα.

Μήνυμα 2ο: "Θέλουμε παίκτες που θέλουν να παίζουν στην ΑΕΚ. Θα προτιμήσω έναν λιγότερο ποιοτικό παίκτη, που θα θέλει να έρθει πολύ στην ομάδα, από έναν πολύ ποιοτικό παίκτη που θα βλέπει την ΑΕΚ σαν να μην υπάρχει μεγάλο κίνητρο".

Αυτό είναι ένα μήνυμα που στέλνει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου προς πάσα κατεύθυνση. Όχι μόνο προς παίκτες που θα αποτελέσουν μεταγραφικούς στόχους της ΑΕΚ, αλλά και προς παίκτες που ανήκουν στην ΑΕΚ και αισθάνονται ενδεχομένως ότι έχουν έλλειψη κινήτρου. Όλοι θα κριθούν πρωτίστως από την επιθυμία τους να φορέσουν την κιτρινόμαυρη φανέλα με τον δικέφαλο.

Η έμπρακτη στήριξη από τον Μάκη Αγγελόπουλο

Η παρουσίαση του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε μία ιδιαιτερότητα σε σχέση με τις παρουσιάσεις των προκατόχων του από την ημέρα που ο Μάκης Αγγελόπουλος ανέλαβε τα ηνία της ΑΕΚ. Για πρώτη φορά ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ήταν παρών! Δεν είχε παρουσιάσει κανέναν άλλον προπονητή στο παρελθόν.

Είχε λόγο, όμως, που ήταν παρών. Η έντονη αμφισβήτηση από την Original της επιλογής Παπαθεοδώρου ανάγκασε τον Μάκη Αγγελόπουλο να βρει πειστικό τρόπο για να υπερασπιστεί την απόφασή του να προσλάβει αυτόν τον προπονητή. Δεν περιορίστηκε λοιπόν στη γραπτή δήλωσή του την περασμένη Τρίτη, αλλά επέλεξε να καθήσει στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου της Παρασκευής μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Χάρη Κουτά, έχοντας στη μέση τον Έλληνα τεχνικό.

Λίγο νωρίτερα, μάλιστα, πήρε μαζί του 10 εκπροσώπους του συνδέσμου των οργανωμένων οπαδών, που περίμεναν έξω από την αίθουσα Τύπου, μπήκε μαζί τους στο γραφείο του Παπαθεοδώρου στο ΟΑΚΑ και όλοι τους είχαν μια σύντομη κουβέντα περίπου δέκα λεπτών.

Ανεξάρτητα από το ποια στάση θα κρατήσουν τελικά οι οργανωμένοι οπαδοί, είναι απολύτως σαφές πια ότι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου απολαμβάνει της πλήρους στήριξης της διοίκησης. Κι είναι καλό που αυτό ξεκαθαρίστηκε από πολύ νωρίς...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ