11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σωτήρης Μπουρδάνος στο Basketa: «Ήθελα εμπιστοσύνη και να είμαι κοντά στον πατέρα μου»

Το Στρατώνι έδειξε στις Σέρρες πως... είναι παρόν στο παιχνίδι της παραμονής και ο ηγέτης του μεγάλου «διπλού» με τους Ίκαρους, Σωτήρης Μπουρδάνος, μίλησε στο Basketa.gr για την αντίδραση της ομάδας του, την απόφασή του να επιστρέψει στο Βορρά για χάρη της και τα δεδομένα που υπάρχουν, παρότι η χρονιά είχε ξεκινήσει με διαφορετικές φιλοδοξίες.

Το Στρατώνι κατάφερε για μερικά χρόνια να θεωρείται μία από τις σταθερά ευρισκόμενες σε υψηλό επίπεδο ομάδες στη Β' Εθνική, με εξαιρετικές παρουσίες στο Βορρά, ενίοτε μέσω υπερβάσεων. Φέτος διεκδικήθηκε το «βήμα» παραπάνω, αλλά η ριζική αλλαγή του ρόστερ φάνηκε πως χρειαζόταν και την ανάλογη προσαρμογή, αν και πρώτα πρέπει να εξασφαλιστεί η παραμονή, με άλλο προπονητή μάλιστα, αφού μετά τη σπουδαία προσφορά του Γιάννη Χατζούλη, ο Δημήτρης Μύθου είναι αυτός που πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια.

Από την πλευρά των παικτών, ο Σωτήρης Μπουρδάνος είναι ανάμεσα σε εκείνους που πρέπει να «σπρώξουν» τους υπόλοιπους. Ο πολύπειρος γκαρντ, μετά την περσινή θητεία στο Κορωπί, επέστρεψε στο Βορρά για διάφορους λόγους, αγωνιστικούς και προσωπικούς, αποτελώντας τον «πρωτομάστορα» στο μεγάλο «διπλό» κόντρα στους Ίκαρους Σερρών, που μπορεί να σημαίνει και πολλά για το μέλλον. Ο ίδιος εξηγεί μέσω του Basketa.gr αυτούς τους λόγους, σε συνδυασμό με το πώς ήρθε η σπουδαία αντίδραση του Στρατωνίου, ενώ αναφέρεται στην ανάγκη να βγει μπροστά και να ηγηθεί, μαζί με τα δεδομένα που ισχύουν παρά τις αρχικές προσδοκίες.

Τι σημασία έχει αυτή η νίκη στις Σέρρες, με δεδομένη την απώλεια πριν από λίγες ημέρες με τον Έσπερο;

Ήταν ένα κομβικό παιχνίδι για εμάς στη θέση που βρισκόμασταν, μετά την πολύ κακή ήττα απο τον Έσπερο. Η θέση που βρισκόμασταν, δεν χωρούσε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης και ευτυχως όλα πήγαν καλά.

Τι ήταν αυτό που λέγατε μεταξύ σας μετά τη συγκεκριμένη ήττα και βγάλατε αυτή την αντίδραση;

Είμαστε ένα γκρουπ παικτών με μεγάλη εμπιστοσύνη ο ένας με τον άλλο, όπως και με τους προπονητές. Δε συζητήσαμε τίποτα ανούσιο, όλες οι κουβέντες που κάναμε αφορούσαν το μπάσκετ και πώς θα βρούμε τις λύσεις, ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί.

Τι θεωρείς πως σας έδωσε αυτό το «διπλό»; Με δεδομένο πως έχετε μείνει πίσω στη βαθμολογία, έπαιξε ρόλο ένα ένστικτο αυτοσυντήρησης που μπορεί να είχατε μέσα σας;

Το βασικό που μας δίνει αυτό το αποτέλεσμα, είναι δυο πόντους καθ τιποτα παραπάνω. Όλοι όσοι είναι στην ομάδα, έχουν κατανοήσει πλήρως πως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και πως μόνο με καθημερινή δουλειά και συγκέντρωση θα πάρουμε κάτι στο τέλος του.

Σίγουρα έπαιξε ρόλο και ο περιορισμός του Κακιούζη. Τι κάνατε τόσο καλά σε αυτό το κομμάτι;

Ο Κακιούζης είναι ένας παίκτης πολύ έμπειρος με μεγάλη διαδρομή στον χώρο. Είναι παίκτης, που έχει μεγάλη γκάμα στο επιθετικό του παιχνίδι, μπορεί να απειλήσει, είτε με πρόσωπο είτε με καταστάσεις pick ’n’ roll, ή με το να διαβάσει τις βοήθειες και να κινηθεί πολύ έξυπνα χωρίς την μπάλα. Οι προπονητές μας ετοίμασαν ενα πλάνο ομαδικό για την αντιμετώπιση του εξαιρετικού αυτού παίκτη, χωρίς όμως την προσωπική άμυνα των ψηλών μας και ειδικα των Πολιτόπουλου και Φλιάτη, δε θα κατάφερναμε τίποτα. Έδωσαν τρομερές μάχες και στις περισσότερες βγήκαν νικητές.

Ήσουν από τους κορυφαίους της ομάδας. Θεωρείς πως πρέπει να είσαι από αυτούς, που πρέπει να τη σπρώξουν και να τη βγάλουν από τη δύσκολη θέση, έχοντας αναλάβει ξανά τέτοιο ρόλο;

Στην ομάδα μας, υπάρχουν λίγα παιδιά με εμπειρία. Αυτό που προσπαθώ εγώ να κάνω, είναι δουλεύοντας πολύ, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, να παρασύρω αυτά τα παιδιά και να τους τονίζω την αξία της δουλειάς. Πέραν αυτού, έχω ένα συγκεκριμένο ρόλο μέσα στο γήπεδο, με εμπιστεύονται οι συμπαίκτες και οι προπονητές και προσπαθώ να κάνω οτιδήποτε μου ζητηθεί, για να γίνεται καλύτερο το σύνολο.

Τι σε έφερε στο Στρατώνι και, γενικά, πίσω στον Βορρά μετά τη θητεία στα Πεύκα;

Μετά από πολλά χρόνια στην Αθήνα και μια σεζόν στο εξωτερικό, έψαχνα να βρω μια ομάδα, στην οποία θα ασχολούμαι μόνο με το μπάσκετ. Δυστυχώς, κάποια από τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα και το πιο βασικό, που έψαχνα, ήταν εμπιστοσύνη και σταθερότητα. Ο προηγούμενος προπονητής, ο κόουτς Χατζούλης με επέλεξε το καλοκαίρι συνειδητά για μια συγκεκριμένη δουλειά αγωνιστικά και, γνωρίζοντας πως το Στρατώνι αποτελεί ομάδα-κόσμημα για το μπάσκετ διοικητικά, δεν είχα λόγο να ψάξω κάτι άλλο. Φυσικά, μεγάλο ρόλο έπαιξε και ένα θέμα υγείας του πατέρα μου τους προηγούμενους μήνες και ήθελα να είμαι όσο το δυνατόν πιο κοντά του.

Η ομάδα είχε κάνει πολύ καλές σεζόν στη Β' Εθνική και με τις φετινές προσθήκες έμοιαζε έτοιμη για ένα «βήμα» παραπάνω, χωρίς όμως να συμβεί κάτι τέτοιο. Τι θεωρείς πως έχει φταίξει σε αυτό;

Δεν έχει φταίξει κατι συγκεκριμένο. Από την περσινή ομαδα, οι παίκτες που έμειναν είναι μόνο τρεις. Πολύ σημαντικοί είναι και οι τρεις (Δασκαλόπουλος, Φλιάτης, Πολιτόπουλος), ήρθαν όμως δέκα νέοι και, όπως είναι λογικό, χρειάζεται χρόνος. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια και οι ομάδες χρειάζονται χρόνο. Σε πολλά παιχνίδια, έχουμε πληρώσει την απειρία μας, σε άλλα ήμασταν άτυχοι, υπήρξε και η αλλαγή προπονητή, ενώ όλα αυτά σε μια νέα ομαδα δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα. Το θετικό είναι πως υπάρχει υγεία σε όλο το οικοδόμημα της ομάδας και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια.

Τι είναι αυτό, που σας έχει ζητήσει ο κόουτς Μύθου, από τη στιγμή που ήρθε;

Η δουλειά που γίνεται και από τον κόουτς Μύθου και από τον κόουτς Πεγιά είναι εξαιρετική. Είναι μόλις ένα μήνα στην ομάδα και αυτό είναι μικρό διάστημα, υπάρχει όμως πίστη στους παίκτες και μέσα από τη σκληρή δουλειά, προσπαθούν να βγάλουν από τον κάθε παίκτη τον καλύτερό του εαυτό.

Photo Credits: Anexartitos.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ