14.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τέλος ο Μπαρτζώκας, ανέλαβε ο Κουρτινάιτις

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Χίμκι αποτελεί και επίσημα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τους Ρώσους να ανακοινώνουν την αντικατάστασή του με το Ρίμας Κουρτινάιτις.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν, με τον 53χρονο τεχνικό να απομακρύνεται από την άκρη του πάγκου του ρωσικού συγκροτήματος, δίνοντας τη… σκυτάλη στον 58άχρονο συνάδερφό του, ο οποίος ήταν στην ομάδα και στο παρελθόν (2011-2016). Ο Έλληνας προπονητής πλήρωσε το… μάρμαρο για τα μέχρι στιγμής άσχημα αποτελέσματα, με το γενικό διευθυντή Πάβελ Αστάκχοφ να τον ευχαριστεί για το έργο του. «Εκτιμούμε τη συμβολή του στην ανάπτυξη του συλλόγου. Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της ομάδας δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της διοίκησης, των χορηγών και των φιλάθλων μας. Κατανοούμε ξεκάθαρα πως τα προβλήματα δεν περιορίζονται στο ρόλο και τις ενέργειες του κόουτς, αλλά για να μην αφήσουμε την κατάσταση εκτός ελέγχου και να δώσουμε νέα πνοή στην ομάδα πήραμε αυτή τη σκληρή απόφαση. Είμαστε βέβαιοι πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα συνεχίσει την επιτυχημένη καριέρα του. Θα παραμείνει πάντα μέλος της μεγάλης οικογένειας της Χίμκι», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποχωρεί από την ομάδα της Μόσχας με ρεκόρ 52-43. Ο Ρίμας Κουρτινάιτις, που αποφασίστηκε να τον αντικαταστήσει, κέρδισε στο παρελθόν με τη Χίμκι τον τίτλο στη VTB League (2011) και το Eurocup (2012 και 2015). «Ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση να αλλάξουμε προπονητή στα μέσα της σεζόν, ωστόσο η κατάσταση στην ομάδα απαιτούσε την αλλαγή. Οι πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία μας συνδέονται με το όνομα του Κουρτινάιτις και, τα τελευταία χρόνια, διατηρούσαμε φιλική σχέση μαζί του. Είμαστε σίγουροι πως με τον ερχομό του θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους που θέσαμε στην αρχή της σεζόν», πρόσθεσε ο Πάβελ Αστάκχοφ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ